用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 明晚 - 旺角G1-G2家長會, 有冇人會去?
樓主: 冰涼鎮痛貼
go

明晚 - 旺角G1-G2家長會, 有冇人會去? [複製鏈接]

王國長老

原帖由 appletony 於 08-9-20 00:24 發表

冰涼鎮痛貼、edea、ngkf

唔好意思,今日放工遲o左,差唔多7:15pm先到,當時禮堂已人山人海,教授正在講talk,結果做唔到briefing又比唔到o野冰涼鎮痛貼添

冰涼鎮痛貼

我已用email send o左o的o野比你,請check e ...

唔好客氣, 其實你之前俾左user guide我地都夠啦! 今個星期好忙(我今晚仲有公事要趕 ), 有媽咪話左好用, 我都要再試下!

介唔介意我問下, 今晚你隔離果位係唔係bk媽咪? 真係唔好意思, 趕住返奶奶度湊小墨魚走冇得慢慢傾!

王國長老

中兄, 今晚人多唔見你!

今晚膽粗粗舉手做班代表,好彩大家都好nice冇人用蕉皮掟我出去

今年要學習既有好多, 我未試過負咁重任, 希望唔好令大家失望. 希望真係幫學校同家長做好聯繫. 希望大小朋友都咁投入優才.

仲有今晚見到維尼媽, 真係開心. 今年還請大家多多指教.

原帖由 edea 於 08-9-20 02:33 發表

今晚膽粗粗舉手做班代表,好彩大家都好nice冇人用蕉皮掟我出去

你真謙!!
恭喜晒

恭喜你,也佩服你,既做版主,又做班代表,還少不了做打工仔及好媽媽,早知琴晚見你時就恭喜你。

今年要學習既有好多, 我未試過負咁重任, 希望唔好令大家失望. 希望真係幫學校同家長做好聯繫. 希望大小朋友都咁投入 ...

tks a lot!

原帖由 appletony 於 08-9-20 00:24 發表

冰涼鎮痛貼、edea、ngkf

唔好意思,今日放工遲o左,差唔多7:15pm先到,當時禮堂已人山人海,教授正在講talk,結果做唔到briefing又比唔到o野冰涼鎮痛貼添

冰涼鎮痛貼

我已用email send o左o的o野比你,請check e ...

王國長老

原帖由 AFSL2007 於 08-9-20 11:58 發表
恭喜你,也佩服你,既做版主,又做班代表,還少不了做打工仔及好媽媽,早知琴晚見你時就恭喜你。

多謝, 希望"做好呢份工"

昨晚見到各科老師, 都好friendly 同nice!

最瘀係我趕住去接小墨魚, 唔記得撕走個姓名貼紙, 去到地鐵站有家長認得我, 拍我膊頭提我

點會用蕉皮掟妳wor.... 琴晚有"蛋tart" 呀...哈哈哈講笑咋....以後要辛苦+麻煩妳.....我支持妳...加油!!

琴晚要趕住返屋企睇仔...所以冇時間同妳閒談...下次有機會再見!!!

今年要學習既有好多, 我未試過負咁重任, 希望唔好令大家失望. 希望真係幫學校同家長做好聯繫. 希望大小朋友都咁投入 ...

原帖由 edea 於 08-9-20 01:04 發表

唔好客氣, 其實你之前俾左user guide我地都夠啦! 今個星期好忙(我今晚仲有公事要趕 ), 有媽咪話左好用, 我都要再試下!

介唔介意我問下, 今晚你隔離果位係唔係bk媽咪? 真係唔好意思, 趕住返奶奶度湊小墨魚走 ...

我隔離果位係BK媽咪,不過唔知佢想唔想公開BK網名呀,等佢自已係道回覆啦

edea果然利害,你實可以做好呢份工啦

如果你想競遂家教會主席 / 副主席都應該好有機會喎,話晒BK有咁多家長

王國長老

appleton:

嘩, 你又嚇我, 小船不堪重載, 我今次已經最大膽架啦。留俾有能者做啦。

今朝再用googles, 幾好喎! 有埋早會睇! 會唔會日日upload?

edea,

琴晚我成七點半先到, 見倒人山人海, 只好企响最後面。

恭喜妳做佐班代表, 以後開會收倒料, 就响呢度通知聲喇。

原帖由 edea 於 08-9-20 15:25 發表
appleton:

嘩, 你又嚇我, 小船不堪重載, 我今次已經最大膽架啦。留俾有能者做啦。

今朝再用googles, 幾好喎! 有埋早會睇! 會唔會日日upload?

基本上係日日upload,不過如果我唔係香港或者病o左就無計。要睇o下會唔會有家長backup我喇。

MK會唔會有家長錄早會呢?

王國長老

原帖由 中天英 於 08-9-20 23:59 發表
edea,

琴晚我成七點半先到, 見倒人山人海, 只好企响最後面。

恭喜妳做佐班代表, 以後開會收倒料, 就响呢度通知聲喇。

Did you have any food?

It was amazing that food was shorted at the end, so the school got "coconut tarts" for us when we had the class meetings.  But nobody ate because we were concentrating on teachers' speech.

王國長老

原帖由 appletony 於 08-9-21 00:04 發表

基本上係日日upload,不過如果我唔係香港或者病o左就無計。要睇o下會唔會有家長backup我喇。

MK會唔會有家長錄早會呢?

I can't guarantee but I may try.... but I need to study how to upload it on googles.

食左兩個蛋撻頂肚。

原帖由 edea 於 08-9-21 00:54 發表

Did you have any food?

It was amazing that food was shorted at the end, so the school got "coconut tarts" for us when we had the class meetings.  But nobody ate because we were concentrating on te ...

王國長老

原帖由 中天英 於 08-9-21 00:59 發表
食左兩個蛋撻頂肚。

I was lucky to have curry chicken and chiken wings + my favourite - vegetables.  I love vegetables!

食得咁豐富, 唔怪得即刻舉手做班代表喇

原帖由 edea 於 08-9-21 01:05 發表

I was lucky to have curry chicken and chiken wings + my favourite - vegetables.  I love vegetables!

你哋係咪講緊我呀 如對錯號,sorry, sorry!

原帖由 appletony 於 08-9-20 14:58 發表

我隔離果位係BK媽咪,不過唔知佢想唔想公開BK網名呀,等佢自已係道回覆啦

我地班就唔係舉手, 係每人介紹一下自己, 同埋講想唔想做班代表, 如果想, 老師就寫名在白板上, 最後大家投票選!

我地BK除左edea 外(恭喜晒~), 仲有Bluecat都做左我地1B班的副班代表呀! 記得以後多D 8D料上黎俾我地聽呀!!

原帖由 中天英 於 08-9-21 01:17 發表
食得咁豐富, 唔怪得即刻舉手做班代表喇

唔好意思, 請問是不是可以看到早會的video/photo, 我都好想睇, 可否pm給我.
謝謝

原帖由 edea 於 08-9-20 15:25 發表
appleton:

‹ 上一主題|下一主題