用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 52歲教師11歲女生開房
樓主: judy
go

52歲教師11歲女生開房 [複製鏈接]

醒目開學勳章

打靶都侮辱0左粒子彈.

枉為人師枉為人, 禽獸都不如? 咁樣比較, 都侮辱0左0的禽獸!

原文章由 Charlotte_mom 於 08-1-18 11:08 發表
不知所謂, 拉去打靶

呢0固老頭子唔係飢渴到咁嘛??????!!!!!!!!!
快樂的甜芋快樂的甜芋

人渣,老淫蟲, 枉自己身為老師

正一 PK﹗身為老師咁樣對 D 學生﹗ 希望法官重罪個 PK!!!!

這種新聞, 光看標題就已感噁心、氣憤非常, 內容都不想細看下去!
即使如此, 最後的判決卻往往令人有 "有冇搞錯!" 之感--- 一如之前那對可憐的3歲和5歲小姐妹, 被混帳印傭帶去給人非禮的判決

說到是否現在才有禽獸老師? 我想不是.
唸小學的時候, 就曾看過男老師在校園較隱蔽處親吻女學生的畫面, 上了中學, 也碰過男老師在課堂上用言語、動作、試題...等撩女生的事件, 不知是否還有進一步的罪行, 只知中學時的那兩名靚女同學, 成績原本中上的, 後來開始分神吧, 成績一落千丈!
和今天這單新聞主角不同的是, 這兩名男教師都是剛大專/學畢業, 是別人眼中靚仔、有衝勁的老師! 而自己那時年紀小, 什麼事只看在眼裡, 不懂說出.

男教師和女教師的教學方式應該是不太相同的, 阿囡唸女校, 小學部老師清一色是女性, 我有時也會想, 其實有男老師可能較好的問題, 但也明白其中的顧慮.

老師之中也有壞人,都會做唔好既事!!

其實為人師表真的未必係正直的人,我地要早d教識d細路,連仔仔都要知道,千祈唔好當學校老師/補習班導師係神聖,老師之中也有壞人,都會做唔好既事!!

太離譜,太過份

真是難以相信,竟然有這種事情發生!身為為人師表幹出這樣的事,罪加一等,人神共憤!

為人師表就是這樣子:tongue: 人楂 不知所謂  

叫佢快D去死咗佢!!!

正禽獸, 人楂, 唔係人 !!!

回覆 #12 babyhowie 的文章

難道地球上的男人全部好色?老師連身敗名裂也不怕,

其實學校都需要負返一d責任,原來上年已有人舉發這個人渣,但學校只係去問當事人,問他們"你有無做過呢d事"。  如果比我答我更係話 "無啦"。   各位家長,如果學校一早正視這個問題,可能就一早署決咗佢啦!  洗等到今時今日比警察拉到。  好彩就拉到咋,唔好彩嘅,呢個人渣咪仲起到也文也武law,仲唔知道要幾時至可以拉到佢去打把呀!  各家長你地話係唔係呀

原文章由 babyhowie 於 08-1-18 11:43 發表
真係離譜!
52歲同個11歲女仔?
做得佢亞爺啦!
呢男教師真係枉為人師,
竟然睇中個女仔缺乏父愛就做出咁賤格事

咪係 仲要做老師,不知所謂

【明報專訊】
...........警方調查後,證實男子是52歲的小學教師,而女童僅得11歲,兩人是師生關係,懷疑有人哄騙女童發生性行為,事後給予對方金錢。消息稱,女童來自單親的新移民家庭,與母親相依為命,與男教師進入酒店時刻意遮掩臉容以免職員查問。

知情人士稱,校方接獲消息後極為震驚,並即時關閉學校網站,以防有人看到涉案教師容貌。由於校方懷疑有其他學生受侵犯,正追查該教師多年來接觸過的學生是否有異樣,以便舉報及跟進輔導。
根據《刑事罪行條例》,任何男子與16歲以下女童非法性交即屬犯罪,罪成最高可判處監禁5年。 而與「13歲以下的女童非法性交」的刑罰更重,一經定罪可判處終身監禁。

根據香港法例,即使女方同意,與未成年少女發生非法性行為已屬違法,一經定罪,最高可判監禁五年。而與「13歲以下的女童非法性交」的刑罰更重,一經定罪可判處終身監禁。

原文章由 wunma 於 08-1-18 12:46 發表
法律我唔識, 不過有時聽得多, 會話 - 女生自願既, 兼且報告話對佢冇做成什麼永久性心理傷害呀咁, 判得唔重都唔定!

之但係個老師都唔慌好過左去邊, 有排驚又冇面見人, 真係自己攞黎衰.

...

請問該教師是哪一間學校?

憑今天東方幾張相,好似係路得圍停車場附近果間,此校專收新移民,個女童又係新移民幾吻合,很多中產抽到此間都唔會讀,另願比錢讀直資和私校。

路X會聖X架學校--- 好多人都話係呢間!
‹ 上一主題|下一主題