用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 鑽石山靈糧waiting list
樓主: 915sooky
go

鑽石山靈糧waiting list [複製鏈接]

好.....緊......張......呀~~~ 又係開信箱派彩既時候....

原文章由 夏安 於 07-12-18 10:24 發表
Hello 各位

我剛剛打左去問
佢地話昨日己寄左信
waiting list 註冊日期是20/12

網上糸統可能會有錯

嘩...20/12註冊日, 尋日先寄出信, 咁趕.

醒目開學勳章

我都好緊張呀:(

Hello

我因為昨晚係網上check到
所以佢肯幫我check
但當時都好緊張
因為佢話可能係糸統出錯

各位
我無諗住得 都得  大家放心
一定有好消息

夏安,

咁係咪即係你check到佢收你下午班, 而接電話果個都肯再同你check, 係下午班? 恭喜你呀~ 咁你係咪都會註冊架啦?

其實我想要上午班, 但我估機會真係好微

原文章由 夏安 於 07-12-18 10:51 發表
Hello

我因為昨晚係網上check到
所以佢肯幫我check
但當時都好緊張
因為佢話可能係糸統出錯

各位
我無諗住得 都得  大家放心
一定有好消息

醒目開學勳章

夏安,

恭喜你呀

Hi leejoannelee & Cinnamon

我剛剛收到信
20/12 註冊

ops:" />講真  我都想上午班
但無辨法喇

係in 過的幾間幼稚園中  我最鐘意呢間
因為佢的設計真係好以小孩為本
我有朋友曾經係靈糧教過畫畫
佢推薦我去考  因為老師同校長都好好
(當然 BK上有人講這校的小朋友讀完 字都吾識多個
係有D驚...希望有經驗的家長分享下)

我衷心祝福大家收到好消息

[ 本文章最後由 夏安 於 07-12-18 13:57 編輯 ]

夏安,

恭喜你呀~ 其實我又想知, 今輪waiting list之後, 仲會唔會有2nd round/3rd waiting list架呢? 因為我覺得, 到出年要交學費果陣, 可能又會有家長到果時先release學位出黎.

原文章由 夏安 於 07-12-18 13:56 發表
Hi leejoannelee & Cinnamon

我剛剛收到信
20/12 註冊

ops:" />講真  我都想上午班
但無辨法喇

係in 過的幾間幼稚園中  我最鐘意呢間
因為佢的設計真係好以小孩為本
我有朋友曾經係靈糧教過畫畫
佢推薦我去 ...

醒目開學勳章

Cinnamon & 夏安,

我收唔到信呀 , 跟住我打咗去問呀,
如果今輪有媽咪唔交既就再release位出黎,
跟住4/5月左右再看有無小朋友唔讀就再release,
ttl 3次....

原文章由 Cinnamon 於 07-12-18 14:37 發表
夏安,

恭喜你呀~ 其實我又想知, 今輪waiting list之後, 仲會唔會有2nd round/3rd waiting list架呢? 因為我覺得, 到出年要交學費果陣, 可能又會有家長到果時先release學位出黎.

...

Hi leejoannelee   Cinnamon

吾好心灰住  信剛剛寄出
等待的心情我好明白

我估今輪收下午班
應該又有人吾去註冊呀
放心

醒目開學勳章

夏安,

多謝你呀!!
你係全職媽媽??

原文章由 夏安 於 07-12-18 15:48 發表
Hi leejoannelee  ﹠ Cinnamon

吾好心灰住  信剛剛寄出
等待的心情我好明白

我估今輪收下午班
應該又有人吾去註冊呀
放心

leejoannelee,

咁都仲有一次機會....我要今晚放工返去先知.  聽日話你地知. :-|

原文章由 leejoannelee 於 07-12-18 15:08 發表

ttl 3次....

...

咦...唔係喎, 你咪話打過去問係根據email既時間排先後既, 你都收唔到, 我諗我都涷過水.... :( :(

原文章由 leejoannelee 於 07-12-18 15:08 發表

ttl 3次....

...

醒目開學勳章

Cinnamon,

上星期我問學校, 佢地就話跟email既時間排先後,
但係頭先我打去問時, 佢地又話唔係咁計
所以你唔洗擔心, 我希望你囡囡可以入到
我諗我個仔都係要讀藍田靈糧LU......  

原文章由 Cinnamon 於 07-12-18 16:07 發表

咦...唔係喎, 你咪話打過去問係根據email既時間排先後既, 你都收唔到, 我諗我都涷過水.... :( :(

唉....無信! :cry: :cry:

乜原來藍田靈糧收左你個仔仔架啦? 咁點解你唔想佢讀果間?

原文章由 leejoannelee 於 07-12-18 17:25 發表
Cinnamon,

上星期我問學校, 佢地就話跟email既時間排先後,
但係頭先我打去問時, 佢地又話唔係咁計
所以你唔洗擔心, 我希望你囡囡可以入到
我諗我個仔都係要讀藍田靈糧LU......  

...

醒目開學勳章

Cinnamon,

good morning!
唔好失望, 我地一齊再等下一輪, :
因為我住近鑽石山, 同埋藍田個校舍比較細,
都係收咗PM, E家寫咗信等轉AM,
咁你囡囡重有報邊間呀??

原文章由 Cinnamon 於 07-12-19 10:23 發表
唉....無信! :cry: :cry:

乜原來藍田靈糧收左你個仔仔架啦? 咁點解你唔想佢讀果間?

其實我住馬鞍山, 都有一間靈糧, 但果間我覺得舊d同埋近街市, 我就唔想 (因為我屋企有程shuttle bus一出就係鑽石山, 就响靈糧堂落車, 所以我先apply呢間, 又新d) 不過又諗番, 早知連馬鞍山果間都apply啦, 話哂都近d.

而家仲有宣道未in, 其餘有幾間都reject/waiting list, 得一間沙田聖心收左佢上午班.  我交左留位費架啦, 但其實我最想入到宣道.  if 最後全軍覆沒的話, 我都會俾佢照入沙田聖心囉.

原文章由 leejoannelee 於 07-12-19 10:42 發表
Cinnamon,

good morning!
唔好失望, 我地一齊再等下一輪, :
因為我住近鑽石山, 同埋藍田個校舍比較細,
都係收咗PM, E家寫咗信等轉AM,
咁你囡囡重有報邊間呀??

...

我睇到你條bb bar, 你仔仔未夠2歲? 即係12月出世, 唔知係咪又係因為細仔既緣故呢?

醒目開學勳章

我同老公都係鍾意靈糧既教學理念,
所以咪連藍田同九龍城都IN囉, 可惜最想果間入唔到,
其餘兩間就OK.......
鑽石山個校舍就真係幾吸引所以我重會等等等.....
聖心都好好呀, 重係AM CLASS添.
P.S 你囡囡好靚女呀, 恨死我呀!!

原文章由 Cinnamon 於 07-12-19 10:49 發表

其實我住馬鞍山, 都有一間靈糧, 但果間我覺得舊d同埋近街市, 我就唔想 (因為我屋企有程shuttle bus一出就係鑽石山, 就响靈糧堂落車, 所以我先apply呢間, 又新d) 不過又諗番, 早知連馬鞍山果間都apply ...

唔知係咪真係因為鑽石山校舍新同靚d, 搞到爭崩頭.

係呀, 所以聖心收左佢am class, if 最後no choice, 我諗我都會俾佢入架啦.  如果間間都係俾pm class就真係煩c...

邊庶靚, 大把bb靚過佢, 曳到c就真!   

原文章由 leejoannelee 於 07-12-19 11:07 發表
我同老公都係鍾意靈糧既教學理念,
所以咪連藍田同九龍城都IN囉, 可惜最想果間入唔到,
其餘兩間就OK.......
鑽石山個校舍就真係幾吸引所以我重會等等等.....
聖心都好好呀, 重係AM CLASS添.
P.S 你囡囡好靚女呀, 恨死 ...
‹ 上一主題|下一主題