用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 band3,直資,你怎選?
樓主: AS-Ma-Ma
go

band3,直資,你怎選? [複製鏈接]

學習心智圖法、記憶技巧及專注力培訓。
www.buzancentres.com
www.mindmapping.hk

我朋友嗰女讀寫障礙, 學完後默書默到100分 !

但我嗰仔學完只有少少進步 !

建議: 現在學習記憶法的學校開到五花八門, 而且學費不平, 小心 !!

我仔仔同學嗰媽咪自己買書自己教都work, 去書局買書了解一下啦 !

今年5年級, 明年才想band 3 吧。 Still have 1 (or even 2) year, 加油上band 2。

有無想過St.Louis, 校內有全中西區最大的足球場和注重數學. 好似係band 3, 天主教學校, 校風純樸, 校長老師和藹可親.

summa

原文章由 AS-Ma-Ma 於 07-11-29 20:53 發表
好多謝各位的意見,可能有些媽咪自己的小朋友聽校聽話,唔會體會到我地這些媽咪的苦況!別人說的種種方法,基本上這些年來都已做足兼做凸,那又如何?只好面對現實對自己說,個仔不是讀書人,現只求他升中派到頭好人家,將學壞機會盡量 ...

hi as-ma-ma
我同妳情況一樣~囡囡d成績~唉~
直資和band3頭嘅學校都未必收~
寛恕別人等同善待自己~
憎恨別人等同虐待自己~

原文章由 SUMMA2002 於 07-12-12 11:27 發表
有無想過St.Louis, 校內有全中西區最大的足球場和注重數學. 好似係band 3, 天主教學校, 校風純樸, 校長老師和藹可親.

summa

你意思係咪聖類斯?聖類斯係EMI喎?? 冇可能Band 3!
‹ 上一主題|下一主題