用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 通常小息, 你地比乜野小食比小朋友食架. ...
樓主: christina
go

通常小息, 你地比乜野小食比小朋友食架. [複製鏈接]

咪我lee個肥C9食埋囉

三文冶係迷你版,4件心型三文冶都無2片方包,主要等小朋友開心下又有少少野落肚

另外,最好唔好比Jelly仔小朋友食,時有發生意外,係學校邊食邊傾邊玩仲危險。

原文章由 heidi.li 於 07-10-11 22:58 發表

剩下來的方包點解決

通常比佢地帶魚仔餅,芝士餅,蝦條,朱古力百力支, 橡皮糖, 薯片等食物, 好彩佢地兩個都是廋囝,食極都唔肥....所以便由得佢地食!

原文章由 claudi-mama 於 07-10-12 14:15 硐表
咪我lee個肥C9食埋囉

三文冶係迷你版,4件心型三文冶都無2片方包,主要等小朋友開心下又有少少野落肚

另外,最好唔好比Jelly仔小朋友食,時有發生意外,係學校邊食邊傾邊玩仲危險。

...

我囡囡一向唔鍾意食嘢,就算最喜歡的零食都只係食少少,近一個星期對帶小食開始無興趣,可能小息只係掛住玩

claudi-mama既方法好有心機, 真係想做佢既仔女

我通常都係餅乾or紫菜同維他奶, 有時就車厘茄

糖就間中, 個女鐘意甜野, 但係唔咁俾咁多佢食
薯片就好少

原文章由 claudi-mama 於 07-10-9 22:52 硐表
蛋糕仔,愛心驚喜三文冶(用曲奇模將方包up出塗上果醬,每次都唔同款唔同味,囡囡都好喜歡和好祈望下次係咩公仔 ) ,節令食品 - 自家制公仔月餅,自制曲奇餅, 餅乾仔,紫菜,腸仔,牛/豬肉干。

至於薯片類則兩星期有一 ...
‹ 上一主題|下一主題