用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 沙田聖心k1-2007
go

沙田聖心k1-2007 [複製鏈接]

沙田聖心k1-2007

hi...

我是2007年k1媽媽,,有無bb又係今年入讀呀..一齊傾下..
22/5交書簿費..你地係唔係呀

Re: 沙田聖心k1-2007

irenebaby,

昨天收到學校封信,交書簿費日期是28/5-31/5日,不過我想問直接付款授權書其中一行每次/月付款之限額佢地冇打x是否不用填寫呢?妳小朋友讀上午定下午呀?我昨天收信時才知我小朋友轉了讀上午班.

我女女都係今年9月讀K1呀,返上午班,你哋呢?

Namson,
我都係收到信才知阿仔轉左上午班,開心死我!我之前有寫信轉上午,但見咁耐無聲氣仲以為唔得!
我都係28-31/5號交,原來有唔同日期架?

CrystalMok,

我同妳一樣寫左封信轉上午班,不過見咁耐冇聲氣我都以為唔得,所以見到係am class都不知幾咁開心,遲d睇下編班會唔會編入同一班呀!

係呢妳諗唔諗住坐校車,我就諗住坐校車,不過唔知要幾多錢,如果唔係就要搭馬鐵.

Namson,
應該搭校車,但其實我有點怕阿仔要坐好大架果d旅遊巴!我都唔知要幾多錢!我住富寶兩頭唔到岸,如果唔搭校車都幾煩!

hi all

我囡am class

我又係寫信轉上午班架,乜咁多人轉到嘅?係咪好多人冇讀呢?

唔出奇呀!可能上午班出晒九龍讀呢.

bobokong 寫道:
我又係寫信轉上午班架,乜咁多人轉到嘅?係咪好多人冇讀呢?

hi,

我個仔係上午班,28-31/5交書簿費
我叫天樂仔,希望大家天天快樂

好多人唔讀, 正常呀 d媽媽心態人個個都係人爭我又爭, 正所謂 "廋田無人耕, 耕開有人爭, 爭到又唔耕" 各位都唔係只報聖心啦, 但對於有想轉am 的小朋友, 真係等到人都din

hi,

我囡囡讀下午班, 我諗住比佢讀住下午班先, 唔習慣至問學校可否轉上午, 因佢平時9時幾至起身, 太早我驚佢都我都頂唔順. 我28-31/5交雜費, 但我要返工, 交比99交lu
桐桐樂園 PART 3, 有時間歡迎參觀

Hi..

我個女都是讀上午校呀,講真我都幾開心呀..其實聖心都收幾多小朋友..我女女現在是讀基督教宜道會..其實這間學校真是幾好..但由於我本人真是好想好想她入聖心..所以才報聖心..有時真是矛盾.

irenebaby,

我個囝又係讀緊 基督教宣道會n1,唔知同唔同一間呢?妳會讀到幾多月唔讀呀?我昨晚同老公商量可能讀完6月就唔讀,因為7月放暑假.

9點幾起身己很好!我個仔成夜晚12點至訓,第日又訓到11,12點先起身,遲d佢返上午8:30am,即要7:30am起身,
所以我係佢返學前要試下叫佢早d訓,到時睇佢頂唔頂得住!
pat614 寫道:
hi,

我囡囡讀下午班, 我諗住比佢讀住下午班先, 唔習慣至問學校可否轉上午, 因佢平時9時幾至起身, 太早我驚佢都我都頂唔順. 我28-31/5交雜費, 但我要返工, 交比99交lu
我叫天樂仔,希望大家天天快樂

Hi,
其實有無媽咪知道,聖心上下午各有幾班架?

PAT 614,
之前係about merchandiser d post 見過您,o廿arm o既, 我地同行又同校, 其實10個merchan, 9個d囝囡都夜訓, 因收工返到屋企, 坐底8-9:00 (好命o既話) 攪得來無11-12:001 都訓唔到, d 細路肯放過您自動自已去訓就奇啦.  您做 ? item, 我sweater呀, sp & su 都好d既.

Hi nameson & irene baby
基督教宣道會 係邊樹呀 ? full day ? half day ? 無有7-8月class ?  其實聖心近幾年劣評很多, 包括欠溝通啦, 太多students per class 啦……所以我都係抱持先試的心態, 我都問過人, 如小朋友係學習情緒較慢熱, 需要好多care的, 未必適應, 我都擔心佢唔慣, 佢而家係愛心讀playgroup, d 老師實在太好, 每一個小朋友都留意同記得晒.  不過其實k2 轉校插班仲易過k1考, 唔得先轉出去讀
各位,
點解您們選聖心? 分享下呀.
有無arm d 2-3歲o既沙田summer course 介紹, 唔想佢成個summer holiday 齋係屋企對住印印

joeszewai,

基督教宣道會幼兒學校係沙角村返全日,聖心係沙田都叫做有d名聲,咁我之前問過老師如果派唔到聖心小學佢地話會幫我寫信去應該唔係問題(當然我自己都會去考下其他學校啦),咁聖心中學都叫做band one呀,雖然排尾.

我上年比左阿囝去史x福學游水,今年應該都係啦!

請問銀行自動轉賬的表格, 係咪自己交去銀行, 還是交番俾學校?  每月要過幾錢?
‹ 上一主題|下一主題