用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 你們每月花?$在子女的課外活動上?
go

你們每月花?$在子女的課外活動上? [複製鏈接]

你們每月花?$在子女的課外活動上?

想統計一下你們囝囝囡囡的ECA費﹕
我囝囝每月洗費﹕
  1. 2种樂器$3200
  2.外籍老師單對單英語会話$1500
  3.普通話$500
你們呢?
該用戶已被刪除

Re: 你們每月花?$在子女的課外活動上?

~ 鋼琴,音樂班,畫畫,珠算,英文...平均加埋唔洗$3000 ~

鬥使得多錢?我地使好少錢!
多數自己教,淨係游水教唔到,$400個月。

muimuibama! 我'林'我地唔係鬥洗得多錢,起碼我自己唔係'甘'既意思! 有媽媽提出呢個問題,我地咪照講囉!大把父母洗既錢多佰倍,鬥洗錢未輪到我地啦!(錢--洗多洗小都係為好好培育我地既小朋友,多多小小無需在意!)如果我能力花得起,我都希望我仔仔可以學更多...!
muimuibama 寫道:
鬥使得多錢?我地使好少錢!
多數自己教,淨係游水教唔到,$400個月。

angelf1 - would u mind to share with me where to hv 單對單英語会話 & 普通話....if ok, pls pm me info...thx
]

單對單英語会話 & 普通話.... I want to know more information.  Can you pm to me?   Thanks a lot!
fanny

I only learn ballet around 300+Tax($Ca)for 3 months!!

I spend between HK$1500 to 2000  for my son (4 yrs old) on every month.   

I spend between HK$1500 to 2000  for my son (4 yrs old) on every month.   

3種樂器, 數學,英文, 游水, 普通話....... $6千幾~

醒目開學勳章 貢獻勳章

Around $5,000 excluding sch fee and tutorial fee. (Piano, Drawing, Ballet, Creative Writing)

以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

Angelf1,

這個問題我從來不敢想,依家你問起,我都計一計先(我有兩個食錢怪呀!)

大女:
1.學琴$400
2.Ballet$300
4.英語oral$1000
5.普通話$600+$1100
6.小一英語預備班$800
7.水墨畫$500
8.寫作班$500

細仔(只得兩歲,所以暫時還不太洗錢)
1.英文oral$1000
2.普通話$800

兩個夾埋$7200.

vanyau 寫道:
Angelf1,

這個問題我從來不敢想,依家你問起,我都計一計先(我有兩個食錢怪呀!)

大女:
1.學琴$400
2.Ballet$300
4.英語oral$1000
5.普通話$600+$1100
6.小一英語預備班$800
7.水墨畫$500
8.寫作班$500

細仔(只得兩歲,所以暫時還不太洗錢)
1.英文oral$1000
2.普通話$800

兩個夾埋$7200.

Plus school fee = more than 10,000 @month???  

Art,iceskating,kumon,piano,drum,oral,phonics,ballet nearly $6000 la

冬日勳章 醒目開學勳章

我兩個食錢怪都要6000元一個月呀!   

grammar/普通話/數學/piano - $2500
‹ 上一主題|下一主題