用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 好失望!!冇得面試!!入來傾吓啦
go

好失望!!冇得面試!!入來傾吓啦 [複製鏈接]

好失望!!冇得面試!!入來傾吓啦

收到信啦!冇得見好失望
要等大抽獎   

Re: 好失望!!冇得面試!!入來傾吓啦

唔好唔開心啦, 亞Q D諗, 唔使見完心心掛一路到派彩, 而家一條心考埋最後一次呈分, 等抽獎囉.

我今日都上網查到無機會面試, 真係好失望, 而最失望仲係當我通知亞女時, 比亞女話我浪費左個機會, 我真係好唔開心!!!

真係要睇區分,有啲區域就算成績唔錯...但僧多粥少之下,面試同大抽獎都係咁艱鉅!
托爾斯泰:幸福的家庭都是相似的,而不幸的家庭則各有各的不幸!

其實有得面試都唔代表一定收, 冇咪算 lor......

唔好失望, 仲有第二round 要玩, nei個時候就要搜集學校資料,度度個30個志願點排, 同mai如果叩門口,搵bin間會機會大d, 記得要客觀d聽人意見, 唔好俾自己ge期望蓋住個腦呀,希望在明天ma     

想問下, 約到幾月幾號,如果無通知面試就要等大抽獎?

我諗今個月都收吾到信,即係要大抽獎啦。
我都未收信,加油
派到好學校,要繼續努力

Sammy_007 寫道:
我諗今個月都收吾到信,即係要大抽獎啦。
我都未收信,加油

加油~~~~~~~
一日末收到無得面試的通知書,即都有D希望.
有, 無都煩! 聽天由命, 亞門!

好多都是3月頭收信, 3月中或月尾面試完畢, 4月都準備填表 " 大抽獎 "    

Hi, 各位等唔到信嘅mami,
我都係日日望住個信箱+留意住個電話,
都係等極都等唔到...唉!!
最近腦海裏成日播住呢首歌, (歌詞大約如下)

等..寂莫到夜深...夜已漸荒涼...夜已漸昏暗...
(跟住唔記得)
莫道你在選擇人...人亦能選擇你...公平...
原沒半點偏心...苦笑...慢慢向着心裏滲...

好有同感。係亞仔睇封信既,佢話有regret 個字喎,我就即刻down 到想咸出來!唉!等大抽獎喎,就好似買六合彩,每次都係得叮多人中,小一時我地都玩過啦,我真係再冇禁多細胞同佢(教處)死!    

以家做家長真辛苦, 阿囝都未收到信,成日心挂挂,一收工回家,第一時間睇信箱,唉, 呢個月底又到第三次呈分試, 搞得我神經日日都咁緊張    

不如打電話去學校 Check 下,萬一寄失左又或者郵差派錯信,你知依家 D 信箱樓上樓下個單位好難分架喇。

唔好唔開心啦, 鼓勵仔仔女女用心考埋最後一次呈分試,
祝各位大抽獎時心想事成.
:wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

aachan2250,

你是否之前想報李兆基書院位太太呀?

唔好咁down啦!我都以為無機會,點知尋晚就收到面試通知書,好開心、但又覺得好煩,因為間中學要交中、英文作文做面試文件,但亞女話我知,老師好忙,學校己經好耐都沒有交過作文之類的功課,唉,我都唔知點算,唯有找老師幫忙,再作打算!cindy219
sukiwong95 寫道:
Hi, 各位等唔到信嘅mami,
我都係日日望住個信箱+留意住個電話,
都係等極都等唔到...唉!!
最近腦海裏成日播住呢首歌, (歌詞大約如下)

等..寂莫到夜深...夜已漸荒涼...夜已漸昏暗...
(跟住唔記得)
莫道你在選擇人...人亦能選擇你...公平...
原沒半點偏心...苦笑...慢慢向着心裏滲...

aachan2250 寫道:
以家做家長真辛苦, 阿囝都未收到信,成日心挂挂,一收工回家,第一時間睇信箱,唉, 呢個月底又到第三次呈分試, 搞得我神經日日都咁緊張    

me too, 完全一樣!!!!!!!!!!    
比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

今日在樓下開信箱都係在心中聽到尼首歌..:

打開信箱~~ 內裡得一片迷惘 ~~
打開信箱 ~~期待中憂鬱的眼光 ~~
今天我心害怕中只得乾牽掛~~      

Hello, TamamaMummy

係我呀, 我非常心儀李兆基書院, 不過,只是我一廂情愿,因為阿囝很抗拒英文教學,佢都參觀過學校,也喜歡學校環境.其實佢英文唔錯,只是信心 問題,如果夾硬要佢,擔心將來有問題.咁你囡囡呢?有無再諗住報此中學,我覺的此中學唔錯,很有活力,唔知今年收生如何? 如果派唔不到理想的中學,叩門總有無機會呢?

‹ 上一主題|下一主題