用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 非常差的梁玉潔舞蹈學校
go

非常差的梁玉潔舞蹈學校 [複製鏈接]

大家有無聽過呢間芭蕾舞學校?

呢間芭蕾舞學校好有問題,尤其係個校長,職員無恥,連自己講完嘅嘢都唔認

1    0    0    0

回覆 Chung9797 的帖子

agree

lucial 發表於 17-6-25 18:14

agree

你都有經驗?
我幫襯左兩年幾,因為貪佢放便,最近先知呢間學校嘅校長同職員好有問題

Chung9797 發表於 17-6-25 20:50
你都有經驗?
我幫襯左兩年幾,因為貪佢放便,最近先知呢間學校嘅校長同職員好有問題
我都係因佢方便,土瓜灣好像佢獨市洒咁滯。去得遠又唔方便。不過你都算早覺。

lucial 發表於 17-6-26 08:47
我都係因佢方便,土瓜灣好像佢獨市洒咁滯。去得遠又唔方便。不過你都算早覺。 ...

好彩早發覺,依家我幫阿囡轉左去九龍城啦

呢間嘢係永世blacklist

可否講講你的情況

九龍城邊間?可否介紹?謝謝!

發生咩事呀, 我岩岩睇左官塘, 仲覺得佢出面有位俾家長hea, 幾好, 想報添

Chung9797 發表於 17-6-26 09:34

好彩早發覺,依家我幫阿囡轉左去九龍城啦
一樣,已blacklist。

其實宜家土瓜灣已多左大型住宅及又將有港鐵,點解都冇其他芭蕾舞嘅學校座落尼度?你知啦,課外活動近屋企最梗要ge嘛。

ulricalee 發表於 17-6-26 16:43
發生咩事呀, 我岩岩睇左官塘, 仲覺得佢出面有位俾家長hea, 幾好, 想報添

呢間芭蕾舞學校嘅校長係一個只識講錢嘅人,而職員連自己學校嘅校規都唔知

我小朋友最初試堂都很開心去跳,跳左三堂就唔肯入去跳,跟住老師完全沒有嘗試去氹佢或幫手,由得小朋友自己在堂外(無錯,係堂外)喊足全堂,就當上了一堂,試左兩三次都係咁,我覺得老師職員太冷漠,好像唔關自己事,最後我放棄剩餘幾堂都沒去了,學校也沒有聯絡我,感覺已賺了我兩個月學費和d買鞋錢就算咁;後來了解返,班內有好多唔同年齡的小朋友,能力不同,老師似乎很嚴沒有耐性,加上一班人數超多,小朋友動作空間有限,所以小朋友覺得唔好玩,上堂很驚。
我小朋友最後去左另一間跳舞學校已玩了一年,玩得很開心,不過價錢俾梁玉潔貴很多,所以我覺得呢間野一分錢一分貨,同埋可能較適合大個d的小朋友,對兩三歲既幼兒就唔太適合。
註:)我有鄰居小朋友跟我的情況一樣,所以我相信唔係單一事件

土瓜灣半山壹果邊有羅x雅

sushimama 發表於 17-7-6 05:39
我小朋友最初試堂都很開心去跳,跳左三堂就唔肯入去跳,跟住老師完全沒有嘗試去氹佢或幫手,由得小朋友自己 ...
同意。我囡話(G7及8)時,人數有時達20幾人,個個都好大個囡,跳時連轉身都難,經常有踫撞。

我小朋友最初試堂都很開心去跳,跳左三堂就唔肯入去跳,跟住老師完全沒有嘗試去氹佢或幫手,由得小朋友自己 ...

我個囡都轉左去第二間
其實一班教十個小朋友都已經難
20個真的不甘想像
好彩走得快
其實我應該多謝呢間學校至真

回覆樓主:

純路過講幾句,這間學校十年前才只有土瓜灣一校,我囡3歲時是太子分校第一個學生,校長剛生完B,沒時間打理宣傳,初期單對單上,首3個只有幾個學生。半年左右就收足生,十幾人一班。那時校長親力親為,由家人和親友輪流睇檔,只請老師教舞。校長也記得所有學生名同家長有傾有講,雖然地方細細,也算不過不失。十年間見她擴充很快,相信也令質素下降,管理不到甘多老師職員,由跳舞出身,家庭式經營,一下擴大太快,靠自己,如可交托的人手又不多都是問題。我們巳沒學七,八年,這些也是估計巴矣。

natnatbaby 發表於 17-7-13 01:02
純路過講幾句,這間學校十年前才只有土瓜灣一校,我囡3歲時是太子分校第一個學生,校長剛生完B,沒時間打理 ...

謝謝你!不過我對這校真得很反感,尤其後來引起的事,看得出她們的目的是想做甚麼,錢!

大公司有大公司規矩,係可以接受,但這校無條理,笠笠亂。

回覆樓主

可唔可以再講多d有幾差?阿女喺果度學左差不多三年,都覺得ok. 而校長其實好少在土瓜灣鋪出現....

回覆樓主:

我女都學過2個月,我覺得真係麻麻,職員冇咩禮貌,講到明病假(有醫生紙)有得補,但佢要我交左下月學費先可以補堂,所以我連補堂都冇補!  

請問大家九龍區邊間學好呀?

我阿女黃埔分校梁玉潔都有同樣情況
職員就幾好,只是姓氏K字頭老師勁無愛心,見佢O係到教左近10年又多堂(補堂可能會方便D)就揀佢。
佢又要開2.5歲-4歲班,年紀小的小朋友入去時喊是常識吧,頭一兩堂似乎handle得好好,阿女會笑住出來。點知某天開始,老師鬧到我阿女次次一入學校門口就要走 (出門時我倆是笑的),堅持唔入課室。事後我轉左學校,阿女立即開心返,D同學都乖D。之後阿女講返係K老師同其他小朋友一起鬧佢,令佢好驚再見佢地。

之後CHECK返K老師schedule 才知佢同一日直踩6小時(9AM-3PM無休息)。其實佢EQ低就俾自己休息一o下,唔好以鬧小朋友來發洩,好無品,妳無能力HANDLE 年紀細的小孩,就唔好答應教,答應了又鬧人。而且做壞榜樣,教到連其他大過我女的小朋友都一起話佢,咁無品外表幾ELEGANT都無用。

令小朋友有陰影係弱者所為,對MISS K 極失望。

我女都試完堂見佢出黎好開心一樣係 Miss K,我都仲 1516 報唔報好,睇見你經歷又真係要想清楚,不過我覺得 16 人一班又真係太多,但價錢來講唔算貴,我見黃埔同區都要 9xx/ 4堂,但就少人d 10 個一班 + 同年小朋友,我仲心大心細未揀定邊間好.........
‹ 上一主題|下一主題