用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 熱門校網暫時取消小班教學
go

熱門校網暫時取消小班教學 [複製鏈接]

如62網,每班加至30人
   3    0    0    0

同時用埋叩門位及留班位做大抽獎,今年可能無得叩門。

se6b03 發表於 17-2-7 12:53

重新計過數,好似62網咁,64,65,66既學校係唔加位。

bernardbaba 發表於 17-2-7 12:55
重新計過數,好似62網咁,64,65,66既學校係唔加位。

其他校網稍後亦有可能會加,因為教育局只講明係按現有資料計算,較準確既資料要係本週選校程序完成後先能作最後確定,咁即係如果最後大抽獎階段實際交表人數同選校次序同當初估計不同,學額數目仍然會調整。

se6b03 發表於 17-2-7 13:01
其他校網稍後亦有可能會加,因為教育局只講明係按現有資料計算,較準確既資料要係本週選校程序完成後先能作 ...

但我地交哂表嘛,小班學校一下整多8-10個位,對排序好有影響架。得番幾日去諗。

se6b03 發表於 17-2-7 12:53

62網邊間多左位?

cattz288 發表於 17-2-7 13:26
62網邊間多左位?
(按現有資料推算,預計為應付本年度統一派位的學位需求,校網35(紅磡)、40(深水埗)、62(荃灣)、71(屯門東)、73(元朗西)、74(元朗東)、80和81(北區)、84(大埔)及91(沙田)有關學校的暫定派位人數須暫時增加。詳情見更新的選校名單。)
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

星期六、日要交

35,40, 71,73, 74, 80,81,91, 都話要係統一派位加到33人一班, 咁即係只得番留班果幾個位可以叩門?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 17-2-7 13:29
  • 2017年度統一派位各小一學校網選校名冊 (更新資料 7.2.2017)

(按現有資料推算,預計為應付本年度統 ...

• 同之前相比左, 全部一樣既!

係,一樣!都唔知邊間加開班

cattz288 發表於 17-2-7 13:44
    同之前相比左, 全部一樣既!

EDB又真係好鬼懶, 只係加咗版全校網所有學校加派至28/30/33人一班, 無更改各校既學額

hkpapa852 發表於 17-2-7 13:47
    EDB又真係好鬼懶, 只係加咗版全校網所有學校加派至33人一班, 無更改各校既學額

好明顯係好趕,內部都唔夠時間update個選校名單。

kiukiu1016 發表於 17-2-7 13:46
    係,一樣!都唔知邊間加開班

當日到選校中心現場派果張名單會有更新後既資料。

se6b03 發表於 17-2-7 13:52
    好明顯係好趕,內部都唔夠時間update個選校名單。

計下加數唔係好難啫!真係難為了家長

hkpapa852 發表於 17-2-7 13:47
    EDB又真係好鬼懶, 只係加咗版全校網所有學校加派至28/30/33人一班, 無更改各校既學額

嚇c我! 以為得我唔明!! 咁係咪即係本來30就會加到33??

cattz288 發表於 17-2-7 13:56
    嚇c我! 以為得我唔明!! 咁係咪即係本來30就會加到33??

唔知會唔會

都唔知邊間會加?到現場先再諗過

cattz288 發表於 17-2-7 13:56
    原本大班既應該唔會加到33.

以下學校本身係大班:
    馬基
    天佑
    石鐘山
    伍季明
    思源
    荃天
    荃官
    浸聯

所以應該唔會再加

9個校網加派至28,30,33人,都有好大影响,好似40校網,如加派至33人,區內熱門:長協、荔天會派多3人x5班=15人;瑪神、旅小卻派多8人x4班=32人,都幾吸引。但唔知叩門位會唔會少左?
    ‹ 上一主題|下一主題