用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問邊度學中國舞好??
go

請問邊度學中國舞好?? [複製鏈接]

王國長老

請問邊度學中國舞好??

囡囡好鐘意跳舞, 而家係康體處個0的兒童舞跳, 跳得好開心, 而家5歲幾想搵0的專葉0的既, 唔知有冇好介紹呢?荃灣, 葵青區或旺角都可以.唔該哂
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

Re: 請問邊度學中國舞好??

我兩個囡都o向米雪爾舞藝坊學緊中國舞,
學費唔貴,有得考試又多表演,
我個細囡次次表演完就最鐘意拎晒d相俾d同學仔睇,
都唔知幾enjoy ar
你睇我囡囡幾勁!!! [img align=left]http://www.micheldancingstudio.com/ku2.jpg[/img]

請問米雪爾舞藝坊在那一區呀?

將軍澳同彩虹 不過好似要睇返你學d咩野 同邊級 sin知去邊間ka wor 因為之前我想去將軍澳果間 之後佢話冇堂 要去彩虹上

kayan_329,
唔該曬,我岩岩都睇到佢地網頁,我姊姊囡囡7歲想學中國舞,佢會打電話去問下!Thank You for your quick reply.

打完可唔可以話我知上grade幾ar 唔知可唔可以同班呢 校長very nice and好後生

係ar~ 汪校長真係好後生,
咁後生就有兩間學校真係好本事~

我聽課室出面點名個小姐講,
汪校長今年有3隻舞拎到學校舞蹈節比賽優等獎ar~
我個細囡o個間小學最叻都係甲級咋....

d人成日話老師太後生冇經驗,
但係我就話太老會有代溝就真~
汪校長夠後生la,咪一樣咁好~
所以話後生唔代表冇經驗.....

kayan_329 寫道:
打完可唔可以話我知上grade幾ar 唔知可唔可以同班呢 校長very nice and好後生
你睇我囡囡幾勁!!! [img align=left]http://www.micheldancingstudio.com/ku2.jpg[/img]

社區中心,又平,又可以俾個女試下佢有無興趣,有興趣的話才考慮一些較專業的跳舞學校吧

kayan_329,
我姊姊今朝問左,可能會俾佢上暑期班先,睇下佢有冇興趣,因我姊姊要返工,為了方便接送,會報將軍澳個間,等我幫佢揍女放學.
學完暑期尾又有得表演,小朋友會好開心!
明天會去將軍澳廣場報名,順便睇下環境!!
佢阿囡會讀6至8歲既班,你囡囡係咪係牛池灣個間學?分grade ga ?

試下康樂及文化事務署,
please click

NO 係我學的 我係牛池灣ar 我冇報表演ar 因為我o岩o岩芭蕾舞暑假要參加果d咩野預備班wor 所以d 時間唔o岩 咪報o左長期果d course low 我學o左一堂 果校長好好人 佢自己教ka 不過學校就唔係好大low

王國長老

我搵過喇, 咪得我囡 囡玩緊個0的兒童舞羅
sumsummama 寫道:
試下康樂及文化事務署,
please click
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

你女女鐘唔鐘意學跳舞ar 如果鐘意搵d專業d ka la 係你屋企附近果d咪得lor

cookie,
o I SEE,
我小朋友前幾年參加咗康體D跳舞班, 後來老師推薦她跟她舞蹈團,現在跳緊第五級, 因為康體只是玩下性質,不會考試,你試下問老師有自己私人開班, 我們有兩種班, 一是考試班, 另外是表演班, 每班每月幾百元,我們亦可以同時報曬兩班。

你女女學緊咩野舞 一個月上幾多堂ka

kayan_329
今年會考第五級中國舞,每個月上四堂收$300.
kayan_329 寫道:
你女女學緊咩野舞 一個月上幾多堂ka

我都係學chinese dance.我剛剛學o左第一堂 而家學緊八級可唔可以話我知你女女果間叫咩野名ar 

李賽鳳。

我聽講呢間唔係咁好,
係幾出名,不過師資唔好,仲會成日轉老師,
唔知有冇人聽過呢?
onibb 寫道:
李賽鳳。

我個女都係學緊中國舞第五級,岩岩三月至考完第四級,佢地學校會分別幫學生報考三月同十月既北京舞蹈試,當然係要視乎你幾時加入至決定你幾時考試啦,我個女都係跳緊考試班同表演班兩種,佢地都不知幾開心,耐唔耐又有得去表演,下星期又去文化中心表演啦;我個女由四歲開始跳舞,佢好鐘意跳舞,你叫佢唔返學都得,但唔跳舞就唔得;頭兩年跳芭蕾舞,跟住轉跳中國舞,第一間中國舞學校冇得考試,所以跳左一年多就轉校,第二間(對上一間)既老師實在太惡,成日鬧人,鬧到d學生成日喊,同埋比左唔少壓力比d小朋友,我個女比佢鬧到話我唔想再跳舞啦,我覺得跳舞只不過係一種興趣,開心一下,輕鬆一下,無謂要佢地小小年紀就惶惶恐恐咁去上堂,平時返學d壓力已經唔少,所以我幫佢轉第三間(即而家跳緊呢間),呢度d導師姐姐好好人,有部份導師仲係以前響度學跳舞,而家響埋呢度教跳舞添,所以大家好似一家人咁,我只在乎小朋友開心,唔強求成績!
豬仔兔
‹ 上一主題|下一主題