用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日in左聖瑪加利大,感覺良好
go

今日in左聖瑪加利大,感覺良好 [複製鏈接]

今日同呀仔面試最後一間幼稚園,無論校園環境,面試安排,老師態度都非常好,希望呀仔考到啦😁
   0    0    0    0

回覆:leeann627 的帖子

認同,呢間比小朋友安排得好貼心,老師好nice,我小朋友睇老師in,佢做到晒老師回應。

我地都好鍾意呢間,如果有offer,會frist choose

回覆:今日in左聖瑪加利大,感覺良好

感覺非常好!校長演講好touched ! 學校環境好,人與人之間好close。

引用:感覺非常好!校長演講好touched+!+學校環境

原帖由 力爭上游 於 15-11-28 發表
感覺非常好!校長演講好touched ! 學校環境好,人與人之間好close。
最後冇去培正?我放棄了聖大,祝你好運!

聖大考的好淺,細B也可應付。收生準則真難估。

引用:聖大考的好淺,細B也可應付。收生準則真難

原帖由 rinarina 於 15-11-28 發表
聖大考的好淺,細B也可應付。收生準則真難估。
考得淺,多數人全部答中,N無人士更難有突出表現。
離開時,校長站在門口逐一向小朋友道別,很親切。

我都覺得好易,其實老師要佢做嗰啲個個都識做,同埋考得5分鐘,真係唔知老師點揀

回覆:宮二 的帖子

我也很喜歡這間學校,校舍環境好舒適,老師態度很親切,注重德育教育,課程深淺適中,我今天看到同時間面試的小朋友也很乖乖啊。

引用:Quote:原帖由+力爭上游+於+15-11-28+發表感

原帖由 andyan324 於 15-11-28 發表
我正想問你。
我兩間都有去 。

引用:Quote:原帖由+andyan324+於+15-11-28+發表

原帖由 力爭上游 於 15-11-28 發表
我正想問你。
我兩間都有去 。
甘勁!我d時間冇可能去到2間,9:30聖大9:40坑真10:00培正,浄係去左PC

引用:Quote:原帖由+rinarina+於+15-11-28+發表聖

原帖由 宮二 於 15-11-28 發表
考得淺,多數人全部答中,N無人士更難有突出表現。
離開時,校長站在門口逐一向小朋友道別,很親切。

...
我幾個朋友N冇入,7月十月b都有offer

引用:Quote:原帖由+力爭上游+於+15-11-28+發表感

原帖由 andyan324 於 15-11-28 發表
培正in完馬上趕到跑馬地。
主要想見識一下呢間學校。
無後悔甘趕飛過去
教室寬敞明亮優雅有條理
考的問題不難,都是基本,家長坐後面。
有得係戶外玩,我女好開心。
校長簡介,提到教小朋友要學會運用知識去解決問題。要分享,耐心,創作。
我覺得是今年in k我印象最深的學校

引用:Quote:原帖由+andyan324+於+15-11-28+發表

原帖由 力爭上游 於 15-11-29 發表
培正in完馬上趕到跑馬地。
主要想見識一下呢間學校。
無後悔甘趕飛過去
我女舊年 in 完都對佢印象好好,好喜歡個校舍,又覺得個校長好有熱誠有 heart, 不過我女係 waiting pm. 到佢後來打俾我後補時,我女已有 Dream school offer, 所以冇 take 到。祝你好運

回覆:leeann627 的帖子

同你一樣,今日最後一間!其實初初覺得聖大係好商業化既學校,同埋好似好巴閉好難入咁!但佢遲報名,我見11/28冇其他interview所以膽粗粗試吓,其實今日完全冇準備,其一已經in到少少麻木,其二都冇諗住佢會收。
但今日聽完講座覺得校長好有heart,其實佢唔駛講咁多都大把人爭住讀,in完反而對間學校有好感,亞仔仲玩到唔捨得走

引用:同你一樣,今日最後一間!其實初初覺得聖大

原帖由 忌廉寶寶 於 15-11-29 發表
同你一樣,今日最後一間!其實初初覺得聖大係好商業化既學校,同埋好似好巴閉好難入咁!但佢遲報名,我見11 ...
但我點解覺得呢間學校無乜人討論?我對呢間學校了解唔多,只係見距升小好似幾好。

引用:同你一樣,今日最後一間!其實初初覺得聖大

原帖由 忌廉寶寶 於 15-11-29 發表
同你一樣,今日最後一間!其實初初覺得聖大係好商業化既學校,同埋好似好巴閉好難入咁!但佢遲報名,我見11 ...
一D都不商業化!充滿教會學校特色。

你們看到老師問乜問題嗎?是否大細b有分別?有無問奇異果?和喜歡食咩食物?做的指令不難,但我看到老師問幾多嘢喎

認物都有叉刀碟湯匙問埋用途

引用:認物都有叉刀碟湯匙問埋用途 +

原帖由 socute 於 15-11-29 發表
認物都有叉刀碟湯匙問埋用途
我仔的問題與你所講一樣。對細B 來說有少少難,但我見完後都真係好鍾意。希望有機啦。

引用:Quote:原帖由+忌廉寶寶+於+15-11-29+發表同

原帖由 mamavee 於 15-11-29 發表
一D都不商業化!充滿教會學校特色。
我都同老公講,可能有教會背景,講座既三位講者望落都好詳和,有d家長帶埋小朋友聽講座好嘈,但佢地都好體諒,d家長義工都超nice!

‹ 上一主題|下一主題