用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Kowloon tong Think vs Kowloon Tong Cannan
go

Kowloon tong Think vs Kowloon Tong Cannan [複製鏈接]

有冇媽媽都係考慮緊呢兩間?大家一齊傾傾
   5    0    0    0

我都係煩緊呢個問題呀!!
唔知點揀好!

回覆:Kowloon tong Think vs Kowloon Tong Cannan

之前我都有呢兩個選擇,最後揀左Kln think,冇後悔。
首先呢兩間不是我k target的,所以我揀了間language好,小班教學。
Think日日有英文及pth net
最後考k,考國際班及local 都得。拿到不少offers

迦南每日也有30 mins net,好似20mins普通話,用pn—年來説,think pn也是廣東話為主,差不多,cannan學術深d, 而兩間學費相差大,唔值,我會選迦南

回覆 fruitfulsnoopy 的帖子

咁你小朋友最後入到邊間k?

回覆 himhim101010 的帖子

我都見think pn 班主要係母語, 同學費一年差成2萬5! 呢方便好似迦南優勝d!
但如果k 考唔到入龍校, 我覺得think 直升k對小朋友語景又好d!
唉.....我1516中, 唔知邊間好!!!!

回覆:himhim101010 的帖子

迦南pn 有 30mins net 咁多?但一班咁多人,學oral機會係接近零。

Yes, 30mins net, 打去學校再問下confirm一下, 我有朋友迦南去到k1 SC 同根德園, 在乎父母想要乜,迦南係傳統,think係拌國際

引用:之前我都有呢兩個選擇,最後揀左Kln+think

原帖由 fruitfulsnoopy 於 15-11-27 發表
之前我都有呢兩個選擇,最後揀左Kln think,冇後悔。
首先呢兩間不是我k target的,所以我揀了間language好 ...
我小朋友間間名幼都有offers,除了培正要自己入,佢唔肯衰左。

回覆:Kowloon tong Think vs Kowloon Tong Cannan

佢上完think pn,基本上pth同英文係對答完全冇問題。因為佢係小班,多機會俾佢地講。我知有一些幼稚園(我不是說迦南,因我唔知)話就話有net,但原來pn只著重教唱歌,但think係真係有得practice

我也同意,比迦南貴三萬蚊,就係小班教學,在乎家長值唔值

咁你小朋友揀左邊間讀k?

回覆 himhim101010 的帖子

我打過學校問過, 得20mins 上英文/每日! 而普通話一星期3-4日20mins!
佢地一班有26-30人, 2個班主任+1個助教! 但我想知26-30人係一齊上嗎?

我囡囡依家有think am, cannan pm! 我k 想考龍校, 想問下我應該揀邊間好?
我有朋友囡囡讀民生, 佢話多數都係迦南過去! 佢話佢地未聽話think

引用:回覆+fruitfulsnoopy+的帖子 我囡囡依家有

原帖由 oshirley626o 於 15-11-27 發表

我囡囡依家有think am, cannan pm! 我k 想考龍校, 想問下我應該揀邊間好?
當年我小朋友有民生am offer 。我還記得民生有個普通話老師見佢砌緊block走埋來同佢傾偈,又問佢有幾多塊。我小朋友用pth數給她聽,又用pth問佢名等。
點解多canan入民生而少聽think。因為think少人囉,計人數可能少,但計%可能高呢!

其實我個人係鐘意think既, 因為interview時, 真係見到有好多net!
反而迦南我一個都見唔到(當然, 我唔知會唔會因為in 中文, 所以唔洗net在場啦!)

引用:回覆+fruitfulsnoopy+的帖子 其實我個人係

原帖由 oshirley626o 於 15-11-27 發表

其實我個人係鐘意think既, 因為interview時, 真係見到有好多net!
我因為一心諗住k1會考過,所以選擇了language好小班的。
但每人perference可能唔同。

咁你小朋友依家讀緊邊間?

咁如果 kln think am 同對衡方方全日國際呢?大家畀d意見我啦,1516

引用:咁如果+kln+think+am+同對衡方方全日國際呢

原帖由 Hellowae 於 15-11-29 發表
咁如果 kln think am 同對衡方方全日國際呢?大家畀d意見我啦,1516
聽說方方國際班是沒有中文的,不知真定假。如果真的話,我一定揀Think.

‹ 上一主題|下一主題