用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 11/6 4點左右於宣道面試既媽媽,非常極之抱歉 ...
go

11/6 4點左右於宣道面試既媽媽,非常極之抱歉 [複製鏈接]

今日下晝4點左右去宣道interview,等緊叫number途中阿女無啦啦咳到嘔,今朝返學仲好地地,去SC interview都好精神,事情黎得太突然,我不知所措,只希望佢唔好影響到其他小朋友同埋媽媽們。我得一包紙巾,後排既媽媽好好,係咁俾濕紙巾我,當時我個腦只係諗住清理完第一時間就閃。清潔姨姨好好,叫我問校長可唔可以改時間,我問佢校長係邊個,原來叫咪嗰個係校長。咁我同阿女上一樓清潔完臨走去返禮堂搵校長,未開口佢就話,到你喇喎,快d跟住條隊上去啦,我話:吓?我怕影響到其他小朋友,佢話:佢個樣精神過頭先未嘔嗰陣喎,佢無問題呀,你上到去同老師講聲就可以喇。上到去見到老師同佢講咗聲,就開始in。好彩佢全程無咳,同埋我洗乾淨晒手仔面仔先俾佢掂d學校物品,同埋用我條大圍巾包住佢,希望受影響既小朋友同媽咪原諒... 我女如果病我唔會同佢去interview,正如有少少咳同鼻水都唔會返學一樣,作為媽媽個道小朋友病係好陰公,將心比己都唔想自己小朋友俾人惹到,所以頭先突如其來咁嘔我真係預料不及。
在場既媽媽,如果你睇到我呢個post, 希望你原諒,如果嚇親小朋友真係唔好意思,希望各位小朋友健健康康,入到心儀既學校,希望你地接受我道歉。

1    0    0    0

祝早日康復

回覆:teteemem 的帖子

放心,我估大家都會體諒,大人小朋友都唔想,今晚好好休息。我通常帶多套衫,祝順利

回覆:teteemem 的帖子

雖然見唔到,不過無人想小朋友唔舒服,加油!媽媽都好有心同盡責啊!

回覆:11/6 4點左右於宣道面試既媽媽,非常極之抱歉

個校長係米短頭髮,不斷'就'眉頭那個?佢咁樣好似無乜愛心。

我朝早見,所以唔肯定係米同一個叫mic

有承擔既媽媽,祝小朋友快啲好返!其實可能小朋友已太倦,上午返學,下午仲要兩個interview!下次可以試吓咁計劃:例如上午告假在家休息輕鬆吓,下午才interview! 上年我女下午in K,我怕佢到下午想瞓覺(pn返上午),所以我向學校請假一天等佢瞓晏啲;結果好好精神仲得到呢間最心儀學校既offer! 加油!

回覆:biloveu 的帖子

叫Mic 果個, 個樣想食人咁😨

回覆:99dogdog 的帖子

恭喜你呀,收到心儀學校offer真係令人振奮... 今次買個教訓,不過黎緊既interview都係晌星期六,應該好少少.... thx for ur advice

我都覺得叫mic果個短頭髮睇落一d都唔nice......! 放心啦,我覺得無人會覺得你麻煩,小朋友健康最緊要,系埋食錯咩

回覆:blackcarol 的帖子

我估係SC俾佢包餅,好油,同埋可能食得急索咗去氣道,跟住係咁咳(因為佢咳時仲揸住嗰支餅)唉

我今日都4點3係宣道, 唔見你所講既發生既...可能坐得遠, 不過見完feeling 唔係太鍾意宣道 la

引用:我今日都4點3係宣道,+唔見你所講既發生既..

原帖由 pigelle 於 15-11-06 發表
我今日都4點3係宣道, 唔見你所講既發生既...可能坐得遠, 不過見完feeling 唔係太鍾意宣道 la ...
點解唔鐘意呀?我見完好鐘意。

mrsmartie 發表於 15-11-6 21:36
點解唔鐘意呀?我見完好鐘意。
一黎1對4, 對細B 唔Fair, 二黎面見時間佢都唔理你, 早又得,late 又得,去到完全睇唔到佢有講關於學校既課程同設施, 贂唔到環境, 覺得唔太respect 家長

我囡都試過在巴士無啦啦嘔,之前是完全無事,好精神,無先兆的,所以我好明白這媽媽的,祝小朋友早日康復!

引用:Quote:mrsmartie+發表於+15-11-6+21:36+點

原帖由 pigelle 於 15-11-06 發表
一黎1對4, 對細B 唔Fair, 二黎面見時間佢都唔理你, 早又得,late 又得,去到完全睇唔到佢有講關於學校既課程 ...
其實好多k都group in撈埋哂一齊

引用:我估係SC俾佢包餅,好油,同埋可能食得急索

原帖由 teteemem 於 15-11-06 發表
我估係SC俾佢包餅,好油,同埋可能食得急索咗去氣道,跟住係咁咳(因為佢咳時仲揸住嗰支餅)唉

...
我同意st Catherine 包餅勁油!超牛油味!我俾左2條我囡食無再俾!

andyan324 發表於 15-11-6 22:00
其實好多k都group in撈埋哂一齊
可能啦..但係我見左6間, 其他都係一對一, or 一對二

回覆 大埔之友 的帖子

原來佢係校長我今朝10點in個時已經見到佢表情唔多開心

回覆:Dordormummum 的帖子

我冇去interview, 不過都想比個like你,加油

引用:回覆+大埔之友+的帖子 原來佢係校長我今朝

原帖由 Msolivialeung 於 15-11-06 發表
回覆 大埔之友 的帖子

原來佢係校長我今朝10點in個時已經見到佢表情唔多開心
我直頭問我老公佢個樣想點。

‹ 上一主題|下一主題