用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今年咁既環境 係咪111博一博好少少
go

今年咁既環境 係咪111博一博好少少 [複製鏈接]

如題 16至17年度升小一家長大家比D意見 兼 呻下啦
   8    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

對於111的神效, 自己唸唸
http://www.edu-kingdom.com/forum ... ead&tid=3062466

LL222  004, 007, 020.....代表乜?  發表於 15-9-9 16:32

回覆:今年咁既環境 係咪111博一博好少少

有時真係無奈又無助,好多學校話要111,有的仲要係官方話要,唔通唔信?最尾又未必要喎,無所適從

回覆 frogbobo 的帖子

完全同意 唔信又死 唯有信

明白到最後有D自稱要111既學校會收唔係111 甚至000 但邊個夠膽博 小朋友又要睇臨場表演 真係難過中六合彩

回覆 frogbobo 的帖子

冇辦法,學校嘅遊戲規則,不過我覺得去到叩門,學校真係會睇表現,而且最終決定權係學校度。 總之呢個遊戲真係玩死人啦

回覆 mayyylai 的帖子

心臟病發都未知最後結果

回覆 SUGARMA 的帖子

好似坐緊過山車

引用:有時真係無奈又無助,好多學校話要111,有

原帖由 frogbobo 於 15-09-07 發表
有時真係無奈又無助,好多學校話要111,有的仲要係官方話要,唔通唔信?最尾又未必要喎,無所適從

...
算吧喇,我今年111連見都無得見,我心已死

回覆 Anson133 的帖子

me too, 1-1-1,寫咗 5 封叩門信,依然如是,放棄 lu

mayyylai 發表於 15-9-8 17:26

me too, 1-1-1,寫咗 5 封叩門信,依然如是,放棄 lu ...
邊間咁無情??

Me too, 1-1-1 有1st in 但無2nd in, 寫哂信打電話都無反應,唉!

引用:Quote:原帖由+frogbobo+於+15-09-07+發表有

原帖由 Anson133 於 15-09-08 發表
算吧喇,我今年111連見都無得見,我心已死
我仲為左呢間學校搬,連見都無得見,太殘忍了!所以奉勸大家真係要諗清楚,不要捨近就遠,許多野不是必然的

今年識有d無3條1都照叩,亦都成功叩入,但年年學校d嘢都唔同,要自己諗下

間學校如果係重成績的進取學校,根本唔會理會1-1-1,最重要是收到佢想要的學生。學生是否在那區居住,其實對學校無關係。

mayyylai  agreed  發表於 15-9-8 21:15

我會咁去理解,有啲學校想收啲真係想揀佢既學生,但又想收啲叻仔,雖知叻仔未必全部一心一意,而一心一意又未必全部係叻仔

引用:Quote:原帖由+Anson133+於+15-09-08+發表算

原帖由 Anson133 於 15-09-08 發表
我仲為左呢間學校搬,連見都無得見,太殘忍了!所以奉勸大家真係要諗清楚,不要捨近就遠,許多野不是必然的 ...
邊區?

學校未收就搬,你都賭得好大喎

引用:回覆+Anson133+的帖子 學校未收就搬,你都

原帖由 mayyylai 於 15-09-08 發表

學校未收就搬,你都賭得好大喎
以為搏一鋪,就有機!百般滋味在心頭,一句活:一子錯滿盤皆落索

引用:間學校如果係重成績的進取學校,根本唔會理

原帖由 tkinwong 於 15-09-08 發表
間學校如果係重成績的進取學校,根本唔會理會1-1-1,最重要是收到佢想要的學生。學生是否在那區居住,其實 ...
係!朋友係有直資沒有參加大抽獎,但最後叩間話要111的學校(7xx人叩),最後收左,所以吾好信111

我會咁去理解,叩門位剩翻10個8個,只有個幾個位學校才有權簡人,如果你係校長你會簡d叻人,還是簡d 111人?我晤會為111而111

mayyylai  完全同意  發表於 15-9-9 09:16
‹ 上一主題|下一主題