用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 k3考starters係咪好普通
go

k3考starters係咪好普通 [複製鏈接]

我睇完呢個公開考試版見好多人都考到movers,好勁,如果我拎住starters去叩門係咪較弱?starters多唔多學校睇張證書?
希望可以幫忙解答一吓,thanks!

31    0    1    0

回覆:k3考starters係咪好普通

證書大貶值!

王家爸爸  的確係咁  發表於 15-7-1 09:24

係,一線名校已經唔多睇,最好考埋movers 先可以提高被揀中interview 嘅機會

唔該晒各位

回覆:lovablebaby 的帖子

現實係k3mover 已變入埸劵, k3 flyer 多的是

引用:現實係k3mover+已變入埸劵,+k3+flyer+多的

原帖由 csyy 於 15-06-29 發表
現實係k3mover 已變入埸劵, k3 flyer 多的是
講真定講笑?我朋友教開補習面試班10年,都係得一個資優有少少吃力咁考過flyer 咋喎!你不如睇下flyer 份卷先講啦!寫咁多字小六,中一程度,k3考完當入場券?

Yanamami  咪嚇我!小六考PET都有人覚得無用了!  發表於 16-2-18 08:04

引用:Quote:原帖由+csyy+於+15-06-29+發表現實係

原帖由 hedhed 於 15-06-30 發表
講真定講笑?我朋友教開補習面試班10年,都係得一個資優有少少吃力咁考過flyer 咋喎!你不如睇下flyer 份卷 ...
K3考flyer 15shields 的確唔算多,但有13或14shields 已經越來越多(小朋友讀名幼家長多target一線直私)

引用:Quote:原帖由+csyy+於+15-06-29+發表現實係

講真定講笑?我朋友教開補習面試班10年,都係得一個資優有少少吃力咁考過flyer 咋喎!你不如睇下flyer 份卷 ...
真係唔係講笑,我已經親耳聽到兩位媽媽同事話佢仔flyer滿盾考小學, i swear

我知道份卷係深,因為我比阿仔係小一升小二時考,都係得14盾,係reading and writing 無了一面

真係唔係講笑,flyers滿盾聽同見唔少
以為唔太深啦,睇埋份卷後無言了

引用:真係唔係講笑,flyers滿盾聽同見唔少 以為

原帖由 melody228 於 15-06-30 發表
真係唔係講笑,flyers滿盾聽同見唔少
以為唔太深啦,睇埋份卷後無言了
如果已經有左movers經驗,flyers 其實唔係深好多。我返而覺得由starters 去movers 難d

回覆:Ocean419 的帖子

囡也是k3不過下學期考,小—自行收左之後才派回成績,不過个時
囡也有考過幾間直资同私校,不過都寫明唔睇證書。。囡个次starter 係满盾,請左囡吃左大餐當獎勵。he he.而家她7月返KET

tiffany

回覆:Ocean419 的帖子

agreed,  starters上 movers深好多,我仔K2 剛收 movers 13 盾,打算再考

Movers和Flyers的閲讀理解和文法不是一般幼稚園學生可以容易handle的,要迫他們考到Movers或Flyers滿分要谷得好緊先得!阿女當年K3想挑戰Movers,我就讓她試,閲讀理解多做練習進步了不少,但我不想教她太多文法,結果有14盾我也覺得她很棒了!

YY Mom :-D

引用:agreed,++starters上+movers深好多,我仔K2

原帖由 citygirl 於 15-06-30 發表
agreed,  starters上 movers深好多,我仔K2 剛收 movers 13 盾,打算再考
我覺得可以預備考flyers 啦,只是考試時間長dd, 題目多幾條同寫長d字

引用:Movers和Flyers的閲讀理解和文法不是一般幼

原帖由 yy0601 於 15-07-01 發表
Movers和Flyers的閲讀理解和文法不是一般幼稚園學生可以容易handle的,要迫他們考到Movers或Flyers滿分要谷 ...
如果家裡冇良好的英文語境,一般幼稚園教的英文的確好難去到movers程度。 我所識嘅幼稚園考到movers 13 shields or better 全部都係父母甚至grandparents 英文流利,家中所提供的聽說讀寫英文語境遠超過任何幼稚園程度。

是,k3考flyers拎12盾以上的都大有人在!

阿女小一考movers,但見到很多小孩只是K3,應該非常普遍。
想起我仍好生氣,平日聆聽很高分的她,竟然失手,損失一面盾,得14盾。

eaubobo 發表於 15-7-1 23:30
是,k3考flyers拎12盾以上的都大有人在!
12個盾,分數會否太低??沒什麼作用?
‹ 上一主題|下一主題