用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

PN班分享點滴 [複製鏈接]

我朋友個仔想讀PN,但唔知啲老師好唔好?宜家讀緊PN嘅家長可以講吓嗎?
   0    0    0    0

回覆:yanyanangle 的帖子

我個仔係細B,佢果組的班主任很照顧佢,有愛心、細心和耐性,很會和家長溝通!我係自己湊放學,如果仔仔有問題,老師會主動話比我知。

回覆 monchibibi 的帖子

你老師咁好呀!但我朋友個仔仔仲未介片,又成日扭計,咁老師會唔會唔鍾意架我聽個朋友話佢都識得一啲個度學校家長,話個老師唔係好理個仔,每次老師見到佢只係打招呼而已,唔係點交代個仔係學校嘅學習,甚至有次整親,都無話俾佢知,同同學仔掉轉咗嘢都唔知,話俾老師知都只係hei下佢,佢好唔like所以我朋友好擔心佢個仔入學後會唔會係個個老師教囉............

monchibibi 發表於 14-6-16 09:32
我個仔係細B,佢果組的班主任很照顧佢,有愛心、細心和耐性,很會和家長溝通!我係自己湊放學,如果仔仔有 ...

想問你個仔係am定pm架?邊組呢?我睇下我朋友個仔會唔會係你個仔嘅老師教先

我個仔個老師跟得好好,我好滿意,特別係戒片,因我小朋友入了兩次院後有陰影,所以特別抗拒唔用片,但老師好好,話同我慢慢試,一齊合作,有一次佢成功係學校小便,老師放學仲即刻打電話話我知,叫我放工讚下佢。所以我放棄明我,決定係度繼續讀k1

ycmcns 發表於 14-6-17 01:14
我個仔個老師跟得好好,我好滿意,特別係戒片,因我小朋友入了兩次院後有陰影,所以特別抗拒唔用片,但老師 ...

你個老師咁好嘅,聽你咁講其實你個仔仔介片都需要時間,唔易喎!希望你個仔嘅老師真係幫到佢啦!我都有同我朋友講你呢個case,佢話希望佢個仔係你個仔嘅老師教呢!

難度100分,現在唯有順其自然,

monchibibi 發表於 14-6-16 09:32
我個仔係細B,佢果組的班主任很照顧佢,有愛心、細心和耐性,很會和家長溝通!我係自己湊放學,如果仔仔有 ...

你個仔個班個老師都嬤好喎,希望我朋友個仔同你哋一樣遇到好老師啦!

岩岩聽完家長會 園長話如果未戒片 可以著學習褲 學校會盡量教佢去廁所 不用擔心

Maisy_22 發表於 14-6-21 12:38
岩岩聽完家長會 園長話如果未戒片 可以著學習褲 學校會盡量教佢去廁所 不用擔心

...

係?希望我朋友個仔嘅老師可趙幫佢介片啦!咁你知唔知邊個老師教呀?同埋有無話你小朋友咩組呀?

引用:+本帖最後由+yanyanangle+於+14-6-21+15:11

原帖由 yanyanangle 於 14-06-21 發表
其實一日仲著住学習褲,都好難介到片,因為就係要有瀬濕褲呢個感覺,先會想上厠所,我囡讀pn時,校方仲規定不能穿片回校,结果我囡一兩星期火速介了日片

唔知邊個教 但知係什麼組

回覆:PN班分享點滴

今日打電話去問有無位 ? 佢地話下午班仲有兩個位 ...請問入既機會大嗎? 因為我囡囡係龍b 11月 係細b

Heilaamchan 發表於 14-6-25 20:28
今日打電話去問有無位 ? 佢地話下午班仲有兩個位 ...請問入既機會大嗎? 因為我囡囡係龍b 11月 係細b :bas ...

我估應該有嘅!

Maisy_22 發表於 14-6-25 20:15
唔知邊個教 但知係什麼組
即係咩組呀?

我囡都讀緊pn, 佢今年五月先正式介片返學, 小便已成功, 大便仍然未成功. 不過我唔係好擔心, 相距返k1 仲有幾個月. 仍然有時間教.

之前佢一直都唔肯去potty 小便, 直至老師出最後通碟, 要求佢唔著片片返學, 就咁樣, 第一日已經成功左, 老師的力量真大.

如果你目標係想搵程度較深的學校, 我覺得迦南係可以滿足到你的. 由於小囡較"活躍", 所以在家我冇辦法同佢進行早教, 每次睇字咭, 睇到第三張就會走開, 但有一次做功課的時候, 突然發現佢居然認得幾個英文字...

雖然教育局指引, k2先可以學寫字, 但我諗上堂時有需要佢地畫下線條, 油下顏色, 所以老師都有教佢地點樣揸筆, 我囡依家揸筆靚過我.

回覆:mimi1102 的帖子

我囡囡7月b, 讀完pn, 都會繼續k1, 佢由初时超級被動,唔識講野,到依家講野叻左好多,又會主動同人打招呼,最緊要係佢好鍾意返学。介片唔駛擔心,姨姨会幫小朋友介的

回覆:PN班分享點滴

吾好意思呀各位媽媽

請問迦南小西灣係有n班讀嗎?
因為我老公上網睇話無既

我係橙組

回覆:Heilaamchan 的帖子

都可能有機會

‹ 上一主題|下一主題