用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 對衡道方方 vs greenfield (long beach)
go

對衡道方方 vs greenfield (long beach) [複製鏈接]

我仔11月細b, 唔考慮近唔近屋企,邊間好d?我鍾意greenfield既校舍,net同小班,但方方課程同老師經驗應該好d?兩間都pm. 謝謝!

0    0    0    0

回覆:對衡道方方 vs greenfield (long beach)

我會揀方方, 一黎gf貴得很, n班要over6000, 二黎聽講gf teacher比較young, 方方係校舍舊d, 但老師應該有經驗d

回覆:對衡道方方 vs greenfield (long beach)

thx both!學費方方真係平好多同埋老師d經驗多d, 不過個校舍比較舊,雖然我唔係咁介意。

方方我較擔心課程吾夠深,因為我好想仔仔考直資小學,GF的課程上豐富D,功課內容充足,而仔仔又識得做,我會信心大D。

引用:我會揀方方,+一黎gf貴得很,+n班要over6000,

原帖由 happybbpig 於 14-02-28 發表
我會揀方方, 一黎gf貴得很, n班要over6000, 二黎聽講gf teacher比較young, 方方係校舍舊d, 但老師應該有經 ...
邊間gf?如果mos gf pn 3千幾一個月12期全包。

引用:Quote:原帖由+happybbpig+於+14-02-28+發表

原帖由 ozoz 於 14-03-21 發表
邊間gf?如果mos gf pn 3千幾一個月12期全包。
間間green field 唔同,將軍澳sn gf 那間$4450 x 12 半日

GF英普班可提供語境,N班黎講好難得。老師young,有活力同較cheerful。而方方老字號,老師較有經驗及整體教學較有系統,而且出名happy school。不過最終睇你想要咩。

回覆 ozoz 的帖子

奧運浪澄灣的係咁貴啊

回覆 decelerate 的帖子

係咪gf沒有中文教? 只有英普? 我知方方是中英普啊, 不過相對有中文教, 教英普的時間唔夠gf多

引用:GF英普班可提供語境,N班黎講好難得。老師y

原帖由 decelerate 於 14-03-21 發表
GF英普班可提供語境,N班黎講好難得。老師young,有活力同較cheerful。而方方老字號,老師較有經驗及整體教 ...
I dont think funful is a happy school. Its academic standard is not low at all. Reasonable. Teachers are experienced

我大女讀過方方,絶對唔係happy school, 課程亦唔淺

happybbpig 發表於 14-3-22 10:27
回覆 decelerate 的帖子

係咪gf沒有中文教? 只有英普? 我知方方是中英普啊, 不過相對有中文教, 教英普的時 ...
K1 開始可以選擇英粵普或英普

GF (Long Beach) PN 程度似K1, PN 除學基本的A-Z 同 Number 外,另有Math Concept 同 Pre writing, 差不多日日有功課,每星期一本書做book report! K1 上3個半鐘!  語境好,PN已識講英文sentences,小班,特別細b 1:8 ( 我b個班1:6)

如讀PN pm 仲有Enopi 套Math Concept 讀,係outsource比Enopi的老師教!

Gf, 讀完n再考名幼k命中好高

引用:Gf,+讀完n再考名幼k命中好高 +

原帖由 princesssnowy 於 14-03-24 發表
Gf, 讀完n再考名幼k命中好高
都未開始讀pn已經要考k1啦

回覆 cindywy 的帖子

唔係八九月報名, 十月或之後考? 依家要考k啦?

引用:回覆+cindywy+的帖子 唔係八九月報名,+十

原帖由 happybbpig 於 14-03-25 發表
回覆 cindywy 的帖子

唔係八九月報名, 十月或之後考? 依家要考k啦?
我囝十一月先滿兩歲返pn

引用:如讀PN+pm+仲有Enopi+套Math+Concept+讀,

原帖由 luiluibaby 於 14-03-23 發表
如讀PN pm 仲有Enopi 套Math Concept 讀,係outsource比Enopi的老師教!
PN pm有Enopi讀,請問即是am沒有嗎?

Cowboy100  am no Enopi  發表於 14-3-25 22:27
‹ 上一主題|下一主題