用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York 國際班 vs 主流班
go

York 國際班 vs 主流班 [複製鏈接]

已打電話問

國際班 - 名 : Multiple Intelligence Montessori Section  (重點係要有Multiple Intelligence )
主流班 - 名 : Montessori Section
呢個名是用於2015-2016年度的K1

國際班 - 老師 : NET 班主任 + 本地粵語助教老師
主流班 - 老師 : 本地粵語 班主任 + 本地粵語助教老師

國際班 - 英文 : NET 班主任 / 每日2堂共50分鐘
主流班 - 英文 : NET 老師 / 每日2堂共50分鐘

國際班 - 數學 : NET 班主任 / 每日
主流班 - 數學 : 本地英語老師 / 每日

國際班 - 音樂/美術/體育 : 本地粵語老師
主流班 - 音樂/美術/體育 : 本地粵語老師

國際班 - 普通話 : 每日1堂共25分鐘
主流班 - 普通話 : 每週2堂共50分鐘

國際班 - 中文 : 本地粵語老師/每日1堂共25分鐘
主流班 - 中文 : 本地粵語老師/每日1堂共25分鐘

2015/2016參考學費:
國際班 - $5200
主流班 - $4600

26    0    0    0

wow...many thanks!

thanks!

thanks for sharing

課程及進度一樣, 但節數有不同

nasu 發表於 14-1-15 15:45
已打電話問

國際班 - 名 : Multiple Intelligence Montessori Section  (重點係要有Multiple Intelligence ...

我想問主流班數學唔係用粵語咩? 我打去問佢話教數學用中文啊!

回覆:kiu_kiu 的帖子

回覆:nasu 的帖子

kiu_kiu 發表於 14-1-15 15:53
我想問主流班數學唔係用粵語咩? 我打去問佢話教數學用中文啊!

秘書小姐特別說明是英語

回覆:dorpeggy123 的帖子

PN都是直升國際的 <--- 錯架

PN直升主流班, 但如果家長選國際班, 學校會優先考慮

我想知國際每日有25分鐘普通話,主流班只有兩日普通話,咁主流班少左普通話的時間係學咩?

回覆:dorpeggy123 的帖子

好詳盡,tks! 唔知上下午班時間系點呢?

回覆:KiwiSweetie 的帖子

sunnymama2 發表於 14-1-15 16:02
我想知國際每日有25分鐘普通話,主流班只有兩日普通話,咁主流班少左普通話的時間係學咩? ...

已問
會安排其他課程如美術
課程及進度一樣, 但節數有不同

PN 係冇Guarantee一定升國際班, 但一定有K1學位. 國際班K1 AM係受歡迎啲, 所以PN都要評估入唔入到國際班. 以今年result, 無論PN AM 2 hrs 定 PM 3 hrs 都大部份派到首志願. 我講首志願因為唔係個個都選國際AM. 我就係小部份選國際PM, 亦有少部份選主流班.

引用:PN+係冇Guarantee一定升國際班,+但一定有K1

原帖由 TeriAnla 於 14-01-15 發表
PN 係冇Guarantee一定升國際班, 但一定有K1學位. 國際班K1 AM係受歡迎啲, 所以PN都要評估入唔入到國際班.  ...
但今年已有人收到出年k international offer。佢地唔駛讀n唔駛再評估都有international。咁咪著數d?!
另。咁其實k international有幾多位剩比n升上來的學生?

回覆 nasu 的帖子

太好啦!原來主流班每日都有50mins Net, 我仲以為得25mins.因我小朋友坐唔定,如果主流班本地老師做班主任,可能會train佢紀律上好小小!
‹ 上一主題|下一主題