用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無2/11 in馬鞍山靈糧既媽咪有offer啊
go

有無2/11 in馬鞍山靈糧既媽咪有offer啊 [複製鏈接]

如題
   0    0    0    0

回覆:petgugu 的帖子

其他post 有寫話11月2日都有收倒offer email,   應該唔關邊日in 既。
於15號截止第一批offer 既註冊, 琴日先出確認收倒註冊費既email.  佢哋呢個星期忙搞第一批啲野, 相信下星期可以開始預備下一批。

good luck!

回覆 superwife 的帖子

Thank you.

不過我都打定輸數了

剛收到e-mail.....備取生

cyym  如果有心讀, 記住係email度按waiting個button, 我個仔當年好彩有按呢個button先有得謮...
唔好灰心啦..  發表於 13-12-3 10:58

回覆 telluswong 的帖子

剛收到....備取生

ME TOO! 我都收到備取生! 仲差D按錯"不擬登記輪候"添!

重有無其他人收到email

回覆:有無2/11 in馬鞍山靈糧既媽咪有offer啊

收到,2/11見,亞仔當日完全自己同自己玩,但老師有耐性,備取生

備取生

備取生

其實係唔係剩下來既小朋友全部都係備取生架??
我都係...

我都係......唔知好唔好比佢做大仔, 出年再黎過

我都係waiting.

但咁睇來,如今日收到的全是waiting,那學校講大話,(因之前問左幾次係話每批都有offer), 仲信左佢咁耐.

本來鐘意靈糧德育同creative, 而家看來學校本身都無德育。

睇來今日大多都系,我個仔都系備取生。

我來為你們打氣的...唔好灰心, 有心讀的請按"輪後掣", 上年我都係收呢封waiting email, 今日以用家身份同大家分享這是一間好好的學校, 希望大家的寶寶都能夠找到合適的幼稚園

cyym 發表於 13-l2-3 15:55
我來為你們打氣的...唔好灰心, 有心讀的請按"輪後掣", 上年我都係收呢封waiting email, 今日以用家身份同大 ...
咁你等到幾時先有email通知有位?

回覆 telluswong 的帖子

五月先通知呀...
個時我已經在另一間幾好的幼稚園註冊了...但實在很喜歡靈糧, 因此放棄原先那一間幼稚園了

回覆 cyym 的帖子

想問下靂糧課程是否很淺呢?可否講一講呢間學校的好處?因我女兒會入讀2014 k1 am班...謝謝

mibubu  我女都會入讀2014 K1 am班,可能會做同學仔喎!  發表於 13-12-3 17:03

回覆 Candyleelk 的帖子

恭喜你呀!!

我仔仔之前是讀一間區內英普幼稚園, 相對而然, 靈糧課程的確比較淺! 其實學校有中文字咭 / 中/英文故事書 / 內聯網學英文, 如果家長有心機和小朋友溫習, 其實課程不淺. 不過, 仔仔未到升小學, 都不知道現在是否太happy/太淺...

- 上星期六是學校的聖誕慶祝會, 我們家長真的眼界大開, 每班小朋友扮演不同角色, 場地佈置 / 服飾和小朋友之表演
   水準都睇得出校方的用心製作, 對於K1小朋友, 其實他們只是上學大概3個月, 從他們的專注力, 服從性, 記憶力, 投
   入度, 相信對他們的學習做了一個很好的根基. 校長都有提及他們不是主張抄抄寫寫的, 學校會採取<<遊戲中學習
    >>,即是唔覺唔覺又學左咁...

- 仔仔返左LL之後, 明顯的進步是啟動了<<學習動機>>, 他對學校有歸屬感, 因此回家會主動叫媽媽扮學校的老師 /
   職員和同學, 在角色扮演當中, 我就可以知道他在學校學了什麼, 而且因為媽媽變了老師, 和他溫習 / 講故事 / 做手
   工 / 做補充, 他都會投入, 咁咪學到野囉...^^

- 而且仔仔的品德都有明顯進步, 以前他會爭玩具發脾氣的, 而家學識講"可唔可以一齊玩呀", 又學懂與小朋友分享玩
  具, 而且他會為生病的同學祈禱, 開始懂得照顧身邊人, 而且不怕陌生人, 變得主動開朗 ...

- 可能始終LL是一個幾大的教育機構, 他們所辦的"新生會", "聖誕聯歡會"都是很專業有水準的, 而且架構相當完善,   
   內部穩健, 職員上上下下都係好投入工作, 熱愛小朋友, 這點都很重要.

- 另外, 學校透明度很高, 隨時歡迎家長觀課, 而且學校採取環保, 各通告都是在內聯網找到的...

- 學校注意父母多參與, 不時會舉辦親職講座, 很有用的. 而且都幾多活動會邀請父母出席, 我自己就buy家長參與,
   因為小朋友知道父母和他同步, 他們會感到開心的, 而且會變乖的...

不知道以上的好處是否大家所需求的, 無論如何, 祝福你們為仔女找到合適的幼稚園 :)

mibubu    發表於 13-12-3 17:50
‹ 上一主題|下一主題