用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明早in 心怡,有些緊張
go

明早in 心怡,有些緊張 [複製鏈接]

到幾想讀呢間學校,鐘意佢雙語

1    0    0    0

回覆:Charlie妹 的帖子

我都係呀!明早一齊努力,希望有機會做同學仔!加油呀

回覆:JamBBoy 的帖子

Me 3!!

回覆:明早in 心怡,有些緊張

Me 4

Me5

ME6

Me 7   

大家今日in成點呀!??

中普通話

普通話

英文!不過好快in完走得,因為阿仔全部唔識答,哈哈!

今日in 果班幾時有結果?

回覆:adawmy 的帖子

我今日都in完,好彩英文!外藉老師都好nice, 不過好多人一間房好嘈!佢interview 算簡單,推下車,俾本書佢睇,point 下eye nose mouth, hi five, shake hand, bye!係最容易嘅1間

引用:大家今日in成點呀!?? +

原帖由 adawmy 於 13-11-23 發表
大家今日in成點呀!??
阿囡今朝唔夠瞓,Circle Time冇反應,啲歌熟到爛晒都冇投入過!再Individual In鬼仔Sir仲大獲!佢入去課室見個勢就係咁喊、攬住我!阿Sir提議我同C6帶阿B出去幾分鐘冷靜吓再In,阿囡出到走廊笑晒,我哋問佢Star佢仲識指牆上嘅星星,但再入課室見到阿Sir佢又再衰喊!我唯有唱佢平時最鐘意嘅歌氹佢,同批Circle Time In嘅人都走晒,得噃我哋仲留喺到糾纏!阿B見隔離啲靚鬼妹Miss就同佢哋揮手,又聽住我唱嘅歌喺度跳舞比Miss睇!Miss們都比佢氹得好開心,讚佢識聽歌做動作!但阿囡拎噃個頭見到阿Sir又再喊爆!阿Sir同阿囡零交流!阿Sir話同我哋傾吓計都冇問題!最後我見枱上有書,我叫阿囡睇書書,佢就冇喊自己打開本書睇,阿Sir就問我哋屋企係咪都有比書佢睇,我哋話佢好鍾意睇書,連出街食飯嘅manual都唔放過,阿Sir話唔錯!跟住阿Sir送貼紙比阿囡都唔敢貼落阿囡到,叫我幫佢貼就算!阿囡望到阿Sir個樣又再喊爆!我哋叫阿囡同阿Sir Say Goodbye都係咁喊!唔睬阿Sir!佢望噃鬼妹Miss又肯做bye bye手勢!離開課室去playground到玩又即刻開心噃!自己要踩單車同玩滑梯,玩到顛!點知阿Sir出咗嚟去廁所,見到我哋又再Say Hi,阿囡又即時喊噃!係咪激死你?都唔知阿囡有問題定阿Sir有問題?我諗如果係嗰啲靚鬼妹Miss In應完全唔同表現!不過阿囡係十月細B,而且仲係第一次Interview,喺咁人山人、海嘈雜嘅陌生地方好難投入到!我遇咗全軍覆沒!如果學校肯收阿囡嘅話好明顯只係睇父母表現咋!但今日真係好多人,所以我諗都係凍過水喇,唯有平常心!隨緣啦

引用:今日in+果班幾時有結果? +

原帖由 gingerbearbb 於 13-11-23 發表
今日in 果班幾時有結果?
封信寫咗㗎喇!老師話會12月14號會知結果。

引用:Quote:原帖由+gingerbearbb+於+13-11-23+發

原帖由 JamBBoy 於 13-11-23 發表
封信寫咗㗎喇!老師話會12月14號會知結果。
我知封信有,唔記得左。thanks

回覆:JamBBoy 的帖子

呀Sir 吾靚仔?可能少接觸男外藉老師,我都好驚訝有男老師,多數女性!有時搵學校好講緣份同運氣

引用:呀Sir+吾靚仔?可能少接觸男外藉老師,我都

原帖由 carrriiie 於 13-11-23 發表
呀Sir 吾靚仔?可能少接觸男外藉老師,我都好驚訝有男老師,多數女性!有時搵學校好講緣份同運氣

...
阿Sir後生高高瘦瘦,ok靚英國鬼仔!但阿囡一向怕生保,加上阿Sir留鬚,見佢紅鬚綠眼就驚晒掛

我女都無反應,D歌已經成日聽都係咁一碌木咁明顯怕新環境同生保,入到去IN係鬼婆,D野已經好易但全程好像好驚咁無做過,仲想起身走,應該又唔收啦~~

今日真係好多人,間房好嘈。好在中左英文In,亞仔冇扭計,我捉住佢隻手完成d task,其實老師都見到,同我傾左一陣先完。我同亞仔報左八間,呢間第一間in,算不錯了!
‹ 上一主題|下一主題