用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇媽媽知將軍澳比諾好唔好?
go

有冇媽媽知將軍澳比諾好唔好? [複製鏈接]

如題

0    0    0    0

回覆:有冇媽媽知將軍澳比諾好唔好?

上星期in完,本人覺得學校環境唔錯,課室好光猛、開揚,但老師質素一般,這只是個人感覺,都想知其它家長嘅感覺。

回覆:ericjanice 的帖子

睇你要咩?有朋友囝囝讀k1~k3, 佢話都係happy school, 課程係淺,但當日佢冇得揀,佢個囝好怕陌生,每次in都喊,所以當日難得比諾有offer, 佢已開心不已!比諾或者係怕面試bb既選擇。

I got am offer but 應該唔留位了,已留另一間唔係心儀pm as back up
Interview 過程好hea,見d老師做野似冇經驗,行政混亂,叫我自己摷名牌,後來由懶得check求其入一間房in,唯一好係校舍新同d人全部都nice,I think it is a happy school.

回覆:29102011 的帖子

感覺都同你差唔多。啲老師係nice嘅。但唔知讀緊嘅小朋友有咩感覺?

回覆:ericjanice 的帖子

本來都有打算報,但睇過教育局份報告就冇報。其他學校評語多數正面,但呢間有少少批評。

上年in比諾有offer, 後來個將廣校舍突然執笠.  之前交留位費時完全無講,
覺得很差. 好似騙人去新校. 幸好有其他offer.

重有今年比諾開始轉了由"現代教育"提供服務.
(即係DSE集體抄文個間).
同以前會很大分別

我覺得佢行政上好有問題,我就係其中一個搬遷無學校收嘅受害者!!!!

根本無可能唔知續唔到租, 一般最小一年前簽租約. 而且又咁喬剛剛開新校舍.
執笠前幾個月重招生, 最小有幾佰人面試. 由面試到註冊都唔講.
對這間完全失去信心

回覆:AgapePa 的帖子

咁都得?

佢將廣無得續租件事令我睇到間學校行政好唔掂。個頭話幫n班受影響家長搵學校,填哂嘢,一個月後打去新搵嗰間學校問情況,個校長有少少勞氣咁話比諾乜都無聯絡佢地,搞到人地都煩。

印象已扣分

引用:佢將廣無得續租件事令我睇到間學校行政好唔

原帖由 pandaflo 於 13-11-23 發表
佢將廣無得續租件事令我睇到間學校行政好唔掂。個頭話幫n班受影響家長搵學校,填哂嘢,一個月後打去新搵嗰 ...
前幾星期仲見報添,話教育局唔批新校開n班,學校安排學生上playgroup.

Potato001 發表於 13-11-23 15:12
前幾星期仲見報添,話教育局唔批新校開n班,學校安排學生上playgroup.

playgroup係要家長陪同, 點番呀?

引用:根本無可能唔知續唔到租,+一般最小一年前簽

原帖由 AgapePa 於 13-11-22 發表
根本無可能唔知續唔到租, 一般最小一年前簽租約. 而且又咁喬剛剛開新校舍.
執笠前幾個月重招生, 最小有幾佰 ...
我上年去廣場in , 完全冇講搬, 仲收左pm, 我果時問可否要全日, 佢話肯去新校舍就比 , 最後我都冇要。 過程中點都冇講要搬

差都爆!年中時話新校舍open day叫我地去參觀,入到去。諗住勁新啦!點知d枱chair用番晒上手不特止,d chair仲係木做,舊的仲甩木添,根本要換過晒囉。小朋友用好危險架嘛!果時仲未裝修好架,咁都叫人去參觀。   當時得佢收我仔,局住去留位。後來仲無牌添!!好在有另一間offer 。早2個星期終於退番錢啦😃

超差! 唔LIKE! 校長最唔掂, 勁屈錢.

入過將廣問課程問題, 職員態度超...不有耐性. BAD!
‹ 上一主題|下一主題