用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報左九間,有三間已通知唔收,點算好... ...
go

報左九間,有三間已通知唔收,點算好... [複製鏈接]

連後備都冇...十月尾細b,in時唔講野,之後個d都好多人爭,真係冇間收咁點算好?我係馬鞍山區

4    0    0    0

你in0左邊幾間?

引用:連後備都冇...十月尾細b,in時唔講野,之後

原帖由 momo;);) 於 13-11-04 發表
連後備都冇...十月尾細b,in時唔講野,之後個d都好多人爭,真係冇間收咁點算好?我係馬鞍山區

...
屋企附近既村校呢? 有無讀n?

引用:Quote:原帖由+momo;);)+於+13-11-04+發表連

原帖由 yuensammi 於 13-11-04 發表
冇讀n,上年報又系冇人收,宜家諗緊報唔報威寶,英藝比佢插班讀n好

引用:Quote:原帖由+momo;);)+於+13-11-04+發表連

原帖由 yuensammi 於 13-11-04 發表
我樓下間村校,行唔洗三分鐘,都唔收!

如果英藝有得插班都報左先, 當買定保險

引用:如果英藝有得插班都報左先,+當買定保險

原帖由 luvysl_blythe 於 13-11-04 發表
如果英藝有得插班都報左先, 當買定保險
但大圍個間新開好嗎?聽講好貴

如果威寶同英藝有得俾你插N班的話, 梗係讀左先啦!!
其實如果你早兩個月見個細B唔係點肯講野, 都應該報定D PLAYGROUP俾佢同其他BB 交流下, 咁年底呢個面試高峰期就無咁輸蝕....
如果你唔想佢做下年超大B的話, 我諗你宜家最好睇下仲有乜野幼稚園可以報, 有理無理報左先, 同時再同BB 報D COURSE TRAIN下惡補!

引用:如果威寶同英藝有得俾你插N班的話,+梗係讀

原帖由 dogudiva 於 13-11-04 發表
如果威寶同英藝有得俾你插N班的話, 梗係讀左先啦!!
其實如果你早兩個月見個細B唔係點肯講野, 都應該報定D  ...
有讀緊pg,識講單字,平時好多野講,係in個陣靜哂,我問過好多都截至報名了...

OH... 咁你要訓練佢既SOCIAL SKILL, 等佢唔好怕生! INTERVIEW既表現至會好~  BTW, 我都係馬鞍山區, 十月女! 我報左綠茵, 康傑&靈糧!  

好怕, 我個仔都係怕生, 因為剛搬到黃大仙,報名遲,好多都報滿了,只報得4間..........担心ing,周六就in了, 點算

我囡囡直頭10月最尾 BB 面試都好斯文 講野完全唔叻 到而家都有2間收左 唔怕的 多幾多就會有經驗 就算後備都會有OFFER 放心

我囡囡直頭10月最尾 BB 面試都好斯文 講野完全唔叻 到而家都有2間收左 唔怕的 多幾多就會有經驗 就算後備都會有OFFER 放心

引用:我囡囡直頭10月最尾+BB+面試都好斯文+講野

原帖由 mable0901 於 13-11-04 發表
我囡囡直頭10月最尾 BB 面試都好斯文 講野完全唔叻 到而家都有2間收左 唔怕的 多幾多就會有經驗 就算後備都 ...
收左既係邊間呀?

荃灣有間新校1月開新n班。雖然一星期兩三堂、但優先下年k班(未註冊到、所以未收申請). 如果經濟許可又唔怕遠、可以留意下。

momo;);) 發表於 13-11-4 14:24

...
咁即係仲有6間~ 唔好咁快灰心

我個仔又系十月尾.面試又系吾點講野.面試左五間得一間候補.我已經擔心到晚晚失眠!我都吾知點好!

宜家日日周圍去穩學校報名.我都麻木了!

回復 momo;);) 的帖子

我樓下又系有村校都吾收我個仔!n1又系無人收.好怕k1又無人收!

引用:回復+momo;);)+的帖子 我樓下又系有村校都

原帖由 snowhxf 於 13-11-05 發表
回復 momo;);) 的帖子

我樓下又系有村校都吾收我個仔!n1又系無人收.好怕k1又無人收! ...
仲有學校可以報名咩?

‹ 上一主題|下一主題