用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 魚油
go

魚油 [複製鏈接]

我想知大家通常比小朋友食邊隻魚油和有沒有效, 以下是我總結在BK找到我魚油:

1. Gnc

2. EYE Q

3. vegapa

4. Coromega omega

5. USANA

6. comvita

7. Bioglan

8. concerta

Tks!

9    0    0    0

回覆:魚油

食緊EYE Q!ok!

回復 belau8009 的帖子

Thanks!

回覆:Big-Mouth 的帖子

美國No.1銷量牌子,魚既產地無污染。
可以上網search下。

回復 methy 的帖子

呢隻你係边度買,我仔食梗加德路,但dha好少

回復 szenana 的帖子

我係amazon訂的,唔知香港有無代理。

http://www.amazon.com/Nordic-Naturals-Babys-Dha-Ounce/dp/B003DYQ59U/ref=sr_1_sc_1?ie=UTF8&qid=1383548366&sr=8-1-spell&keywords=niordic+natural

你知唔知維他命B雜边隻牌子好

回復 szenana 的帖子

美國既營養師朋友介紹呢隻.buried treasure b complex..我無比阿仔食過..不過你可以參考下。

上vitacost.com. 搵下,,佢唔係專for小朋友.但有小朋既份量。

美國人真係好鍾意食"補丸",選擇又多,又平。我唔太想小朋友食呢d,只比佢食fish oil吸收DHA.其他既就均衡營養吸收。

你開個post問下有無其他媽媽有食開維他命b雜呀~

我問左未有人答我,我而家只比食鱼油,介奶同小麥,佢在学校都坐定定

唔該! 我見你提供產品較適合幼兒,但小兒7-8歲,  我上網找過他們其它魚油產品, 但不知道粒丸大不大?
Nordic Naturals, Ultimate Omega, 1,000 mg Fish Oil, Soft Gels

http://www.amazon.com/Nordic-Naturals-Ultimate-Omega-Fish/dp/B002CQU564/ref=sr_1_sc_2?ie=UTF8&qid=1383553664&sr=8-2-spell&keywords=niordic+natural

回復 Big-Mouth 的帖子

我仔歲半開始食.現在3歲多,所以只係留意咁細個既產品。

1000MG,,,好大粒的,有片可以睇到大小,唔知係咪原粒吞.我就吞不到喇..但評語話易吞

http://www.vitaminshoppe.com/p/nordic-naturals-ultimate-omega-1000-mg-180-softgels/ye-1017#.UndciFMmM40

methy 發表於 13-11-4 14:30
美國No.1銷量牌子,魚既產地無污染。
可以上網search下。

made from 100% arctic cod liver.....that means it is fish liver oil ( 魚肝油)

回覆:bakusensei 的帖子

係呀,魚肝。
係喎,樓主問魚油,唔係魚肝油

回覆:bakusensei 的帖子

請問魚油和魚肝油有什麼分別?

鱼肝油對骨骼,増強免疫力,如果自閉食鱼油先有幫助,可以對大腦,学習能力,情绪各方面都好

回覆:szenana 的帖子

我比阿仔食魚肝油係for保健,的確"幾健康",同佢話可以幫助腦部發展,nervous system development.同樓主目的可能不同?

引用:回復+methy+的帖子 我問左未有人答我,我

原帖由 szenana 於 13-11-04 發表

我問左未有人答我,我而家只比食鱼油,介奶同小麥,佢在学校都坐定定
我仔現在才2歲多,請問唔吃奶和小麥的話,你用什麼代替??不吃奶還可以,但如果不吃小麥的話,只用生果可行嗎?我仔非常喜歡吃麵包!最近還常吃半碗飯就要我給麵包同其它雜糧,不給他的話,又喊又發皮氣,可以喊成2個鐘,只吃水果的話,那等於只吃半碗飯?!如何是好呢

回覆:szenana 的帖子

明白了!但點解魚油丸咁大粒,我怕小朋友不能吞。

回復 芒果米池 的帖子

我仔仔3歲半佢飲鈣思寶,可以比佢食完飯食生果,我識d媽媽只係幫小朋友介奶,轉飲豆奶,無介小麥,不過我就盡量佢介小麥,因為佢鍾意飲茶食點心,好難避免

我仔食加德路,細鈿粒,我會剪開比佢飲魚油
‹ 上一主題|下一主題