用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德寶英文幼稚園 (將軍澳) 有無小朋友今年入讀富康德寶PN,一齊入嚟傾下計! ...
go

有無小朋友今年入讀富康德寶PN,一齊入嚟傾下計! [複製鏈接]

我仔仔讀主流AM, 佢比較慢熱,  
所以想幫佢識定多d 朋友仔!

1    0    0    0

my daughter same as u, she is PN class, go to school tmr!

回覆:ishiyeung 的帖子

你囡囡讀邊間呀?

讀邊班先啱?
第一日開學..okay 嗎?

she is pink class, no crying today!

My boy is Peach 班...我走時喊佐一陣..
老師話佢無喊過..俾我想像中好na!
Ishiyeung, 你邊個miss 做班主任呀?

回覆:剛果公主 的帖子

無校車....你住邊頭呀?
自己接送得唔得呀?

回覆:有無小朋友今年入讀富康德寶PN,一齊入嚟交通下呀!

有冇人係國際班bunny組?

恭喜晒 ! 我個細仔冇咁好彩入到因為佢係11月B.......昨天覆了上下午都FULL了.唉 !!!!!!!!!!

回覆:alice-wong 的帖子

你幾時報名ga? 寶盈o個邊有無問下有無位呀?

我bb一歲已報名了.寶盈仲有下午班,但現在決定試讀富康的國際下午班 ! 不過要等interview...........

我囡囡讀主流班Orange PM,慢慢開始投入啦

回覆:alice-wong 的帖子

我叫普遍d 家長都講話富康好d, 所以我當初揀富康Deborah 報名!
今日.無得陪15 mins, 我個仔入去課室門口之前勁喊!
大家D B 點呀,適應曬未呀?

回復 emily_sun728 的帖子

今日無得陪? 你是主流class嗎? 我是國際, 返遲主流3天, 所以今日先第一日開始返2個小時. 仲有得陪入喎. 未適應呀, 一入學校已喊晒口, 我走時又勁喊, 要老師安慰. 但落堂無喊. 老師話我走o左之後一陣就收聲. 唉, 希望盡快適應啦! 唔想佢成日話唔想返學呢......

回覆:有無小朋友今年入讀富康德寶PN,一齊入嚟交通下呀!

回覆:MSKAKACHAN 的帖子

我仔係主流班呀, 所以無得陪!
同你小朋友一樣, 都係一入門口就勁喊,
老師話佢喊佐一陣, 之後就無喊na, 希望keep 到!
But 每朝都唔願番學, 但明明問佢番學開唔開心, 佢又話開心既! 有時真唔明佢地諗乜!
國際班...有幾多個老師ga? 班主任係外國人?

回覆:risris55 的帖子

我仔係peach 組, 班主任是miss mak!
So far 幾好! 我見我個仔係屋企成日提住"miss mak"

我記得我Deborah open day, 有個miss chan 帶我參觀學校, 佢好nice, 好好笑容,
因為佢...我由本身apply 國際轉讀主流class,
唔知係唔係你仔仔個班主任呢?

引用:我個仔係yellow組,ms+Chan+班主任 +

原帖由 risris55 於 13-08-15 發表
我個仔係yellow組,ms Chan 班主任
我個仔上學期讀PN班時都係Ms Chan 做班主任,老師好好,間中亦會打電話和家長溝通,講講小朋友係學校情況,又好留意每一位小朋友的性格,係一位好好的老師,我個仔都好鐘意MS Chan

回復 emily_sun728 的帖子

國際class有2個class teacher, 一個英, 一個廣東話. 但英的是中國人面孔, native speaker 囉.

我小朋友和你的一樣, 話返學開心, 但又話唔想返學. 佢地其實係未習慣啦, 怕見唔到屋企人, 好掛住屋企, 所以唔想返學. 老師都說其實喊一陣之後無野, 但一提 '返學' 2個字就唔開心. 唉!!!!!! 等時間吧~
‹ 上一主題|下一主題