用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 樂基幼兒學校(駿景園) 感覺校長態度如何?
go

感覺校長態度如何? [複製鏈接]

本人感覺校長對家長態度差,好多時都好敷衍!(本人感覺)
問佢問題唔想答!

打去學校問新校問題,有個女仔答覆時態度都差,對這校有點失望!(個人意見)
   2    0    0    0

引用:本人感覺校長對家長態度差,好多時都好敷衍!

原帖由 candywong34 於 13-08-02 發表
本人感覺校長對家長態度差,好多時都好敷衍!(本人感覺)
問佢問題唔想答!
同意,有個聽電話真係好差。

回覆:感覺校長態度如何

無這樣感覺wor.
反而覺得親切,不論622家長會or暑期班也是。。。。甚至有種媽媽的感覺

回覆:HKPSASCOT 的帖子

有一個女職員就好好,答得好詳盡,又有耐性。

其實學校老師真係吾差,真係拎個心出黎!
對住小朋友既態度又好親切,真係值得一讚!
相反個校長,真係無咩笑容,有時同佢對話,令人無名火起!吾知有無其他人有同感!

回復 rachel1206 的帖子

係呀,有時校長講野詞不達意,622家長會感覺佢講野好粗魯

回覆:candywong34 的帖子

見你呢個post同另一個post都話自己係新校家長,但點解你又有去622家長會呢???622家長會係only for駿景家長

引用:見你呢個post同另一個post都話自己係新校家

原帖由 Abbychu616 於 13-08-04 發表
見你呢個post同另一個post都話自己係新校家長,但點解你又有去622家長會呢???622家長會係only for駿景家 ...
又係喎… 你真心水清…
我覺得校長so far so gd ... 粗魯唔覺… 係豪氣點……… 詞不達意更唔覺… 我見過有其他學校既校長恐怖得多… 始終校長既言行不可能滿足每位家長既期望…我反而覺得校長唔係常接觸小朋友個個… 在相信學校方針既大前提下… 教職員的質素緊要啲………

我幫個女揀火炭樂基,係網上都做左好幾個月research,而大部份家長既評語都係讚賞校長對教育既熱誠,係個好用心既校長,之所以有咁多人唔揀位置較好既九龍塘樂基同埋願意相信碧濤新校,都係因為司徒校長個金漆招牌
唔明點解有人要特登開個post唱衰校長,又話自己係碧濤家長,但又會係駿景既622家長會上見到校長講野好粗魯!

Abbychu616 發表於 3-8-5 12:44
我幫個女揀火炭樂基,係網上都做左好幾個月reearch,而大部份家長既評語都係讚賞校長對教育既熱誠,係個好 ...

我都有做過reseach....,正常reseach都只會係去搵學校資料,評語等等,但閣下都相當特別,會針對性地seach一下校長!仲要比你搵到讚賞校長對教育既熱試呢種官腔!
正常人都識講搵學校最重要係教職員,佢地對小朋友最多,但你又會去專注係校長身上

我吾會去在意開post既人,有咩原意,正常既人睇完就算,但好奇怪會有人好得閒去刻意平反,仲可以心水清到去搵錯處!

之前有人話其他人開新戶口去搞事,未免太小人之心,相反我亦有同感:有人因為之前比我話個名似學校代表,之後真係去開反個acc.去講話!

ps. 本人對此行為極到反感,才會有此激動說法,請大家見諒!

我諗你真係諗多左,我唔係你口中講嗰位,我亦唔識佢,我係一個平日齋睇從來唔留言既媽媽,我個戶口的確係新開,係因為我實在睇唔過眼有人自相予盾,自稱新校家長,但又會去到622家長會現場見到校長粗魯表現!我個女今年會讀p1am,所以622家長會我有去,我根本唔需要搵錯處,一睇落去已知係有問題,我諗只有真正家長會有同感
我亦無特別針對性去search校長,其實search火炭樂基既post,好多都會提到校長,你去講碧濤新校既post,好多人都會講到校長,我只係見有人咁刻意閙校長,所以相對地提返呢點啫,唔明你點解咁大反應,自相予盾既人都未答我問題,你反而唔去問佢,要質疑左我先?

Abbychu616 發表於 13-8-5 14:09

我諗你真係諗多左,我唔係你口中講嗰位,我亦唔識佢,我係一個平日齋睇從來唔留言 ...
平日齋睇從來唔留言既媽媽, 你口中既佢, 係邊個? 其實我都冇提過任何人...
我只係讚你係非一般媽媽, 可以咁好觀察力去睇到人地前後予盾, 留意到人地係咩post 留個咩言....你就真係唔好唸咁多啦!!

你觀察力咁強, 又冇理由留意唔到我一早已經ps 左, 解釋左你聽點解咁大反應 ....... 加上我一直都話只係唔想見到學校既人扮家長姐, ... 呢到只係我少少既見解, 如果你覺得你唔係學校既人 , 我誤會你既, 咁真係太唔好意思

不過我仲想問 .. 你覺得我有d咩係要問你口中 :
自相予盾既人都未答我問題,你反而唔去問佢

回復 HKPSASCOT 的帖子

你開咁多POST 都係盲目咁讚LEI間幼兒院~真的很可...笑....動作太明顥了...遇說像媽媽的感覺~~很多事情都很透明的...........打過去你幼兒園領教過的家長就己知道了.......
反駁沒用的...............做好了就沒人說你..............A............我沒有公開掲串你的身份A...........HAHA:;pppp:

回復 carisyu 的帖子

原來理位家長都睇得出,有見地!

回復 Abbychu616 的帖子

我個小朋友係讀駿景園,但我有屋企人都碧濤收左,所以會擔心!

大家都好岩傾,你小朋友邊班?我PM你

有人因為之前比我話個名似學校代表,之後真係去開反個acc.去講話!」.......「 你口中既佢, 係邊個? 其實我都冇提過任何人...」其實你係另一個post都已經講到明,不過如果你都係覺得你無指名道姓,又係我咁好觀察力留意到又唸多左,咁當係我攪錯,因為都無得好爭

我吾會去在意開post既人,有咩原意,正常既人睇完就算,但好奇怪會有人好得閒去刻意平反」
之前有人話其他人開新戶口去搞事,未免太小人之心」
你唔會在意開pose既人有咩原意,即使有人有講大話既嫌疑,你都覺得常人應該睇完就算,仲話係小人之心,但對我呢d幫校長講左幾句好話既人就話係我一直都話只係唔想見到學校既人扮家長姐」,我都唔知仲可以講咩!

我都知我係無咩公信力去評論,因為我都只係一個為左呢個post而去開左個account既人,但呢幾人有咁多新account係度批評,明眼人都知咩事,唉,我都無咩再講

回復 candywong34 的帖子

好呀,你pm我丫

Abbychu616 發表於 13-8-5 20:22

「有人因為之前比我話個名似學校代表,之後真係去開反個acc.去講話!」.......「  ...
你真係好利害,我都吾記得自己之前post過咩,你都remind反我,真係要比個服字比你!呢到吾係法庭,有邊個可以去理會人地係咪講大話呢?當然你可以理,不過你點可能迫我去在意?

讀過下書既人都知,將某d字轉用紅色,其實你都好不敬,一個吾識尊重人既“家長”!就算幾有觀察力都無用,好在討論無咩小朋友睇,否則就...唉,我都無咩好講!

我覺得你利害好多,句句有骨,印象中你好似無提及過你係咪樂基既家長,我只可以講有你咁既家長,仔女讀咩學校都無用,身教最重要!
‹ 上一主題|下一主題