用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有2005年9月份入讀卜凱賽琳幼兒園的家長? ...
go

有沒有2005年9月份入讀卜凱賽琳幼兒園的家長? [複製鏈接]

有沒有2005年9月份入讀卜凱賽琳幼兒園的家長?

想請問此校派位等資料。 我的小孩將入讀,想了解多一點及聯係即將入讀的家長。
謝謝!

Re: 有沒有2005年9月份入讀卜凱賽琳幼兒園的家長?

My daughter will study at this nursery for N2 in the coming Sept 2005. How about yours?

我個仔都係九月入讀啊! 不過不知道有沒有保姆車呢? 你知不知啊?
THANK YOU!

我意思係讀N2.吾知會不會一班呢?

今年開始有保姆車,你可問下路線是否適合。

我報咗n1 都仲未有interview
知足知不足, 有為有不為

C-PA 寫道:

C-PA,
我都係報咗n1 (2006年),但都未知幾時有得interview! 同埋收唔收
[/url]

我都報咗n1(2005 /9), 都仲未有interview.  請問你的no.是幾號?

fly, fly,

They only one class. Therefore, my daughter and your son will be in one class. We can exchange information more. Ha! Ha!.

For those mothers who do not have interview by now can call them.

馬媽媽:
好啊!多多交流啦,你知不知一班有幾多人讀?

我係報咗n1 (2005年), 佢地話就快出信.

ETET 寫道:
[quote]
C-PA 寫道:

C-PA,
我都係報咗n1 (2006年),但都未知幾時有得interview! 同埋收唔收 [/quote]
知足知不足, 有為有不為

I am very happy. I received the letter for interview last Saturday.  
How about the other monthers?  Do they have any good news?

N2 may have 30 children.

我個女都報咗名, 佢係03年2月出生, 早兩日打電話問過, 佢話3月份會出信通知interview喎

hello 咁多位 mama
聽聞呢間幼兒園如果小朋友唔係咁smart, d老師唔係咁理佢地, 我想問各位有冇聽過? 因為我有d擔心,請各位指教!!!

吾會卦! 我都有點擔心,有沒有例子可以舉例? 請分享一下.
謝謝!

Dear flyfly,
My daughter will go to interview on this Saturday. Any hips can give me?? I really want my daughter can study in this school. Do the parants need to interview together or kid will interview alone?? What questions they will ask??  Pls help.   

Hi 我囡囡而家讀緊n1,之前bk好多人成日問呢間學校點點點,我都唔係幾好意思知少少,扮代表咁出黎講野 不過而家讀左半年,岩岩完左一個學期,so far so good la.  可能我囡囡係第2名子女,經歷過哥哥既成長過程,深深體會小朋友成長中,培養獨立性既重要,所以我選擇左呢間學校.  對於學校既運作,我絕對投信任票,亦唔會太緊張學校細微既事情,所以有時見到bk某d媽咪,問關於呢間學校既野,我想答但又唔知應該點答 以我過來人來說,一切以平常心處之,亦無需想像學校咁高不可攀,只要認同救世軍既教學理念,邊間分校實際冇太大分別

不過我個人認為,9月後出生的小朋友,總會舌底少少,雖說是跟輪候次序收生,但當9月開學時,一般學校都已經收夠生,又點會特登留幾個位給未足兩歲而又早申請既小朋友,等佢地足歲先入讀,行政上又似乎有些難度。就算收,都可能等到中途有人退學才有機會插班,所以點都會有人話難入,有人話易入,呢樣純粹我個人經驗,因為我大仔係10月出生,而囡囡係年頭出生,經驗話比我知,的確有咁既現實問題存在,即使考小學亦一樣,年頭出世會著數d :evil:

馬媽媽,
睇黎我囡囡下年將會同你囡囡做同學仔喎! 講聲hi先

eqqiqq 寫道:
My daughter will go to interview this Saturday. Can someone give me following information??
1) What questions they will ask?
2) Do the kid interview alone or together with parant?
3) Any special points need to take care??

Thanks a lot!!!

eqqiqq,
唔介意響呢邊答你嘛!  

1) What questions they will ask? <---放心! 絕對冇任何問題考家長或小朋友,閒話家常咁啫!
2) Do the kid interview alone or together with parant? <---小朋友會同家長一齊,有玩具比小朋友玩,而老師就坐在家長側邊同家長傾計
3) Any special points need to take care??<---會與園長面談,聽佢講o下校方既運作,可能同時觀察家長對學校既認同有幾多,可以先參考救世軍幼兒服務網頁內容

唔好意思,上述問題可能答左你=冇答   

Hi, WY,

Nice to talk to you. Do you know whether they will open the window every day for a while since they use the central A/C?
‹ 上一主題|下一主題