用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報左十幾間,暫時只有York收......
go

報左十幾間,暫時只有York收...... [複製鏈接]

但York好似報親都收.........

0    0    0    0

係呀, 大b 細b 都收.

雖然係有呢個傳聞,但學校質素ok咪得lor。

我都係報左十幾間,得金巴倫收左。

回復 tietie_mama 的帖子

請問報親都收有咩問題?我反而欣賞這樣辦學,佢無只揀大B、更叻的教,說明學校對自己有信心,不好抓住reject多少無放,因個畢業成績先說明問題吧!
其實在去年,都有同樣一個topic,建議樓主search下,入面既正面comments極多,我都是仔細睇過果個topic先決定左

引用:約克的收生係會將最高分個批出左offer先,+

原帖由 cherryird 於 12-12-12 發表
約克的收生係會將最高分個批出左offer先, 跟住頭個批剩左幾多個位再出第2批, 如此類推, 這樣便造出係人都收 ...
嘻嘻,我等左不夠八/九日就收信, 都應該係一in 完嘅第一批收信

幸運地我地都係見完一星期內收到信的。初時還surprise點解可以咁快出到offer,而其他早我地一兩期in嗰d還等緊消息。anyway, thanks God!

還有,我看過一些家長也曾說過其實york都會出reject letter 的,與及本人認為只是York 收生的安排跟其他學校不同吧了!其實他們也不是濫收的,請緊記york有3間分校,收生多也屬正常的!

回覆:報左十幾間,暫時只有York收......

York都幾好,只是比一般kg貴些小

謝謝各位資料!
想補充一點是無意說York的不是,只是慨歎小兒“成功率“超低啫!

我都係呀,報好多間都只有york收,我明白你感受,可能呀囡係9月b,所以少學校欣賞佢……不過唔緊要啦,我地小朋友永遠係父母眼中係最叻叻㗎。大家加油啦!

之前对York 冇嘜認識 但去完簡介會就好放心比仔仔去York 講K1.

回復 luckyveronique 的帖子

我係同阿女去in完先認識York, 先至對york加分。

cherryird 發表於 12-12-13 08:50
再比些正能量大家, 係就係雜費及茶點比其他私幼貴少少, 但我小朋友由pn到k1都在york讀, 而家訓練到識聽net ...

你小朋友好叻wor!我囡囡都係York international K1!佢識幾個中文字ja!問親佢中文字就話「我好攰呀,吾好問住啦」

回復 tietie_mama 的帖子

我舊年都同你一樣有咁嘅感覺, 但讀緊PN個間唔係幾OK, 所以最後都揀咗York, 返咗幾個月學, 小朋友進步了不少, 無論係學習同自理方面都有進步, 而且變得非常喜歡上學, 而家有時經過之前讀嘅學校, 佢連入都唔想入去, 問佢讀返呢間, 佢話唔好, 佢要返York

謝謝大家的正能量!!

請問如果主流班,  中英普係點分配? 會注重邊樣多 d?? nat teacher 有幾多日?
‹ 上一主題|下一主題