用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣邊耀良幼兒園(有無人收左信??)
go

荃灣邊耀良幼兒園(有無人收左信??) [複製鏈接]

荃灣邊耀良幼兒園(有無人收左信??)

荃灣邊耀良幼兒園(有無人收左信??)

Re: 荃灣邊耀良幼兒園(有無人收左信??)

阿仔八月讀N班,已經收

歡迎加入邊耀良的大家庭,我的仔仔正在讀緊n班,
讀得好開心,間學校好正~~教得好好~~
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid131/p0b7e1bd93a444e61d3fd5b3fc63c4bc7/f7adb1c9.jpg[/img]

我下星期六幫個女註冊
[img][/img]

dear all :

我個女都收左, 不過佢年齡比較細, 所以要遲入學, 佢要10月4 日先返, 仲有佢話bb 而家係唔知咩位(唔記得左), 唔洗著校服喎.

王國長老

有冇 人要校服(女3YRS), 我可平讓全套冬夏季
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

肥媽:
我個女係去年報名,是7/11/2002出世,但到依家都
未收到,請問你bb係幾時出世?幾時報名?

肥媽:你所指的乜位, 是否暫托位啊, 我女女都在這裏讀n 班.

lokyimybaby :BB滿了18個月才報名啦, 你這麼快就報名呀, 你是不是打算你BB滿2歲就比佢返學, 我個囝囝都係11月喎, 會唔會第事係同學仔呢?

我報嘅係2-6嵗幼兒全日班。報名時,入邊話會係插
班生,因為今年9月,個女未夠2嵗。請問你個女是否
全日班?

通常都係即刻知收唔收..
我個仔以前都係咁...
我見之前都有d媽咪話係即刻知收唔收...
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid131/p0b7e1bd93a444e61d3fd5b3fc63c4bc7/f7adb1c9.jpg[/img]

我去年11月已報咗了,但到現在還未收到信,
你還未報名嗎?但我去年問時,入邊的先生已叫我報定先,
因為佢到今年9月,不夠2嵗,可能會做插班生。

邊耀良係一所2-6 歲的全日制的幼兒園, 除了暫託. 即時話,你個囡會係今年11月做插班生, 但我現在正考慮11月就入學定出年先讀N1.

bjjm: 我個囡都係讀n班, 你仔仔叫甚麼名?

tammysin:
今天打電話去邊燿良,個邊話今年已收滿9月前出世的
小朋友,我個女要做插班生了,我唔想佢出年先去,
所以現在要等其他小朋友退學才可有位,唔知等到幾時.
可能最快要等半年,依家都不知點算,另外我還報了
旭暉,但到現在都未有通知,請問你有其他好的幼兒園
介紹嗎?

你試下祈德尊新村 , 救 軍幼兒園報名呀, 這間都幾好嫁.

tammysin:
去年已去過了,但救世軍話,要等2年才有位。
有的媽媽的bb未出世已報定名了,我報不到啊。

剛剛我都問過老師, 如果我仔仔11月滿2歲想比佢返學, 可以做暫託生, 如果你真係鍾意囡囡讀邊耀良, 你可考慮比囡囡做暫託生.

請問麽也係暫托生,是否每日返幾個鐘呢?
因為我要返工,所以一定要搵全日的幼兒園。

hi 各位媽咪
想問下入邊耀良N班(全日),要排幾多個月呀thanks
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!.HMIWEufGRsi8p.UkRe2tHAVQebdlMIt
‹ 上一主題|下一主題