用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 2007升K.3家長會
go

2007升K.3家長會 [複製鏈接]

新學年新開始
   0    0    0    0

係bk好耐無見, 新學年報到先!

原文章由 virginia_chau 於 07-9-2 00:46 硐表
新學年新開始

係bk真係好耐冇見:)

纓纓會原班升高2, 咁你地呢???

阿囡好期待返學見同學仔及新老師. 不過我就煩緊"選擇小一"的事(心儀係聖家& 基華ops:" /> ) , 爸爸又冇咩意見, 阿囡的意見係邊間校服靚, 真係比佢地激到 .  你地又會點簡??

好攪笑, 但我覺得纓纓好利害, 居然識選校服靚!
我都煩緊, 但我囡不是首名子女, 除了哥哥個間, 基本上第一round係無學校收, 當年哥哥跨網叩門, 我唔想女女跨網讀, 多數都會等第二round抽獎, 所以變相我可以想多兩個月, 大家努力!

原文章由 virginia_chau 於 07-9-2 11:27 硐表
係bk真係好耐冇見:)

纓纓會原班升高2, 咁你地呢???

阿囡好期待返學見同學仔及新老師. 不過我就煩緊"選擇小一"的事(心儀係聖家& 基華ops:" /> ) , 爸爸又冇咩意見, 阿囡的意見係邊間校服靚, 真係比佢地激到: ...

各位K3媽媽,

好開心這個topic再出現呀! 以為創價K3組會石沈大海呀! 今年是我們的小朋友的重要一年,希望各位K3媽媽會繼續交流交流。

囡囡今天上學回來說今年在班內是分A, B, C組,而唔係用水果、動物或物件來分組,但囡囡都講得好混亂,你們的小朋友有如何分組呢? 另外,我發覺英文老師Ms. Herdip好似無做了,但囡囡就說多了一個大哥哥教英文,不過囡囡好好笑的說個哥哥都唔似鬼佬,她說似廣東人喎!

原文章由 龍馬媽媽 於 07-9-2 20:00 硐表
好攪笑, 但我覺得纓纓好利害, 居然識選校服靚!
我都煩緊, 但我囡不是首名子女, 除了哥哥個間, 基本上第一round係無學校收, 當年哥哥跨網叩門, 我唔想女女跨網讀, 多數都會等第二round抽獎, 所以變相我可以想多兩個月 ...
囡囡媽

agreed ! 今年真係好重要!

我女兒o係第4組,係分ABC組,可能係俾小朋友開始習慣佢o地唔再係大BB lar, 要好似小學咁.
新o黎教英文果個哥哥叫Shawn, 應該係混血兒,我覺得佢好似做 Harry Potter 果個男仔.

你o地 會唔會去16號果個小一入學家長會 ? 定係已經鎖定目標,有晒計劃 ?

原文章由 囡囡媽 於 07-9-3 22:16 硐表
各位K3媽媽,

好開心這個topic再出現呀! 以為創價K3組會石沈大海呀! 今年是我們的小朋友的重要一年,希望各位K3媽媽會繼續交流交流。

囡囡今天上學回來說今年在班內是分A, B, C組,而唔係用水果、動物或物件來分組,但囡 ...

阿囡都話暫時分A, B,組先, 等谷老師放完產假先分ABC組.  
今日阿囡話我知佢地會係大門口接K1的弟弟妹妹落車, 然後送他們入課室.  我覺得學校的安排很好, 等佢地有機會照顧學弟/妹,同埋知道咩叫做責任.

我囡囡都係第四組, Shawn真係幾似廣東人, 我囡囡返來都無嘢講我知, 不過我都覺得今年多左好多新老師!
原文章由 carole_mummy 於 07-9-4 19:04 硐表
agreed ! 今年真係好重要!

我女兒o係第4組,係分ABC組,可能係俾小朋友開始習慣佢o地唔再係大BB lar, 要好似小學咁.
新o黎教英文果個哥哥叫Shawn, 應該係混血兒,我覺得佢好似做 Harry Potter 果個男仔.

你o地 會唔會 ...

醒目開學勳章

囡囡媽,

我今朝送 oscar 上校車見到有個小妹妹係車上,
我諗個妹妹一定係你囡囡黎..

原文章由 囡囡媽 於 07-9-3 22:16 硐表
各位K3媽媽,

囡囡今天上學回來說今年在班內是分A, B, C組,而唔係用水果、動物或物件來分組,但囡 ...

我個仔都係提Mr Shawn....我覺得佢好靚仔喎....
原文章由 龍馬媽媽 於 07-9-4 23:45 發表
我囡囡都係第四組, Shawn真係幾似廣東人, 我囡囡返來都無嘢講我知, 不過我都覺得今年多左好多新老師!

纓纓媽咪,

今日曉琳放學同我講話毓纓約佢星期尾去做運動, 問我地得唔得閒, 但問多兩句佢又唔清唔楚咁, 想問知唔知咩一回事呢?

Emily (琳媽)

Oscar媽,

係呀! 如果只有一個小妹妹在車上,就係我個囡呀! 因為我返工返得早,所以我個囡由坐尾程轉左坐頭車,真係都好多謝8號車葉太當初肯幫忙呀! 另外,想請問你見我囡囡時是否已經"訓"左呢?

係呢? 你唔係講早上自己帶返班嗎?

原文章由 Oscar媽 於 07-9-5 09:17 硐表
囡囡媽,

我今朝送 oscar 上校車見到有個小妹妹係車上,
我諗個妹妹一定係你囡囡黎..
囡囡媽

曉琳媽咪,

纓纓返來時冇同我提過, 等我明朝問吓佢.   

講開新來的英文老師, 我都覺得佢靚仔

原文章由 HilaryMa 於 07-9-5 16:46 硐表
纓纓媽咪,

今日曉琳放學同我講話毓纓約佢星期尾去做運動, 問我地得唔得閒, 但問多兩句佢又唔清唔楚咁, 想問知唔知咩一回事呢?

Emily (琳媽)

[ 本文章最後由 virginia_chau 於 07-9-5 23:25 編輯 ]

醒目開學勳章

囡囡媽,

我帶左 2 日不過 oscar 話想搭校車,咁咪比佢搭..
我見你囡囡冇訓呀!!

原文章由 囡囡媽 於 07-9-5 19:26 硐表
Oscar媽,

係呀! 如果只有一個小妹妹在車上,就係我個囡呀! 因為我返工返得早,所以我個囡由坐尾程轉左坐頭車,真係都好多謝8號車葉太當初肯幫忙呀! 另外,想請問你見我囡囡時是否已經"訓"左呢?

係呢? 你唔係講早上自己 ...

新來的英文老師,妳地幾時見過? 我係聽鈞鈞提過先知有男的英文老師.
Virginia, 纓纓個生日會真係好好玩,好有新意,真係多謝妳的心思.

今年係k3,鈞鈞最後一年的幼稚園生活,真係好唔捨得!

都係26號果日,佢o係第四組課室內同D小朋友玩, 佢o地都好鐘意佢,好似大哥哥咁.

原文章由 mariachn 於 07-9-6 14:49 硐表
新來的英文老師,妳地幾時見過? 我係聽鈞鈞提過先知有男的英文老師.
Virginia, 纓纓個生日會真係好好玩,好有新意,真係多謝妳的心思.

今年係k3,鈞鈞最後一年的幼稚園生活,真係好唔捨得! ...

各位k3媽媽,

學校近來真係好多升小一的講座及安排呀! 你地會唔會全部出席呢? 近來攪到我成日都要幫囡囡星期六的課外活動請假呀!

原文章由 carole_mummy 於 07-9-7 00:33 硐表
都係26號果日,佢o係第四組課室內同D小朋友玩, 佢o地都好鐘意佢,好似大哥哥咁.
囡囡媽

囡囡媽,

我會參加16/09的講座, 其他會睇吓得唔得閒先去.

原文章由 囡囡媽 於 07-9-8 09:31 硐表
各位k3媽媽,

學校近來真係好多升小一的講座及安排呀! 你地會唔會全部出席呢? 近來攪到我成日都要幫囡囡星期六的課外活動請假呀!

virginia_chau,

我都係只會出席星期日的講座,其他的都不會出席了。因為很多都是差不多呢?

請問你有無因為減左學額而令自行派位的學額減少而頭痛呢?

原文章由 virginia_chau 於 07-9-11 23:10 硐表
囡囡媽,

我會參加16/09的講座, 其他會睇吓得唔得閒先去.
囡囡媽

Hi virginia,

我都好想去星期日講座, 但現在突然有事不能去, 又無人得閒幫我聽, 請問我星期一打比你問下有嘜重要事可以嗎? 我對填表已有認識, 只是擔心有其他事遺留!
‹ 上一主題|下一主題