用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 東華三院李賜豪小學 精英班 & 開放日
go

精英班 & 開放日 [複製鏈接]

請問有否精英班? 另今年有否開放日? 謝指敎!
   0    0    0    0

回覆 MC520 的帖子

有精英班, B班(普教中果班), 開放日有, 要留意學校公布..通常係9月左右..每年揀小一既時候就會有得參觀學校 !

回覆 zeno1213 的帖子

謝謝回覆! 你小朋友讀這間嗎?

回覆 zeno1213 的帖子

係呀, 今年小二..讀得好開心! 一間非常好既學校! 推薦 ^^

引用:回覆+MC520+的帖子 有精英班,+B班(普教中

原帖由 zeno1213 於 15-01-05 發表
回覆 MC520 的帖子

有精英班, B班(普教中果班), 開放日有, 要留意學校公布..通常係9月左右..每年揀小一既 ...
請問幾年紀開始分精英班的?謝謝

回覆 ggsbb 的帖子

二年級開始!

回覆:精英班 & 開放日

但去參觀學校時,洗校長解釋普教中那班不是精英班,亦沒有行精英班制度,只是希望小朋友要有中文程度高的水平才接受普教中,以免兼顧唔嚟,亦提到粵教中的學生成績也很好的,所以她建議小一入學家長選普/粵教中的意向,大前提係小朋友的興趣

回覆 ericawong213816 的帖子

講真, 如果唔係本身講開普通話既小朋友, 又無學緊既, 我都覺得小一唔好揀普通話班啦..打好個中文底先..另外再出面上普通話..中文底好左先再入普通話班O甘會好D! 因衣間學校既中文程度都唔易..至於精英班, 當然每班都有好有唔好成績既同學既, 每年都有上落, 但普教中果班既同學成績係比較好既...放心讀啦..衣到都係因材施教, 只要盡力就會有好表現!!
‹ 上一主題|下一主題