用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 各位出左2015-2016機票末?
樓主: Umi
go

各位出左2015-2016機票末?   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+SYSquare+於+15-04-27+發表BA

原帖由 Ruby1219 於 15-04-27 發表
Ic!
我仔係坐18.xx 嗰班機返嫁。咁返英國嗰程呢?23.15 定 23.45 嗰班係A380?

...
BA32 是A380 (11.30 HKG-LHR)
BA28 是Boeing 777 (11.45 HKG-LHR)

引用:Quote:原帖由+Ruby1219+於+15-04-27+發表Ic

原帖由 SYSquare 於 15-04-27 發表
BA32 是A380 (11.30 HKG-LHR)
BA28 是Boeing 777 (11.45 HKG-LHR)
即係要book 早D嗰班!thanks!!

回覆:各位出左2015-2016機票末?

上去hk expedia扮booking, 所有details, 一覽無遺,大家try try!

我book左BA倒頭, 3/23返,4/12走,manchester/heathrow/hong kong, $7800, 算唔算平

引用:我book左BA倒頭,+3/23返,4/12走,manchest

原帖由 tung_yan0623 於 15-04-27 發表
我book左BA倒頭, 3/23返,4/12走,manchester/heathrow/hong kong, $7800, 算唔算平
平呀!你的日期好,平$1000。

Hi, 各位Jm, 我已send out agent 個contact, 你地試下佢幫5幫到手啦!
利申:我5係agent, 個contact 係其他家長介紹,我格個幾間價,好似佢平少少。如jm們發現有其他更好更平,記得上黎share

醒目開學勳章

引用:Hi,+各位Jm,+我已send+out+agent+個contact

原帖由 DKmum 於 15-04-27 發表
Hi, 各位Jm, 我已send out agent 個contact, 你地試下佢幫5幫到手啦!
利申:我5係agent, 個contact 係其他 ...
收到了,謝謝。 我今日又問 agent 個價,話 18/3, 9pm 的航班也做減價,報比我 $8330 包稅,我下午都 hold 左位先。明天再問下你果個,比較下先

引用:Quote:原帖由+DKmum+於+15-04-27+發表Hi,+

原帖由 wing530 於 15-04-28 發表
收到了,謝謝。 我今日又問 agent 個價,話 18/3, 9pm 的航班也做減價,報比我 $8330 包稅,我下 ...
Agent報左價la兩間都要約$95xx-9700(包稅)遲一日返HK就平1000

Checked Expedia, Virgin direct flight HK$10,694 回頭飛 18/12 back to hk 2/1/2016 go to London.  扺嗎?

回覆 Umi 的帖子

你飛邊到同埋幾時飛?點解貴咁多嘅?我張Easter 飛只要Hkd8100!

引用:回覆+Umi+的帖子 你飛邊到同埋幾時飛?點

原帖由 DKmum 於 15-04-28 發表
回覆 Umi 的帖子

你飛邊到同埋幾時飛?點解貴咁多嘅?我張Easter 飛只要Hkd8100! ...
我24/3晚回HK, 16/4返London! 可能太近Easter

回覆 Umi 的帖子

啊,佢復活假期前一日先返,5怪得啦!

回覆 wing530 的帖子

我女係同曰六點幾個班,坐A380!

回覆 tung_yan0623 的帖子

Good price!

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+wing530+於+15-04-28+發表收

原帖由 Umi 於 15-04-28 發表
Agent報左價la兩間都要約$95xx-9700(包稅)遲一日返HK就平1000

...
我地早d放假,可以平d 呀,你差幾日就貴咁多

醒目開學勳章

引用:回覆+Umi+的帖子 你飛邊到同埋幾時飛?點

原帖由 DKmum 於 15-04-28 發表
回覆 Umi 的帖子

你飛邊到同埋幾時飛?點解貴咁多嘅?我張Easter 飛只要Hkd8100! ...
我同你都係 18/3 返,今日 check 左 cherry 要$8600 呀,所以,我都係用返我自己果個 agent,佢報 $8330,平少少。以後我多一個 agent 可以問下價,將來多一個選擇呀

另外,你訂左 18:35 呢班A380機,請問放學趕到嗎? 點安排呀? 我仔放學 3:45pm,趕唔到呀,所以我才㨂 9pm 的 777 啦,回程先可以揀A380 咋。你地 BA 可以揀位嗎?同埋有儲 BA 里分嗎?可以分享嗎? thanks.

回覆 wing530 的帖子

吓,乜差幾曰訂就差hkd500, 我都系上星期五才訂hkd8100! 好彩我因为出差,5得闲再格价先即出飛!叧我女easter term break 放12pm, 可撘6点班机!但oct mid term break 就放4:30pm, 個次就会撘9点班机!
至於撘車安排,我都未試过。不过我听其他家长講,放假前学校会出通告问学生边班机,然后group 埋d同学一架車一齐走!万一到时这个方法不理想,可以揾gaurdian幫手!呢样嘢5駛担心!

請問點解你地可以經Agent book 回頭飛? 係HK agent or UK agent? 我HK Agent 話佢地冇回頭飛.

回覆 Taiwaibobo 的帖子

Hk agent

下年3月起, 16歲以下可免收APD 稅, 減71磅, 我訂BA EASTER 都係HKD7500 倒頭飛.
‹ 上一主題|下一主題