用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍方方樂趣幼稚園 對衡道N班的來集合囉喂~~~~
樓主: bearwhat
go

對衡道N班的來集合囉喂~~~~   [複製鏈接]

回覆:bearwhat 的帖子

我個仔囉~ 不過老師話喊小左

引用:我個仔囉~+不過老師話喊小左 +

原帖由 joeyigirl 於 12-11-21 發表
今日亞仔番左第六日,我真係希望亞仔快d習慣~ 叫你亞仔同我亞仔做朋友,可能我個仔會鍾意番學。

引用:我個仔囉~+不過老師話喊小左 +

原帖由 joeyigirl 於 12-11-21 發表
你仔喊時,老師有教我仔同你個仔講安慰說話

joeyigirl 發表於 12-11-21 22:37
原來是男仔~努力啦

回覆:PatJoybb 的帖子

太好了
老師都叫同學鼓勵亞仔~

回覆:對衡道N班的來集合囉喂~~~~

亞仔今日竟然自己行入學校,冇流一滴眼淚
我估習慣左了~

引用:亞仔今日竟然自己行入學校,冇流一滴眼淚 我

原帖由 joeyigirl 於 12-11-22 發表
我估習慣左了~
好叻,我仔果時分開就喊,喊左2個月…

我估習慣左了~
叻仔喎!佢知道返學有野食、有野玩、有野學、有歌唱,所以唔驚啦。

上星期阿囡每次開飯都要所有人放底哂碗筷跟佢合埋手同眼講
Thank you god for everything!

但今個星期多左一句好似:
Thank you god for the eat and drink
Thank you god for everything

究竟老師係唔係教多左句!

回覆:yanishek 的帖子

吾係~全句飯前讀出,thank you god for the food we eat, thank you god for the everything,amen. 跟住開始食野

引用:吾係~全句飯前讀出,thank+you+god+for+the

吾係~全句飯前讀出,thank you god for the food we eat, thank you god for the everything,amen. 跟住開 ...
我之前同亞仔上playgroup學。不過同番學一吾一樣就吾知啦

引用:吾係~全句飯前讀出,thank+you+god+for+the

吾係~全句飯前讀出,thank you god for the food we eat, thank you god for the everything,amen. 跟住開 ...
Thanks.....原來仲有前一句架。

我估習慣左了~
叻囝,咁快適應到。

回復 joeyigirl 的帖子

係呀,阿女講個句似你講個句呀,多謝你我終於知佢講咩!

唔好意思..想問下你地有無十月打後插班搭校車架?  因為我小朋友是出年入學, 今天打去學校問未知到時校車有無位.  麻煩你地幫我打聽下丫..唔該哂..因為如果無校車真係好唔方便呀..

引用:回復+joeyigirl+的帖子 係呀,阿女講個句

原帖由 yanishek 於 12-11-22 發表
回復 joeyigirl 的帖子

係呀,阿女講個句似你講個句呀,多謝你我終於知佢講咩! ...
你地D小朋友好叻,我嗰個只係講後面嗰句咋。

引用:唔好意思..想問下你地有無十月打後插班搭校

原帖由 tuelovefei 於 12-11-22 發表
唔好意思..想問下你地有無十月打後插班搭校車架?  因為我小朋友是出年入學, 今天打去學校問未知到時校車有 ...
其實我見校車一人多,有時就會兩個位坐三個n班細路。

我女係十月插班生佢係坐校車架,我地係沙田上落車,

回覆:yanishek 的帖子

Thank you!

回覆:cy36baby 的帖子

我囡囡又係moon班 多多指教!

‹ 上一主題|下一主題