用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 收到沙田體藝面試信未?
樓主: mllau
go

收到沙田體藝面試信未?   [複製鏈接]

引用:回覆+KT0603+的帖子 終於面試完啦,呀女見

yy02 發表於 14-3-24 15:31
回覆 KT0603 的帖子

終於面試完啦,呀女見副校,她話气氛良好,副校好好人现在冇野好做了,只有等 ...

引用:Quote:原帖由+yy02+於+14-03-24+發表回覆+K

原帖由 KT0603 於 14-03-24 發表
鬆晒啦!
祝有緣大家可相聚

引用:Quote:原帖由+KT0603+於+14-03-24+發表鬆晒

引用:Quote:原帖由+fionakong2008+於+14-03-24+

原帖由 KT0603 於 14-03-24 發表
真心感受,當日見到的女子組表現,都幾堅,改變了過去我的錯覺,認為運是男生世界。希望大家的小朋友,都可 ...
我都好希望和你小朋友一齊入到,相信咁樂於助人,友善嘅家長,現實裏已經好難揾到,小朋友品格一定唔會差。

阿女報VA,今天面試完,副校跟她說,希望日後在學校見到她。之前又讚她英文流利,是個好學生。面試傾得好好,阿女好開心!希望她入到體藝啦!

KT0603    發表於 14-3-25 17:02
saiwanho  哇,好明顯的暗示,恭喜!!  發表於 14-3-24 23:57

引用:Quote:原帖由+KT0603+於+14-03-24+發表真心

原來真係會無得IN KA ?

我都好怕亞仔面試, 希望他冷靜O的

引用:回覆+KT0603+的帖子 我都好怕亞仔面試,+希

引用:回覆+KT0603+的帖子 原來真係會無得IN+KA+

hi, 大家好, 我囡囡又是昨天面試, 阿囡又係好喜歡這所中學.  臨走時, 老師也同她說希望9月能見到你返學, 我也希望到9月時有機會同你們見面 ~ 多多指教

不過我覺得這所學校真的唔錯, 昨天比返封信我們家長, 仲叫我們好好由現在為小朋友預備上中學的事項, 真的好照顧 d 學生

KT0603    發表於 14-3-25 17:05

引用:Quote:原帖由+qkhui+於+14-03-25+發表回覆+

原帖由 KT0603 於 14-03-25 發表
所以唔好浪費入選的機會!
講得岩呀!!!其實真係要諗清楚,無論係邊間學校都好,唔想in 就唔好交表,可能諗住多個機會,但相對其他人就小左個機會!!!

請問可唔可以講有冇考時事題? 我女成日都唔睇新聞

我仔英文都唔係好好, 不過見佢之前3間學校o既interviews, 3間都有英文對答, 其中一間仲係英文group interview,, 雖然知佢一定唔會答得太好. 但知佢肯舉手開聲答, 其實真係要好大勇氣. 巳比了好多個叻佢. 希望今次他可以好好發揮, 亦希望學校可以比機會佢啦 :)

KT0603  一定得  發表於 14-3-25 16:55

回覆 KAC 的帖子

昨天沒有問阿囡時事喎 ~

亞囡昨天面試都無問時事問題喎, 佢話好似平時同人傾計一樣。
在等候囡囡面試其間,見到面試完的小朋友個個都好開心,感覺 INTERVIEWER 好友善,令到小朋友們都覺得自己已經做得好好。起碼亞囡英文有幾講得,我心中有數(麻麻地),但 interviewer 竟然讚亞囡講得好......  間直送左大大粒糖比亞囡一樣。哈哈哈哈....
整體上囡囡非常非常鍾意這間學校... 希望有機會9月見到大家吧!

KT0603  愉快的經驗  發表於 14-3-25 16:56

朋友上年大抽獎放榜前兩星期收到體藝的信,大概講希望貴子弟能在體藝有愉快的學習不知是否成功入讀的都會收到這樣的信呢
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/p0efd5180a15094e49bc8309350fd91f5/f9e92a54.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/pc8bf148c3b975239357968cfc2f3d509/f9e92a4b.jpg[/img][img align=right]

多謝你哋報料呀 其實真係最緊要個面試氣氛, 起碼唔會比小朋友有壓力

我想問PE組考自選運動是否任何一種都可以,還是學校有規定,THX.
‹ 上一主題|下一主題