用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍方方樂趣幼稚園 對衡道N班的來集合囉喂~~~~
樓主: bearwhat
go

對衡道N班的來集合囉喂~~~~   [複製鏈接]

好開心...老師剛剛what app我...send左亞仔上堂情況相比我...雖然得1張相...但真係好開心...老師放左工咁夜仲肯做野

引用:大家會唔會讀番方方K1,知唔知係咪一定升得

原帖由 Jaimemami 於 12-11-15 發表
大家會唔會讀番方方K1,知唔知係咪一定升得番?
應會直升K1吧!    喜歡這裏多活動,exposure多一點。早上剛去了運動會,很熱鬧。見到班主任,閒談了數句,老師真的很有經驗,給了我一點意見教育小兒。

引用:好開心...老師剛剛what+app我...send左亞仔

原帖由 bearwhat 於 12-11-16 發表
好開心...老師剛剛what app我...send左亞仔上堂情況相比我...雖然得1張相...但真係好開心...老師放左工咁夜 ...
你就好啦!我都好想要

hs_mama 發表於 12-11-17 17:30
應會直升K1吧!    喜歡這裏多活動,exposure多一點。早上剛去了運動會,很熱鬧。見到班主任,閒談 ...
HAHA~我都有去...亞仔好開心...未去過運動場...狂跑...可惜n班沒賽跑...玩到11點幾走出去玩...竟然見到家長都要比賽...最後是老師自己比賽好攪笑丫

引用:Quote:hs_mama+發表於+12-11-17+17:30+應會

原帖由 bearwhat 於 12-11-17 發表
HAHA~我都有去...亞仔好開心...未去過運動場...狂跑...可惜n班沒賽跑...玩到11點幾走出去玩...竟然見到家長 ...
你唔係要去interview嗎?趕得切過來?真好!係呀!家長都有得跑,好好玩!

請問閣位上近n的媽媽會5會覺得對衡道方方學校好殘舊?
比教汙糟?
同埋聽電話staff無禮貌呀?
學費5知點解又平過其他九龍塘的幼稚園幾多下喔?
可5可以keep住update你地對尼間學校的comments呀!謝謝。

請問有冇媽媽知道旅行當天需要穿校服嗎?

引用:請問閣位上近n的媽媽會5會覺得對衡道方方學

原帖由 jo2012 於 12-11-18 發表
請問閣位上近n的媽媽會5會覺得對衡道方方學校好殘舊?
比教汙糟?
同埋聽電話staff無禮貌呀?
每個家長的感覺都不一樣。其實我個人唔覺對𧗽道方方好殘舊,不過真係唔會係新,有點classical feel.  不過裝修既野我並不是看得很重,反正乾淨衛生就可以了。我反而很喜歡門口的懷舊馬仔,可以幾個小朋友坐著一起玩,現在的遊楽場反而很少見。接受與否,你來interview時看看就知道了。

昨天運動會上見大部份老師樣子好資深、好有經驗,應該學校對他們還不錯吧,不似一些學校常常換老師。我不知道其他幼稚園有冇攪咁大型運動會,但我很appreciate學校校長老師的努力,常常攪不同的activities給我們參與。

同埋方方是一間基督教背景的學校,我相信老師較有愛心,德育方面我不用擔心。課程方面不會很淺,銜接上小學不是大問題。

引用:請問有冇媽媽知道旅行當天需要穿校服嗎?

原帖由 yanishek 於 12-11-18 發表
請問有冇媽媽知道旅行當天需要穿校服嗎?
我地細個去學校旅行都要著P.E.衫,雖然我冇問過學校,但我相信都係著學校既sports wear. 有冇其他家長問過學校?

bearwhat  應該係著pe3...  發表於 12-11-19 00:07

回覆:對衡道N班的來集合囉喂~~~~

仔仔突然說了"Thank You God for everything".  我和C6對望一笑。雖然比大家的小朋友遲了數個月才說這一句,但第一次聽到時還是有點驚喜。

hs_mama 發表於 12-11-18 23:20
仔仔突然說了"Thank You God for everything".  我和C6對望一笑。雖然比大家的小朋友遲了數個月才說這一句 ...
haha~都5係5識...只係現在先講出來姐...我同學仔媽媽問左老師...原來出年6月先出通告叫留位,真係好...可以慢慢考慮

各位方方家長你們好, 方方收了小兒讀明年pn下午班, 但迦南收了他讀上午班, 我正在十五十六唔知揀邊間好, 請問你們覺得方方的英文水平是不是很好? 將來報其他龍校或考直資小學成功率大嗎?

回覆:hosinai2012 的帖子

如果真係讀方方可以立即寫信轉上午班,我都係咁轉,我覺得好好,成日自己用英文講野,又唱歌,主流班日日英文30分鐘,迦南好似1星期3次,20分鐘…我仔讀國際班,好似方方數是英文教,所以主流都5少英文…

亞仔識唱a fish story and traffic light..無啦啦自己唱歌

引用:亞仔識唱a+fish+story+and+traffic+light..

原帖由 bearwhat 於 12-11-19 發表
亞仔識唱a fish story and traffic light..無啦啦自己唱歌
好叻囝呀!

引用:各位方方家長你們好,+方方收了小兒讀明年pn

原帖由 hosinai2012 於 12-11-19 發表
各位方方家長你們好, 方方收了小兒讀明年pn下午班, 但迦南收了他讀上午班, 我正在十五十六唔知揀邊間好, 請 ...
舊年迦南收但我冇俾錢留位,但今年迦南轉了非學券,不知各方面有冇唔同?

引用:Quote:原帖由+yanishek+於+12-11-18+發表請

原帖由 hs_mama 於 12-11-18 發表
我地細個去學校旅行都要著P.E.衫,雖然我冇問過學校,但我相信都係著學校既sports wear. 有冇其他家長問過 ...
旅行當天小朋友需要著冬季運動服,尋日已收通告

我都覺得方方好多活動亞囡又讀得好開心.運動會睇表演真係好搞笑,最衰亞囡病病地要早走,,,,,吾知我地對衡表演有無拎冠軍呢????

回覆:盈盈b 的帖子

可惜睇5到,我10點9先到,亞仔玩得好開心…12月頭果個活動有無人去,我想去,但撞正亞仔上音樂堂,我想比佢見識下…

亞仔話陳凱x新同學仔返學喊,新同學仔努力

‹ 上一主題|下一主題