用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 葵青區中學
樓主: canko
go

葵青區中學   [複製鏈接]

chocolatebean 發表於 16-12-5 11:51
全完/陳記似乎係葵青負增值學校
葵青始終係女仔著數, 仲有間成B1B女校PP可以保險線

男仔就...... 搏吓83好過
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 16-12-5 11:06
大學課程,包括資助學士,資助副學位,自資學士同自資副學位

收生要求:

全完同陳上左位後無以為繼
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 16-12-5 11:54

83 應該仲穩定過陳同全
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

chocolatebean 發表於 16-12-5 09:01
Should not include Asso n h dip. Only 2x% jupas degree

如果Jupas 2X% degree band 2嚟講算高.
3X% 已經band 1, 咁57% 包晒所有都算OK

hkpapa852 發表於 16-12-5 11:54

NO. 83 差左唔少.

DEGREE 都係得 2X%, LESSER THAN 陳記, NEAREST % TO 全完

miriam 發表於 16-12-5 12:01
83 應該仲穩定過陳同全
83 差過陳

83 - 2X %, 陳 - 3X%

chocolatebean 發表於 16-12-5 12:39
83 差過陳

83 - 2X %, 陳 - 3X%

你個2X%係邊到出嚟?

今年呢3間既成績:

中學名稱

3322率

3大比例

本地副學位課程比例

本地學士課程比例

本地學位課程比例

主科2+率

保良局羅傑承(一九八三)中學

23.39%

33.06%

51.61%

84.68%

100%/100%/100%/98.4%

東華三院陳兆民中學

63.40%

52.70%

35.00%

87.70%

96.7%/100%/99.2%/97.6%

伍若瑜

68.40%

<=57.9%

57.90%

100%/99.2%/?/98.5%

今年83份校務報告(P.5)分得好仔細, 佢有分類係JUPAS AD/HD, 咁相信佢列入其餘8大既, 都係Degree.
咁83今年有51.61% local degree (睇番過去2年都>35%)

陳記最好個年, 升讀local degree都係得35%...... 高下立見
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:hkpapa852+發表於+16-12-5+11:54+葵

原帖由 chocolatebean 於 16-12-05 發表
NO. 83 差左唔少.

DEGREE 都係得 2X%, LESSER THAN 陳記, NEAREST % TO 全完
陳記degree有35%

請問有無荔天DSE成縝看,3成數據係邊到睇到 thanks

hkpapa852 發表於 16-12-5 12:47
你個2X%係邊到出嚟?

今年呢3間既成績:
佢地既SCHOOL REPORT

之前見過係呢個數字

引用:請問有無荔天DSE成縝看,3成數據係邊到睇到

原帖由 skyhcf 於 16-12-05 發表
請問有無荔天DSE成縝看,3成數據係邊到睇到 thanks
茘天

醒目開學勳章 王國長老

chocolatebean 發表於 16-12-5 13:18
佢地既SCHOOL REPORT

之前見過係呢個數字
http://www.plk83.edu.hk/home/information/schreport/SchoolReport_1516.pdf

P5

83 分得好仔細

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 16-12-5 12:47
你個2X%係邊到出嚟?

今年呢3間既成績:
83 連續 3 年既數都分得好清楚

醒目開學勳章 王國長老

oiyau2005 發表於 16-12-5 13:29
茘天
無 14-15 年既資料

THKS!

呢個我都有睇, 我意思係之前見佢寫個個唔見了

chocolatebean 發表於 16-12-5 14:12
THKS!

呢個我都有睇, 我意思係之前見佢寫個個唔見了
83得2X%升讀local degree......

9成係亂用我計算結果......

我之前計出嚟係話 83升讀 local degree 比例係 >=2X%
因當時83無細分到JUPAS AD/HD呢兩項出嚟, 只列8大; 咁8大除3大, 浸會同嶺南外, 其它入去讀既, 係有機會係AD/HD

估計..... 有人將我計個數字, 刪去D標點符號就當實數.........

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 16-12-5 14:51
83得2X%升讀local degree......

邊個抄你野咁大膽

miriam 發表於 16-12-5 14:59

邊個抄你野咁大膽
抄唔緊要, 最緊要抄足, 最怕係亂咁過濾, 自行加減咗一D嘢啫!

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 16-12-5 15:12
抄唔緊要, 最緊要抄足, 最怕係亂咁過濾, 自行加減咗一D嘢啫!

我都領教過

搞到要做考古學家揾返之前既回應…………

hkpapa852 發表於 16-12-5 15:12
唔好誤會,唔係係E K抄,係83學校w e b見到的
‹ 上一主題|下一主題