用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cat Interview2013
樓主: daisylhn
go

St Cat Interview2013   [複製鏈接]

引用:最經典題目係攞個人體內臟圖問小朋友見到咩

原帖由 leung-baby 於 13-11-01 發表
最經典題目係攞個人體內臟圖問小朋友見到咩, 如果識答我小朋友應該唔係黎考K1囉!  ...
我都見到呢副圖,但我填緊問卷,唔知佢點答。

我今朝IN, 我仔係門口排隊時已經話走啦, 唔入去學校 (因為好長龍又囇), :(  最後無喊不過無咩野反應, 最好反應係老師話可以走了, 我仔即拍CHAIR 仲拍埋我張CHAIR 即閃出門口.

回覆:St Cat Interview2013

路過一問, SC 有religion 架咩?

根據我的經驗,老師願意問多D問題,係佢想收小朋友的表現!! 唔好擔心!! 我記得我個女被請到書架攞本書,然後老師隨意揭開幾頁,問佢個幾幅圖係D咩,我想唔係指定嘅task,只不過老師想認識小朋友多dd!!

回復 dunbinex 的帖子

可能好多人, 即埋真係問得好快, 快到我唔知我仔做倒定做唔倒.. 總之我1050到1200走.

想問下你地, 你們家長填完問卷後, 老師會左上面一個格仔上面寫個英文字
你們有沒有留意寫左咩呢

引用:根據我的經驗,老師願意問多D問題,係佢想

原帖由 jamiee_c 於 13-11-01 發表
根據我的經驗,老師願意問多D問題,係佢想收小朋友的表現!! 唔好擔心!! 我記得我個女被請到書架攞本書,然 ...
我個女唱完歌之後,老師同佢講,等多媽咪一陣,仲有一條問題,填埋就得。我繼續填,老師問一條同面試冇關嘅問題:「你今日駛唔駛返學?」阿女答唔駛。(昨日早上in的)。咁係唔係有機?

abby0624  我話未填哂,個老師話唔緊要,所以填咗2條就走呶。  發表於 13-11-1 17:18

引用:个人感覺你們的小朋友未必冇行呢。我囡而家

請問有沒有人全部答啱?  老師最後有冇同你地講話幾時會收到信?

引用:Quote:原帖由+jamiee_c+於+13-11-01+發表根

原帖由 tam_bb 於 13-11-01 發表
我個女唱完歌之後,老師同佢講,等多媽咪一陣,仲有一條問題,填埋就得。我繼續填,老師問一條同面試冇關嘅 ...
好似有機wo

引用:Quote:原帖由+FortuneBB+於+13-11-01+發表

原帖由 mama_ming 於 13-11-01 發表
希望lar.... 不過但今年真係勁多人考
今年有多少人考?

引用:請問有沒有人全部答啱?++老師最後有冇同你

原帖由 怪獸父母 於 13-11-01 發表
請問有沒有人全部答啱?  老師最後有冇同你地講話幾時會收到信?
12月4日前會有通知

有幾多家長有考畫畫架?好釆我個女冇考畫畫,不過叫佢係個藍到拎樣可以抹嘴既野,佢就係班房第二到拎紙巾 廣東話面試好滿意。不過好明顯題目係難,想考小朋友轉數同細唔細心,紅色旗放黃色筒 仲要數數 拼雪糕最難 in普通話時問我屋企用咩語言,可能見個女冇咩反應,又問我點解想入英普,好似想同我講平時冇講開就唔俾讀英普班 咁即係特登留返d雙飛仔女架?!

我個女今日表現得好好,差不多答晒所有問題,唔知幾時有結果呢?thz

回復 isababy117 的帖子

有拼雪糕咩?  我掛住填表, 唔係100%清楚考D咩.

引用:Quote:原帖由+jamiee_c+於+13-11-01+發表根

原帖由 tam_bb 於 13-11-01 發表
我個女唱完歌之後,老師同佢講,等多媽咪一陣,仲有一條問題,填埋就得。我繼續填,老師問一條同面試冇關嘅 ...
有機呀!上年話in完時我只完成了一半 老師就同我仔講 咁不如我地睇埋本書丫 開正亞仔果飯 老師就比我繼續 到我話做完佢地已經傾唒計! 所以應該有機喎!

我今日都去左,真系好多人,排左好耐隊,我仲有兩題未答完啊,好驚因為我未答完題目而影響仔仔評分。我覺得仔仔面試得好好,如果系因為我而無咗哩個機會就真系好可惜。

我個女答啱哂問題, 但我只填3條題目, 仲有1條冇填, 老師冇叫我填埋, 但老師最後同我講12月4日會寄出信通知, 咁係咪冇機?
‹ 上一主題|下一主題