用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 想問現在用家意
樓主: Happymama330
go

想問現在用家意 [複製鏈接]

引用:+本帖最後由+FLWorld+於+15-9-16+13:52+編

原帖由 FLWorld 於 15-09-16 發表

我0地有家長谷,谷內家長都好好... 大家都會分享自己小朋友 ...

完全認同
利申:本人是畢業生家長

回覆:想問現在用家意

藍.黃絲帶各有支持,當局者迷,支持的群眾永都是喝倒采,但 奈何確切的證據說服力欠奉, 來來去去 什麼小朋友喜愛返學 其實這一點根本很多幼稚園"不難做到", 亦是幼稚園最基本的一點, 各 來屆家長頭腦要更清晰些。 小孩亦預上一位很有愛心的老師。

回覆:想問現在用家意

交了一線學校的學費,但沒 外籍老師net及普通話老師做班主任 . 這 是不是重點大家見仁見智 重兩文三語要三思。票價不值

everytouch 發表於 15-9-16 16:10
藍.黃絲帶各有支持,當局者迷,支持的群眾永都是喝倒采,但 奈何確切的證據說服力欠奉, 來來去去 什麼小 ...

係LAW~~咁我又真係想知閣下當初為乜幫小朋友揀哩間學校?而咁不滿..又唔早早轉校呢?
一味抹黑...發牢騷?

當然..你實話係咩私人原因唔回應啦~~HAHA
不過明眼人都知...其實都係不外乎果幾個原因~~

everytouch 發表於 15-9-16 16:14
交了一線學校的學費,但沒 外籍老師net及普通話老師做班主任 . 這 是不是重點大家見仁見智 重兩文三語要三 ...
你自己咪又係講黎講去都係果幾個所謂"PIONT"~值唔值都係你個人主觀意見~~

我個人認為~~小朋友讀得開心~老師有愛心..教得好~~就係值~

引用:Quote:everytouch+發表於+15-9-16+16:10+藍

原帖由 emily1231 於 15-09-16 發表
係LAW~~咁我又真係想知點解閣下當初為乜幫小朋友揀哩間學校?而咁不滿..又唔早早轉校呢?
一味抹黑...發牢騷? ...
或者佢報既時候  無咁貴
中途轉校    好既學校好少插班生。

不過 我明白sn 唔係一線學校。

引用:藍.黃絲帶各有支持,當局者迷,支持的群眾

原帖由 everytouch 於 15-09-16 發表
藍.黃絲帶各有支持,當局者迷,支持的群眾永都是喝倒采,但 奈何確切的證據說服力欠奉, 來來去去 什麼小 ...
我只能說   有愛心是一個老師的基本。  我唔會因為咁而加學校分。

babyjk2013 發表於 15-9-16 17:21
或者佢報既時候  無咁貴
中途轉校    好既學校好少插班生。
點為之一線?全港9百幾間幼稚園...排前50..
係唔係一線真係咁重要?如果揀學校...只係為求一線,名校...咁就去揀果D一線名校啦~~SN唔o岩你地~

所以點解SN要IN埋家長...因為家長取態真係好重要~

引用:Quote:babyjk2013+發表於+15-9-16+17:21+或

點為之一線?全港9百幾間幼稚園...排前50..
係唔係一線真係咁重要?如果揀學校...只係為求一線,名校...咁就去 ...
岩唔岩唔到你評論。

樓上都有sn用家話貴校唔屬一線。   唔應該將貴校同大校如sc 比較。

你可以講自己意見,但唔好批評人。

引用:Quote:原帖由+emily1231+於+15-09-16+發表

原帖由 babyjk2013 於 15-09-16 發表
岩唔岩唔到你評論。

樓上都有sn用家話貴校唔屬一線。   唔應該將貴校同大校如sc 比較。
你是剛報左名的新生家長,對嗎?
其實如果你想了解學校多些,可以出席星期六的新生簡介會,聽完校長講再直接問校長老師問題。當日現場都有家長義工,你亦可以直接問他們。自己感受下最重要。

babyjk2013 發表於 15-9-16 18:09
岩唔岩唔到你評論。

請問邊一句批評左你呢?

我只係叫果D只追求一線名校ge家長~~去追果d所謂名校就算了~~
如果我講野令到你誤會~~我對此感到抱歉^^

引用:Quote:everytouch+發表於+15-9-16+16:10+藍

係LAW~~咁我又真係想知點解閣下當初為乜幫小朋友揀哩間學校?而咁不滿..又唔早早轉校呢?
這裏是容許別人說出真相 ,在這裡就是會得到這樣的 冷言冷語, 挑釁別人的對待。 道不同。各家長不如重回正軌, 小d情緒式 辱罵, 多點堤出實際理據給來屈家長參詳。 因背後(PM)亦有很多家長支持我站出來說話. 他們要的不是唱衰學校 而是想學校 有機會聽到心聲,正正經經去辦學。

引用:Quote:原帖由+emily1231+於+15-09-16+發表

岩唔岩唔到你評論。

babyjk2013. 多謝您用心去看post.
我只好說,有家長 曾經在post講過一句"終於有人講出真心話" 這話意味著 有很多家長含敢怒不敢言, 句句屬實,絕無半點抹黑

來屈家長亦可從這post得知 金巴崙學校家長的質素如何?留白給各位想像

everytouch 發表於 15-9-16 19:14
這裏是容許別人說出真相 ,在這裡就是會得到這樣的 冷言冷語, 挑釁別人的對待。 道不同。各家長不如重回正 ...
既然咁多人支持你~~我建議你去參加家教會~o係哩度齋talking一點用處都沒有~~

引用:Quote:everytouch+發表於+15-9-16+19:14+這

既然咁多人支持你~~我建議你去參加家教會~o係哩度齋talking一點用處都沒有~~
...
good!大家理性討論理性回答.

everytouch 發表於 15-9-16 19:29
good!大家理性討論理性回答.

一向都好理性討論~
我第一個post已經講..有不滿可以向學校反映..又或者參加家教會~可能小女子人微言輕...閣下懶得去睇..以免傷眼吧~^^

引用:Quote:原帖由+babyjk2013+於+15-09-16+發表

原帖由 ozduckie 於 15-09-16 發表
你是剛報左名的新生家長,對嗎?
其實如果你想了解學校多些,可以出席星期六的新生簡介會,聽完校長講再直 ...
我會去。   自己有責任去理解學校

引用:Quote:原帖由+ozduckie+於+15-09-16+發表你

我會去。   自己有責任去理解學校
係, 我今個星期六會去簡介會, 不過未去, 我已知金巴倫係無net做班主任的了, 只係有較多的英文教學時間。 聽完再衡量下哩個學費自己o唔ok。

引用:Quote:原帖由+babyjk2013+於+15-09-16+發表

原帖由 MissMusic 於 15-09-16 發表
係, 我今個星期六會去簡介會, 不過未去, 我已知金巴倫係無net做班主任的了, 只係有較多的英文教學時間 ...
對,SN從來冇講過有net teacher 做班主任,每日net teacher 的英文時間係40分鐘。學費值唔值好個人感受。有任何不明白的地方請盡情响星期六向老師或家長義工發問。

‹ 上一主題|下一主題