用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SC second interview
樓主: sakbbjaijai
go

SC second interview [複製鏈接]

回覆:hklove 的帖子

我都記得
前年(2013年), 2011年出生BB, 4500人apply, 600人second in收300.
舊年(2014年), 2012年出生BB, 6500人apply, 800人second in收400.
今年(2015年), 2013年出生BB, 5100人apply, 600人second in收???

但我大仔 2012 年都收 400 人喎。

教育局既資料都係400人喎

回覆:L+H 的帖子

我覺得既然學校accommodate到400,又有咁多人爭,點解今年要少收人?唔通炒老師?不過世事無絕對,星期一打電話去學校問就一清二楚!

引用:Quote:原帖由+bly88the+於+15-03-01+發表Ho

原帖由 hklove 於 15-03-01 發表
It was 300 the year before, if you checked earlier posts. Many kindergartens increased PN quota last ...
之前係上下午各有一班k1,pn有3佰5十幾人咁上下,其實之前hung hom k1無乜人選,個個選擇kln tong campus,除非住樓上嘅小朋友。今年開始全部做pn,估計來年都只做pn了。世事無絕對,推測而已。

引用:大家又開始倒數中2+Mar+重有好幾日 +

原帖由 Jijija 於 15-02-24 發表
大家又開始倒數中2 Mar 重有好幾日
Can u pls share what's the 2nd in after done! Appreciate !

引用:I+received+too,+8:50am,+no+clash+with+Vi

原帖由 ensy 於 15-02-28 發表
I received too, 8:50am, no clash with Victoria 👍
So 2nd in is March 14 (sat)?

引用:Quote:原帖由+hklove+於+15-03-01+發表It+w

原帖由 ozoz 於 15-03-01 發表
之前係上下午各有一班k1,pn有3佰5十幾人咁上下,其實之前hung hom k1無乜人選,個個選擇kln tong campus, ...
Agree。之前大班收約22個,同埋有一班K1,就大約收三百人。今年大班細班收多幾個,同埋全部PN就大約收四百人。下年都應該差不多,如果大班收22個,7班大班加兩班細班,再上下午x2,就大約三百七左右。如果大班收25個,就大約四百一。

引用:Quote:原帖由+ensy+於+15-02-28+發表I+rece

原帖由 addicted 於 15-03-01 發表
So 2nd in is March 14 (sat)?
Yes, St Cat 2nd in on Mar 14

引用:Quote:原帖由+ozoz+於+15-03-01+發表之前係

原帖由 SCboy 於 15-03-01 發表
Agree。之前大班收約22個,同埋有一班K1,就大約收三百人。今年大班細班收多幾個,同埋全部PN就大約收四百 ...
大細班有咩分別?係未有分精英班?

回覆 dragon2013 的帖子

無分別,只是因為有一個課室特別細,三年前,我个大仔果班 25 人,細班有 20 人。

回覆:ensy 的帖子

學校話唔公開15/16PN收生人數!大家繼續估啦,我諗2nd in成功率大概50%-60%,祝大家好運!

引用:學校話唔公開15/16PN收生人數!大家繼續估

回覆:jannychan 的帖子

Yes, I just called the school. 職員好客氣地拒絕咗我

引用:回覆+dragon2013+的帖子 無分別,只是因為

原帖由 gloria_cwy3 於 15-03-01 發表
回覆 dragon2013 的帖子

無分別,只是因為有一個課室特別細,三年前,我个大仔果班 25 人,細班有 20 人。 ...
2014有d唔同,大班22定23人,細課室班15,我見細班d小朋友係最細𠹭批,小人d可以多照顧d。

Yes, I just called the school. 職員好客氣地拒絕咗我
anyway, thanks. 可能連佢地都唔知

引用:Quote:原帖由+SCboy+於+15-03-01+發表Agree

原帖由 dragon2013 於 15-03-01 發表
大細班有咩分別?係未有分精英班?
大班通常是大B (約 22人),細班通常是細B,因為要 focus 多啲。

引用:Quote:原帖由+dragon2013+於+15-03-01+發表

原帖由 Applemaamaa 於 15-03-03 發表
大班通常是大B (約 22人),細班通常是細B,因為要 focus 多啲。
大班有幾個老師?

引用:Quote:原帖由+Applemaamaa+於+15-03-03+發

原帖由 ensy 於 15-03-03 發表
大班有幾個老師?
所有班都係一本地中文老師,一外籍英語老師,一普通話老師,及一助教。

引用:Quote:原帖由+ensy+於+15-03-03+發表大班有

原帖由 Applemaamaa 於 15-03-03 發表
所有班都係一本地中文老師,一外籍英語老師,一普通話老師,及一助教。

...
雙班主任定only 中文班主任?英文老師係未NET ? 係未唔係日日有普通話?

‹ 上一主題|下一主題