用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日有冇人in青衣卓思或者宏福?
樓主: lovefive
go

今日有冇人in青衣卓思或者宏福? [複製鏈接]

引用:我都收到喇,waitting! +

原帖由 elvisyoko 於 13-11-14 發表
我都收到喇,waitting!
我超驚啊,頭先見到信箱有封信似係囉,不過我冇鎖匙,同埋睇到咁多人今日都收waitting信,好怕我都係啊,宜家希望封信唔係俾我女啦!

引用:Quote:原帖由+elvisyoko+於+13-11-14+發表

原帖由 lovefive 於 13-11-14 發表
我超驚啊,頭先見到信箱有封信似係囉,不過我冇鎖匙,同埋睇到咁多人今日都收waitting信,好怕我都係啊,宜 ...
希望你可以上午喇

引用:Quote:原帖由+lovefive+於+13-11-14+發表我

原帖由 elvisyoko 於 13-11-14 發表
希望你可以上午喇
多謝你既安慰!因為我真係揀左上午咋!

回復 史力奇2 的帖子

個日我in前都有個英文老師同我囡玩,好nice.

回復 lovefive 的帖子

等你好消息^_^

回覆:今日有冇人in青衣卓思或者宏福?

收到信啦,可能同呢間學校冇緣啦,
唔收,話因為上午班人數有限未能盡為取錄,不過話可以傳真個表格返去申請下午班輪候後備學額,唔知傳唔傳真好,因為真係冇考慮過下午班,調整阿女作息時間非常有難度!但呢間幼稚園的確係我最心儀既學校,唉……係啦,我想知幾時要交卓思留位費?!因為想夾下宏福個邊。

引用:回復+lovefive+的帖子 等你好消息^_^

原帖由 VC20120101 於 13-11-14 發表

等你好消息^_^
壞消息啊!好唔開心,係度諗,如果當然話考慮下午班唔知會唔會個結果唔一樣呢!

引用:Quote:原帖由+VC20120101+於+13-11-14+發表

壞消息啊!好唔開心,係度諗,如果當然話考慮下午班唔知會唔會個結果唔一樣呢!

...
當初先岩。

回覆:lovefive 的帖子

lovefive : 吾好吾開心, 我同樣都係waiting,  自問表現不差, 隨緣啦

引用:收到信啦,可能同呢間學校冇緣啦, 唔收,

收到信啦,可能同呢間學校冇緣啦,
唔收,話因為上午班人數有限未能盡為取錄,不過話可以傳真個表格返去申 ...
聽好多朋友講,佢地d小朋友k2已不再午睡。唯有咁安慰自己啦

引用:Quote:原帖由+lovefive+於+13-11-14+發表收

原帖由 rabbitbaby1 於 13-11-14 發表
聽好多朋友講,佢地d小朋友k2已不再午睡。唯有咁安慰自己啦
唔該,請問幾時交留位費啊?!

卓思下星期三前要交留位,其實waiting唔代表無機會,因為我認識住附近幾位媽咪都係晌8月個輪收左下午,但個個都話5想讀下午,而佢地手上都有2至3個offer,佢地話好大機會放棄卓思,所以我認為到下一輪交大訂時d位就會走番出黎,睇下你地等5等到!

引用:lovefive+:+吾好吾開心,+我同樣都係waitin

原帖由 雨林焱木 於 13-11-14 發表
lovefive : 吾好吾開心, 我同樣都係waiting,  自問表現不差, 隨緣啦
多謝你既安慰,我都係啊,當時in完個老師都讚我女in得好好,奈何太少位啦,得20個。

引用:回復+lovefive+的帖子 卓思下星期三前要交

卓思下星期三前要交留位,其實waiting唔代表無機會,因為我認識住附近幾位媽咪都係 ...
交大訂又係幾時啊?!其實我最鍾意啟思既學校環境,老師都唔錯,同埋鍾意啲校服,而卓思呢就感覺老師有愛心,派位好,環境都唔錯,宏福校舍就唔多滿意,感覺較殘舊,而老師俾我感覺都係一般,不過課程適中呢樣就係我考慮既其中一個原因,如果收我下午我都會考慮!不過要就等到12月中先知。

得罪講句,我收到信個下睇到係下午都無收到顯現上午咁開心,呢2日都有不斷諗究竟安排下午比阿囡適5適合,要調節到7am起床,11am食午飯,11:30am一定要瞓,因為大概1pm就要起床,我覺得好似好迫同好趕,好似日日都要睇住時間,唸起都怕,最大問題係我有番part time係上午,得番姐姐晌屋企攪掂佢,以我地個時間表,阿囡番上午,我可以下午睇下佢d功課,佢番上午,得番姐姐陪佢,我又陪5到,其實真係越唸越煩,學你話"齊"我真係無唸過要佢番下午,5知有無選錯!=="

引用:得罪講句,我收到信個下睇到係下午都無收到

得罪講句,我收到信個下睇到係下午都無收到顯現上午咁開心,呢2日都有不斷諗究竟安排下午比阿囡適5適合,要 ...
如果我有顯現堂上午,我會揀顯現堂呢!因為佢唔差啊,上午各樣都配合到你自己。

我無問,不過應該出年4,5月交大訂

引用:回復+lovefive+的帖子 我無問,不過應該出

我無問,不過應該出年4,5月交大訂
哇,有排喎,係咪通常呢個時候先俾位輪候既人呢?

應該下星期三後,如有3個無交,就會即刻call waiting,,之後到交大訂亦一定會有人5交,到時就再call,

等我in賣康傑再決定,不過康傑好似仲少位=="
‹ 上一主題|下一主題