用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx) ...
樓主: belgiumchoco
go

有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx) [複製鏈接]

昕昕媽咪 發表於 13-10-29 20:27
國際班每日有25分鐘普通話,主流班一星期有兩堂25分鐘普通話,有錯請指正

...
主流班一星期只有一堂普通話, 主流同國際班一樣中文用廣東話教, 英文係NET教

我9月打過電話問學校,職員話主流每天25MINS NET,其他時間本地班主任都會講一半英一半廣東話
下個月家長WORKSHOP再問清楚國際班安排

引用:我同意,雖然只系in過几間,york真系好有心

原帖由 Sso2011 於 13-10-29 發表
我同意,雖然只系in過几間,york真系好有心机安排warm up,務求令每个小朋友都發揮到水準。 ...
呢個係真,in完令我對呢間學校改觀

cherryird 發表於 13-10-30 07:35
標題明明話唔buy唔駛入來,係都要入
我 Buy york ga, 但都想知這discussion 不是放在york 區好些嗎?

MrBeast 發表於 13-10-30 21:23
我 Buy york ga, 但都想知這discussion 不是放在york 區好些嗎?

問某一間學校不一定要開係學校專頁吧? 有大把POST係FOCUS係某一間學校啦,學校專頁少人覆好多,可能大多數係呢度睇

回覆:小洪寶 的帖子

引用:Quote:cherryird+發表於+13-10-30+07:35+標

原帖由 MrBeast 於 13-10-30 發表
咁討論區都有好多post淨係問think, st c, km, kv呀

引用:Quote:cherryird+發表於+13-10-30+07:35+標

原帖由 MrBeast 於 13-10-30 發表
心水清的家長,其實都明白此post在此開的用意……最好不要再說了……怕您又會被“用家“說您有意“抹黑“………………
有设有留意到,有人開始使出拉其他學落水,混淆視聽的招數?
'

一間商業味重的幼稚園

回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

商業味重仍然也有人讀的,你喜歡間學校,你點講點差啲人都會讀,你唔鍾意間學校,你點讚都唔會去讀,如果有間幼稚園有9成上一年級讀到神級小學,你認為(係你認為)更差你會讀嗎?唔好係到同我講我一定唔讀,問心吧?

回覆:有冇york用家可以答我嗎?(唔buy york 既唔洗入,thx)

樓上兩位

回覆:confidence 的帖子

引用:大家心裏有數啦,心水清就自然會心水清,點

原帖由 BALL_B116 於 13-10-31 發表
大家心裏有數啦,心水清就自然會心水清,點會可以比人混淆視聽呢?你已經對York好不滿,樓主開post係真心請 ...

回覆:BALL_B116 的帖子

BALL_B116 發表於 13-10-31 22:23
大家心裏有數啦,心水清就自然會心水清,點會可以比人混淆視聽呢?你已經對York好不滿,樓主開post係真心請 ...

真係好煩...

回覆:BALL_B116 的帖子

其實唔知點解有人每逢york既post都會入,係咁講york點唔好。我明白每人都有自己意見,亦有自由表達權利,但呢間學校係咪真係乞人憎到要佢每日都mon住ek, 一日到黑窮追猛打?睇耐少少就心裡有數。

利伸: 我只係準用家,仲未揀定york。

BALL_B116 發表於 13-10-31 22:23

我都覺, 佢地好鬼煩

回覆:昕昕媽咪 的帖子

引用:Quote:原帖由+MrBeast+於+13-10-30+發表我+

原帖由 confidence 於 13-10-31 發表
心水清的家長,其實都明白此post在此開的用意……最好不要再說了……怕您又會被“用家“說您有意“ ...
醒目的jm提防係"植入式XX"

其實點解咁多人唔鍾意York? 如果話commercial,  好多幼稚園都好commercial la,  話校長唔好, 我覺得有D 學校(好似北角嗰間。。。我唔想收律師信) 嘅校長唔單只commercial,  仲好勢利,但佢地又無乜人講同抹黑,但如果york 同北角兩間揀,我真係覺得york 好好多,所以真係唔明點解咁多家長唔陀york.....(利申,我唔係用家,純粹路過搭傘,不喜勿插)

‹ 上一主題|下一主題