用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York PN出左offer啦
樓主: Glxf2015
go

York PN出左offer啦 [複製鏈接]

灰。。仲未有offer...
剛剛先一歲,其實期望佢地interview 識D咩。。。唉

hppa  never give up. keep trying  發表於 15-12-31 15:57

回覆:Christychan12 的帖子

可能等上一批放棄offer先出細b offer?

回覆:York PN出左offer啦

正常理性d分析都唔會有一間學校可以「係人」就收吧!york pn 只有一個班舍,pn共四節,每節有四班,每班有2x人,即係一年收4xx人左右,而我的application no.  已經去到4xxx,  只不過呢間學校收生方或唔係一刀切咁出result,  係先收表現較佳的(最快的一批應該係in 後一星期後信的) ,如果有人唔reg, 便有空缺再出offer俾其他candidates, 期間繼續有interview, 循環地收生,而且學位又多,因此俾人感覺好似有好多offer, 係人都收。。。。。。。。。。。我講咁多係想講。。。我就係無offer (11月頭in的).....仲要之前哥哥係舊生。。。。希望無心讀的可以留番個位俾我呢d真係有心讀呢間的!

catcat2046  support!  發表於 16-1-6 10:41
hppa  Good luck  發表於 16-1-2 00:53
hppa  Logical  發表於 16-1-2 00:52

引用:正常理性d分析都唔會有一間學校可以「係人

原帖由 bamabi 於 16-01-01 發表
正常理性d分析都唔會有一間學校可以「係人」就收吧!york pn 只有一個班舍,pn共四節,每節有四班,每班有2 ...
咁有冇信?

醒目開學勳章

引用:正常理性d分析都唔會有一間學校可以「係人

原帖由 bamabi 於 16-01-01 發表
正常理性d分析都唔會有一間學校可以「係人」就收吧!york pn 只有一個班舍,pn共四節,每節有四班,每班有2 ...
哥哥舊生,我諗有位就會call你架 la.

我係凖家長,no offence, 但我覺得有時冇心讀又點解要in完俾左offer你又要話係人都收呢。有時佢地俾分未必係俾小朋友而係家長!會唔會家長in 時又表現出勁buy 學校呢?who knows. 我係好appreciate 佢俾個位我,老實我會考其他,但若果考唔到,我亦唔介意讀4年呢點最緊要。

hppa  Very fair comment  發表於 16-1-2 00:54

今日都未收到信,應該reject多。。=(何況點輪都輪唔到我呢D超細B
係咪未有22號in 的媽咪收到信?

引用:Quote:原帖由+bamabi+於+16-01-01+發表正常

原帖由 wincat 於 16-01-01 發表
哥哥舊生,我諗有位就會call你架 la.

我係凖家長,no offence, 但我覺得有時冇心讀又點解要in完俾左offer ...
agree 唔喜歡咪唔好報唔好讀,何必收咗又要講埋啲難聽說話。咩叫係人都收?講呢d,冇offer的小朋友和家長聽到一定唔開心。做人有時唔好太口不擇言,講嘢留有餘地好少少。仲有,差不多間間都係,大b係容易入好多,基本上見你係大機會係高好多,細b好叻都唔係間間有機會。入到也不需要立即踩間學校係人都收,唔要就放個位出來比人,等細b家長有著落,唔駛下下踩到咁盡。

hppa  Right  發表於 16-1-5 00:16

12月21號in未有信,緊張!

回覆 Christychan12 的帖子

你bb係10月中嗎?

回覆 hahashiu 的帖子

12月B,22號in,超細B,咁奈都未收信應該冇機啦。。其實我覺得我BB個日in 得唔差..

我有fd21號in收到offer r..

你BB幾月?

引用:回覆+hahashiu+的帖子 12月B,22號in,超細

原帖由 Christychan12 於 16-01-08 發表

12月B,22號in,超細B,咁奈都未收信應該冇機啦。。其實我覺得我BB個日in 得唔差..
係咪未有細b收到信呀

8月b都未有 唔好緊張  順其自然  條路咁長 n班選擇性
利申   in左2間  1間 waiting  1間york都冇收到信

hppa  add oil  發表於 16-1-8 10:21

回覆:mable0901 的帖子

8月應該有offer了

回覆:York PN出左offer啦

我是現有用家,冇分國際班或主流班,但有分細B班。所有同學仔都係返五日。有啲直情開左學九月先話有位。跟住足2歲返學

引用:我是現有用家,冇分國際班或主流班,但有分

原帖由 WIN1WIN 於 16-01-08 發表
我是現有用家,冇分國際班或主流班,但有分細B班。所有同學仔都係返五日。有啲直情開左學九月先話有位。跟 ...
細b係咪要上左playgroup先有offer?

回覆:smurf0101 的帖子

唔一定,但上pg會大啲機會上pn,我小朋友之前上pg之後收到pn offer,但有同班pg小朋友無pn offer,都係細b,但上pg到好後期會出通告俾位你上K1。

講多樣野,上左PN班之後個班主任原來係pg老師,所以都係睇表現先俾pn位。

回覆:WIN1WIN 的帖子

細b pn班都有部分係無上pg的學生

引用:唔一定,但上pg會大啲機會上pn,我小朋友之

原帖由 WIN1WIN 於 16-01-08 發表
唔一定,但上pg會大啲機會上pn,我小朋友之前上pg之後收到pn offer,但有同班pg小朋友無pn offer,都係細b,但 ...
咁去到幾月先俾offer?

回覆 shirleyyfyip 的帖子

仲未有呀 冇offer中
‹ 上一主題|下一主題