用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有Box Hill 讀緊而轉去讀YORK的K1嗎
樓主: nhymum
go

有Box Hill 讀緊而轉去讀YORK的K1嗎 [複製鏈接]

回覆:catcatma 的帖子

請問你仔仔係咪讀緊N班直升K1架?升上K1仲要唔要面試架?定係一定可以直升架?

直升, 不用再考

回覆:有Box Hill 讀緊而轉去讀YORK的K1嗎

雖然唔係轉左去york,不過我會同囝囝轉番boxhill讀k1.  我諗小朋友成長唔止學術,同佢對學校既投入同接受到既愛都好重要。

回覆:nhymum 的帖子

Thanks!
我仔仔係度上playgroup, 佢每次都好開心,佢都有係第二度返,但好明顯係Boxhill 開心好多同投入好多,所以相對尼講學野係入腦好多。而且我都覺得小朋友開心同投入學校生活好緊要!

引用:仔仔今年係boxhill升K1,睇返D中文都唔淺喎

原帖由 catcatma 於 15-09-01 發表
仔仔今年係boxhill升K1,睇返D中文都唔淺喎!下學期都要寫簡單筆劃嘅字,教中文的老師都好有經驗,開學派咗 ...
點解我冇嘅?你邊間分校?

引用:Quote:原帖由+catcatma+於+15-09-01+發表仔

原帖由 VancouverBC2005 於 15-09-19 發表
點解我冇嘅?你邊間分校?
將軍澳

回覆:VancouverBC2005 的帖子

將軍澳已經有普通話功課,中文認字卡同線條練習。我突然覺得自己好懶,原來囝囝已經學左咁多。

回覆:有Box Hill 讀緊而轉去讀YORK的K1嗎

我係返馬鞍山個間, 功課唔算多, 有線條練習同中文認字, 比我想像中深, 除了五官同身體部份幾個主要字之外而家已經學識「哭」 同「笑」。英文會好過普通話, 數字1-10既中、英、普通話都學哂。老實講我都係曾經不斷同小朋友搵九龍塘名校但係最後開左學先叫我去註冊, 我最後都係係番Boxhill 讀都係覺得小朋友開心學習係最好! 呢度既老師大部分都教左5年以上, 對小朋友黎講已經係一份好大既安全感。

‹ 上一主題|下一主題