用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港真光中學幼稚園 大坑真光 AM揮手區
樓主: t3carol
go

大坑真光 AM揮手區 [複製鏈接]

引用:我都想問問大家意見,儘早決定,然後放番其

原帖由 theowong 於 12-12-28 發表
我都想問問大家意見,儘早決定,然後放番其他hold住的offer 出嚟。讓waiting 緊的家長早D收到消息。

...
i feel spc n tl is better than ky.

引用:我都想問問大家意見,儘早決定,然後放番其

原帖由 theowong 於 12-12-28 發表
我都想問問大家意見,儘早決定,然後放番其他hold住的offer 出嚟。讓waiting 緊的家長早D收到消息。

...
i will also consider am or pm class too

回覆:大坑真光 AM揮手區

以我所知真小的男生升中好多都派得唔錯,例如皇仁,聖保羅等等

我的朋友是名校中學老師,她給仔仔讀此校,說對仔仔品行好些,另外,我見多了男仔讀此校。

回覆:jpjp 的帖子

我相信品行比成績重要,尤其幼稚園,而且成績可以出去搵補習但品行就難。

醒目開學勳章 王國長老

各位請到幼稚園一覽內香港真光中學幼稚園討論區發帖傾談

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=450
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

請問今年考什麼?thanks

1. 老師拿出杯,毛巾,牙刷等物件逐一問有咩用途
2. 要小朋友從數張圖咭中配對相同的物品
3. 突然扮變魔術攞走抬面上的一件物品,然後問小朋友唔見左d乜同咩顏色的

回復 tiger-bb 的帖子

Thank you so much......

大家好呀, 之前唔知個ACCOUNT做咩, 一直只係可以睇POST, 但唔可以回覆
終於都冇事呀

我女女都係AM班架, 家住西灣河

之前一直都係掙扎於真光同埋ST CLARE, 不過再諗深D, 都係鍾意TL, 校舍夠寬敞, 活動空間足夠, 呢樣野我覺得對小朋友成長好緊要!!

回覆:newliveruby 的帖子

仲近d tim

下午班

HELLO 各位, 我個小朋友都收佐AM, 但而家諗緊點返學, 家住荃灣無校車, 要自己找保母車, 好徬徨, 大家找到車未呀? 我今日問佐一間, 話爭4-5個先開得成, 行深井, 荃灣, 美孚區, 有無家長會搭呀?

hihi, my boy and gal have both got the offer...say hi to all

女仔,住跑馬地.

男仔,而家煩緊搵保母車,家住西環

我地都係住西環,仔仔預備讀真光

回覆:t3carol 的帖子

大家好、我囡囡將讀am k1 住側魚涌的!

Hi, 我囡囡都係am, 希望大家已經簡定真光,因為佢真係一間好好既學校,係喺生活中學習,好多嘢學,好多驚喜比我地! 我大囡都讀緊,連佢咁細都識得講真光好多嘢學,好多嘢玩!
在我所見,個個學生都好鐘意返學,我亦都非常感恩細囡都入到,因為認在太多人爭啦,呢𠺢放心晒!

Hi, my girl will study K1 am and lives in Tsung Kwan O.
‹ 上一主題|下一主題