用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2012/2013 ST. JOHANNES N1 一齊傾下吖~~
樓主: Cheungcc728
go

2012/2013 ST. JOHANNES N1 一齊傾下吖~~ [複製鏈接]

QQ1125 發表於 12-5-21 16:06
其實有校服好D,唔洗諗著邊件衫。我姨甥仔都會下年度PN am class.
我囝囝現在PM class作息時間自動調節,佢 ...
我想問下你會俾小朋友直升小學嘛?其實st johannes 小學又係一間點既學校
我表妹讀過一年
只係知道程度都幾深

回覆:Kwan 的帖子

唔係。家姐(大囡)而家讀緊Stafford K1,細仔今年10月入學SJC PN pm。

我仔仔現在讀緊am 班, 我同老師都經常有溝通, 因為我比較遲看每星期五的通告, 通常老師都會打比我, 有時夜晚或星期日. 老師好儘責, 係一個好有經驗同醒目的印度人, 懂流利英文及廣東話. 不過由於我個仔好靜, 唔主動講嘢, 我覺得佢進度好慢.  佢都讀得幾開心. 但我出年打算轉校. 希望同多D小朋友接觸.

我其實都會俾小朋友讀住先
下年出去考下其他k1

回覆:2012/2013 ST. JOHANNES N1 一齊傾下吖~~

其實如果只係講幼稚園,sjc其實都係一間唔錯既幼稚園,唯獨是升小學呢個問題好似冇咩人提,大家知唔知佢地升小學,派位/叩門情況係點呢?

Hello,

大家好! 我囡囡會讀PN AM CLASS. 她12月出世, 不知是否要等明年先開學?
交費時, 他說是9月開學, 所以沒有再問.

其實如果只係講幼稚園,sjc其實都係一間唔

原帖由 andeskinki 於 12-05-22 發表
其實如果只係講幼稚園,sjc其實都係一間唔錯既幼稚園,唯獨是升小學呢個問題好似冇咩人提,大家知唔知佢地 ...
係呀    我都好想知    我見網上唔係甘多資料    同埋多數都話行政有問題

回復 andeskinki 的帖子

AM PN

SJC feel good with primary back up.
My friend said 升小學,派位/叩門情況okay

Also, can join gov luck draw..

more options...feel good...

回覆:2012/2013 ST. JOHANNES N1 一齊傾下吖~~

^_^如果係噤,我都放心好多,坦白講之前話學校行政混亂,都係幾年前既事,所以我都只係想知學校既近況

^_^如果係噤,我都放心好多,坦白講之前話

原帖由 andeskinki 於 12-05-22 發表
^_^如果係噤,我都放心好多,坦白講之前話學校行政混亂,都係幾年前既事,所以我都只係想知學校既近況:yumm ...
我都希望sjc 係一間好學校      可以直上小學    唔駛煩

我都係咁話!我2個小朋友都係今年讀SJC

o-kiddo 發表於 12-5-23 00:33
兩個小朋友?twins?

o-kiddo 發表於 12-5-23 00:33
會係am定pm n1?

One in PN am and one in K2 full day

One+in+PN+am+and+one+in+K2+full+day +

原帖由 o-kiddo 於 12-05-23 發表
One in PN am and one in K2 full day
我都會到小朋友k1既時候    轉做full day    d時間好用好多

joanna1388  Same as me  發表於 12-5-24 10:45

我諗住O係個 fb 開個 group 一齊傾. hoho~
Kwan, I have added you la.
Cheungcc728, pm you la...

回復 jlhy 的帖子

應該會 2013 先開學. 因為我個小朋友 9月出世, 我問過, 會10月先開學.

aphek 的帖子

thx   got it
你地個個都am 。。。

do u guys know are there any chance to SJC if still not got the offer letter til now??

回復 yourwing 的帖子

我估應該會有人放位, 你等6月睇下會唔會收到信
‹ 上一主題|下一主題