用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九真面試
go

九真面試   [複製鏈接]

只收到確認email,仲未收到面試時間,大家呢?
   2    0    0    0

11月30前通知,吾知係邊日呢?

vpo0615 發表於 16-11-21 17:06
回覆 moledy 的帖子

噢, 我嗰間課室D義工姐姐(著校服嘅女生)無問小朋友問題, 又無MARK 分, 只有一位疑似係 ...
我哥個課室有呀...著校服哥D女生...3個對3個小朋友呀...各自問佢地問題.渣住紙MARK..男老師一開始比佢地玩時已經響到MARK分...

回覆 moledy 的帖子

噢, 我嗰間課室D義工姐姐(著校服嘅女生)無問小朋友問題, 又無MARK 分, 只有一位疑似係老師嘅哥哥仔就有行埋張大枱度MARK嘢....

vpo0615 發表於 16-11-21 16:56
我諗佢嗰張擺玩具嘅大枱係想試吓小朋友會唔會搶玩具? 不過玩得嗰2,3分鐘就真係唔知試到D乜......我個小朋友 ...
仲有玩玩下中學D姐姐義工們走埋小朋友到問下佢地問題..見佢地都有寫紙MARK分...佢仲問我仔...what is this colour

我諗佢嗰張擺玩具嘅大枱係想試吓小朋友會唔會搶玩具? 不過玩得嗰2,3分鐘就真係唔知試到D乜......我個小朋友揸住個碟仔呆咗....我諗學校要檢討呢一part, 優化下一年嘅面試(如有的話).......

俾我感覺OK喎, IN我小朋友嗰個老師都算係識引導小朋友, 問題唔算深, 想當年去民生IN K1我覺得仲深....

回覆:lulu2010 的帖子

係,我見到張檯都笑左,下,仲高過miss 用緊果張

我in k1 group D又0k喎,中文問佢指住隻蕉、筆問咩黎?枱面邊度有綠色?枱面物品咩可以飛既?英文指眼耳口鼻頭髮,動作叫佢握手、飛吻,都算簡單

dorahelen 發表於 16-11-21 09:41
Yes!完全同意!唔去好明智!

睇到面試時間已經決定放棄 8:00-8:30

早到冇朋友

同埋係咪佢個牌未批呀? 如果到時唔批都唔知點算..太多野未知係點了...哥D INTERVIEW又唔係幼稚園老師...個校舍又無得望...又唔係好多收番上小學...都唔知咁早考做咩?

引用:Quote:dorahelen+發表於+16-11-20+22:52+

原帖由 alanjordan 於 16-11-21 發表

我也放棄無考,考慮清楚後,去一間學費唔平的學校做白 ...
Yes!完全同意!唔去好明智!

dorahelen 發表於 16-11-20 22:52
我都係!一樣放棄左九真!

我也放棄無考,考慮清楚後,去一間學費唔平的學校做白老鼠,仲要一早已講明只升得40%上小,25%升中,感覺不值博,留返原校都仲好D,同埋睇返你們in完的情況都覺得連安排interview都搞成咁,入去讀可能都真是會有風險

Chan343 發表於 16-11-20 21:12
佢問我囡can you give me the sausage!!!! 大佬我們都無俾過腸小朋友食

搞笑la 用中文問人英文! 老師用中文問我個囡有冇英文名,我個囡無回答,老師見囡囡無反應,先轉番英文問 Do you hv English Name? 跟住我個女先答佢
問題深,唔識引導不特止,追問小朋友嘅感覺好似咄咄逼人咁

tingtingword 發表於 16-11-20 12:16
我囡都係考K3,一共4條問題,淨係reading唔識。其實我又覺得唔難,要讀"Do you like to eat eggs and hams" ...

我仔冇考動作題

引用:我同另一間撞期,miss了九真,似乎冇咩損失

原帖由 hilouisll 於 16-11-20 發表
我同另一間撞期,miss了九真,似乎冇咩損失……
我都係!一樣放棄左九真!

佢問我囡can you give me the sausage!!!! 大佬我們都無俾過腸小朋友食

lulu2010 發表於 16-11-20 02:00
根本一入去放啲玩具響枱中間比佢地玩,似乎係warm up,又似乎要計分?張枱高到去到我女條頸度(我女生得細粒 ...

笑死我

我心諗張枱有無高左啲,有個小妹妹又係眼望望好難玩

之後見老師時成枱野,必然分心,但問佢拎2樣就轉channel, 覺得有點突兀
Now change to English......

問左都係唔多又收工

evil 發表於 16-11-20 20:39
我估好多人無面試,因為我遲到,見到有好多label無人貼。

好多冇人貼係因為根本佢地揾唔到啲label, 我地label 最後係手寫, 佢唔知攪咩, 啲label 唔跟姓, 唔跟組, 好難揾, 走又冇指示冇人理, 間房走出來係可以去返waiting area...如果個校長上心有要求根本冇可能安排到咁, 檯櫈根本完全唔啱用, 小朋友坐咗上去ㄧ係落唔到ㄧ係企喺到玩, 玩玩下啲義工勁odd 走埋來望下你個label, 成件事佢地自己都唔知做乜,佢去下自己啲友校点安排應該唔會搅成咁,好失敗!

我估好多人無面試,因為我遲到,見到有好多label無人貼。
‹ 上一主題|下一主題