用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Artplus 入維記有幫助嗎?
go

Artplus 入維記有幫助嗎? [複製鏈接]

有無人有經驗分享下? 幾多成入到?

3    0    0    0

回覆:Artplus 入維記有幫助嗎?

今日參觀左arts plus個環境 設施一流! 好靚 感覺非常好!

引用:Quote:原帖由+kamgat+於+15-07-03+發表我覺

原帖由 kaka62587 於 15-07-03 發表
咁你一星期番幾多日呀?
2 days a week

引用:我覺得artsplus差咗好多,有兩位好好的老師

原帖由 kamgat 於 15-07-03 發表
我覺得artsplus差咗好多,有兩位好好的老師轉咗時間,一位走了  之前有個module仲突然轉老師唔通 ...
咁你一星期番幾多日呀?

我覺得artsplus差咗好多,有兩位好好的老師轉咗時間,一位走了  之前有個module仲突然轉老師唔通知!

我女由八個月讀到依家21個月... 至於點解仲keep住,因為唔想個女無所事事,想佢有d規律適應八月開學...

引用:Quote:原帖由+Queenie1028+於+15-06-17+發

原帖由 Jmachi 於 15-06-18 發表
對,有啲媽媽戴住2, 3 cart 鑽戒嚟上堂,手袋H or C. 住南區!

我嗰班Artsplus8個有7個入咗Victoria. 我自 ...
哈哈原來唔關interview事,可能秘技係2-3卡鑽戒

引用:Quote:原帖由+JANECHEUNG0603+於+15-06-25+

原帖由 Jmachi 於 15-06-25 發表
9000 levy is refundable after completion with Victoria or 2 months written notice to inform the scho ...
Thanks for details :)

引用:Thanks.... $9000+levy?+do+u+mean+the+mon

原帖由 JANECHEUNG0603 於 15-06-25 發表
Thanks....
$9000 levy? do u mean the monthly school fee? is that expensive of Victoria right now?

...
9000 levy is refundable after completion with Victoria or 2 months written notice to inform the school.

The levy is for continuous improvement/ development for the school. That's a one off paymentvon top of school fee.

回覆:lamlam0710 的帖子

Thanks....
$9000 levy? do u mean the monthly school fee? is that expensive of Victoria right now?

引用:我好記得果對parents+非常+aggressive,+一

原帖由 lamlam0710 於 15-06-23 發表
我好記得果對parents 非常 aggressive, 一開始就曬馬,喺外國讀書 (雖然我都係 educated overseas,但唔會 ...
哈好搞笑
咁其實d學校最鍾意聽到乜? full time mom?
And?

我好記得果對parents 非常 aggressive, 一開始就曬馬,喺外國讀書 (雖然我都係 educated overseas,但唔會好似佢咁肉酸 law),又喺度背曬人地學校理念。。 我估佢地冇諗過個小朋友㑹咁唔生性。

引用:Quote:原帖由+Jmachi+於+15-06-22+發表PN+1

原帖由 JANECHEUNG0603 於 15-06-23 發表
另外想問知唔知之前2nd Interview 家長嘅內容,家長要準備啲咩? Thanks~
會有3個 family一齊傾,主要問你對小朋友有乜期望?如果收左你小朋友要俾$9000 levy 有冇問題?期間會望下你小朋友喺度做乜,會唔會爭玩具。。。我in 果次個小朋友一本書掉去校長度😅 佢 parents 講得幾精彩都冇用。

引用:Quote:原帖由+JANECHEUNG0603+於+15-06-22+

原帖由 Jmachi 於 15-06-22 發表
PN 1月頭可download and 入form.

本應3月中1st in (in 小朋友), 1至2星期後2nd in (in家長). 跟住3月尾知r ...
另外想問知唔知之前2nd Interview 家長嘅內容,家長要準備啲咩? Thanks~

引用:Quote:原帖由+JANECHEUNG0603+於+15-06-22+

原帖由 Jmachi 於 15-06-22 發表

本應3月中1st in (in 小朋友), 1至2星期後2nd in (in家長). 跟住3月尾知r ...
唔該哂

引用:Quote:Jmachi+發表於+15-6-22+13:14+我inte

原帖由 JANECHEUNG0603 於 15-06-22 發表
謝謝你的分享. 我想請問九月尾第form,幾時會interview同知結果?

本應3月中1st in (in 小朋友), 1至2星期後2nd in (in家長). 跟住3月尾知result.

不過剛剛今年年頭流感勁,2nd in cancelled. 所以3月20+知result.

Jmachi 發表於 15-6-22 13:14
我interview嗰班應該係8, 9月B.

15mins 自由玩玩具,老師會看同時同小朋友玩!跟住唱收玩具歌,看小朋友有 ...
謝謝你的分享. 我想請問九月尾第form,幾時會interview同知結果?

回覆:Jmachi 的帖子

多謝你既詳盡分享

引用:Quote:原帖由+c9ha+於+15-06-20+發表我仔係

原帖由 kaka62587 於 15-06-20 發表
Pn interview 係做d咩架 你bb點樣表現好呀 可唔可以分享下呀
我interview嗰班應該係8, 9月B.

15mins 自由玩玩具,老師會看同時同小朋友玩!跟住唱收玩具歌,看小朋友有冇收玩具。

15mins circle time, 講故事,唱歌做動作同玩。看小朋友有冇留心,同有冇一起做動作,放回玩具。

之後派小禮物給小朋友同拜拜,看有冇禮貌。

引用:Quote:Jmachi+發表於+15-6-19+12:21+己我所

原帖由 kazakaza 於 15-06-19 發表
請問幾時開始寫? 同埋佢地會prefer 收3日班既小朋友多d嗎?
我地一星期上2堂。

引用:Quote:原帖由+lamlam0710+於+15-06-21+發表

原帖由 kaka62587 於 15-06-21 發表
嘩咁小朋友咁細個咪要識哂三種語言?
老師問我平時同小朋友講中文或英文,跟住老師就用果嗰語言同BB講嘢!老師都冇問小朋友問題只係同佢玩(可能因為係細B,8月B)。只叫小朋友俾玩具老師,起初都唔肯。不過老師好有心機,又俾其他玩具佢玩同佢玩。跟住又試問小朋友俾玩具老師,之後就肯嘞!

‹ 上一主題|下一主題