用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 各位出左2015-2016機票末?
go

各位出左2015-2016機票末?   [複製鏈接]

現在開始睇ing邊度平也有叫agent hold位!but還末報到價比我

5    0    0    0

引用:回覆+AK_Fans+的帖子 最後决定搭Virgin+學

原帖由 Sheep006 於 15-06-09 發表
回覆 AK_Fans 的帖子

最後决定搭Virgin 學生票
哦😊係囉,樣樣都試下,我都未訂一月回去那程。

回覆 AK_Fans 的帖子

最後决定搭Virgin 學生票

引用:回覆+hjma+的帖子 我9月會同佢一起開學,

原帖由 Sheep006 於 15-06-09 發表
回覆 hjma 的帖子

我9月會同佢一起開學,所以訂了EK轉機,我訂的直航是一月回UK果程,我都係想阿仔兩種都 ...
Sheep 006,😊請問你一月那程訂了那間直航呀?

回覆 hjma 的帖子

我9月會同佢一起開學,所以訂了EK轉機,我訂的直航是一月回UK果程,我都係想阿仔兩種都坐下,咁下一次埋兩種都無所謂

引用:回覆+hjma+的帖子 Y9,+not+too+far+from+L

原帖由 Sheep006 於 15-06-06 發表
回覆 hjma 的帖子

Y9, not too far from London
哦,所以你都選直航;我仔都係y9, 但係大仔14歲,開學我同佢一齊去摸熟轉機過程,之後就買到直航或轉機都不成問題

回覆 hjma 的帖子

Y9, not too far from London

引用:回覆+hjma+的帖子 1月頭去UK+3月尾返HK,1

原帖由 Sheep006 於 15-06-05 發表
回覆 hjma 的帖子

1月頭去UK 3月尾返HK,1年票,不總考虑緊買普通票定係學生票
ic, 你小朋友year幾?學校在哪區?

回覆 hjma 的帖子

1月頭去UK 3月尾返HK,1年票,不總考虑緊買普通票定係學生票

引用:回覆+hjma+的帖子 成人票12xxx咋

原帖由 Sheep006 於 15-06-04 發表
回覆 hjma 的帖子

成人票12xxx咋
你嘅係幾時價錢?八、九月定係十二月?

回覆 hjma 的帖子

成人票12xxx咋

引用:原來Virgin+有學生票15xxx,做UM唔洗錢

原帖由 Sheep006 於 15-06-04 發表
原來Virgin 有學生票15xxx,做UM唔洗錢
under 16 歲坐virgin一定要um, 就因我仔吾想所以轉咗ba, 貴D

原來Virgin 有學生票15xxx,做UM唔洗錢

引用:回覆+hennyyoyo+的帖子 Which+airline+you

原帖由 Taiwaibobo 於 15-06-01 發表
回覆 hennyyoyo 的帖子

Which airline you issued ticket?  I checked 2016 Easter ticket Virgin direct  ...
BA,但我要搭多程內陸機

回覆 hennyyoyo 的帖子

Which airline you issued ticket?  I checked 2016 Easter ticket Virgin direct flight $88xx .   The ticket itself is cheap only $4760 but the tax is so expensive $4060.  

hennyyoyo 發表於 15-5-29 01:13
唉!下次都係唔好咁急買機票,五月中旬買了來年easter倒頭飛要10340(expedia),剛再search只是9616(expe ...
睇彩數囉, 我都會查下巳訂的機票錢, 不過都係越來越貴

回覆:各位出左2015-2016機票末?

唉!下次都係唔好咁急買機票,五月中旬買了來年easter倒頭飛要10340(expedia),剛再search只是9616(expedia),仲要同一班次

引用:+本帖最後由+wloi+於+15-5-24+17:50+編輯+\

原帖由 wloi 於 15-05-24 發表
我做間公司有公會,但公司唔會驚,因為只係聯誼會。

回覆:wloi 的帖子

thank you! CX最好就係航班多選擇,可更配合自己時間

hjma 發表於 15-5-25 11:15
請問CX bundle 4套來回要幾錢?係咪免費改期?行李幾多?Tks

http://www.cathaypacific.com/cx/en_HK/flightoffer.overseas-study-fares.student-and-parent-bundle-tickets.html
呢度就講得好清楚價錢。如果唔經 agent,可以直接同 CX 訂。 機票日期任改,座位可以一早劃定, 行李 35kg。

其實無話限定幾多張來回,我初初以為half term break 都要返香港,我問過 CX,6張來回都做到。

我細女4套來回,大女就買一套來回。如果大女 term break時 真係決定返香港,我到時再幫佢買普通票,因為大學 term break唔會同中學 撞,時間又長,可以避繁忙日子,所以我又唔急幫大女買住。
‹ 上一主題|下一主題