用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖羅撒second in
go

聖羅撒second in [複製鏈接]

聖羅撒second in , 今日收到信,18/12, 19:30只可以小朋友自己入!!

2    0    0    0

引用:冷冰feel因為in果日只有9度.....++

原帖由 ElaineW_Mama 於 13-12-20 發表
冷冰feel因為in果日只有9度.....
18號?

冷冰feel因為in果日只有9度.....  

回覆:ayw 的帖子

我都有聖母offer,學術當然係st rosa 好,但聖母校長好慈愛,係facebook見到運動會會租些大型吹氣facility 俾小朋友玩,反而st rosa就有點好嚴同冷冰𣲙的feel.

回覆 gogogozi 的帖子

我女有聖母offer,自己本身要返工未必抽到好多時間時時刻刻陪到佢讀書,若果有st rose offer,會再同c6同99(99英文好好但不同住)商量,如果99會幫手讀書
就會比留位博上午,若然唔肯就放棄...當然st rose沒有offer就不用諗

引用:但好似收左+都要等5月先知上定下午班我本身

原帖由 ayw 於 13-12-20 發表
但好似收左 都要等5月先知上定下午班
我本身想比小朋友讀上午
好彩有offer都唔知交唔交$$$好 ...
有邊間既offer ?? 咁如果收你會點選??

但好似收左 都要等5月先知上定下午班
我本身想比小朋友讀上午
好彩有offer都唔知交唔交$$$好

gogogozi 發表於 13-12-20 00:09
請問你地係咪天主教,有無領洗紙…?
無呀!但係如果收都諗住去了解下,囡囡鐘意唔抗拒既話,都希望受浸能幫助佢上小學~~

引用:我地都尋晚in完,其實我覺得老師俾糖佢地有

原帖由 carolsbaby 於 13-12-19 發表
我地都尋晚in完,其實我覺得老師俾糖佢地有無講多謝thank you 都係考慮之一,唔知大家認唔認同呢?同埋我個 ...
請問你地係咪天主教,有無領洗紙…?

引用:你點睇到架?我果個session,老師企係課室

原帖由 ElaineW_Mama 於 13-12-19 發表
你點睇到架?我果個session,老師企係課室外面叫家長坐係凳道等,唔比家長走近課室..... ...
我座左係課室門口,有時老師行開左,我見到我個仔企左起身,走來走去

你點睇到架?我果個session,老師企係課室外面叫家長坐係凳道等,唔比家長走近課室.....

引用:我地都尋晚in完,其實我覺得老師俾糖佢地有

原帖由 carolsbaby 於 13-12-19 發表
我地都尋晚in完,其實我覺得老師俾糖佢地有無講多謝thank you 都係考慮之一,唔知大家認唔認同呢?同埋我個 ...
我見到佢地要一齊拍手掌同踏腳,邊唱歌邊做動作,好似觀察好多野咁

回覆 carolsbaby 的帖子

絕對係。

我地都尋晚in完,其實我覺得老師俾糖佢地有無講多謝thank you 都係考慮之一,唔知大家認唔認同呢?同埋我個女話有俾蘋果佢,佢有話紅色,俾個橙就話橙色。

引用:其實吾係直上小學,各位為何會選此校

原帖由 巴士 於 13-12-19 發表
其實吾係直上小學,各位為何會選此校
始終都算係一間名校。。。。。

引用:Quote:原帖由+joannec05+於+13-12-19+發表

原帖由 gogogozi 於 13-12-19 發表
希望我地個個都得啦
基本上呢個係最後機會。。。。good luck...

引用:80人半個鐘

原帖由 巴士 於 13-12-19 發表
80人半個鐘
我估。。。。半個鐘。。。60人。。。一日有四round....分三日。。。。。似乎有720人。。。。。。

回覆:net09 的帖子

噢 ,我以為每半小時只得一輪interview, 原來每半小時有三輪,咁就多三倍人囉, 即240x3=720人.

機會大減

回覆 net09 的帖子

幾多機會無所謂啦,我相信去得second in d小朋友大家實力都差唔多。差別係睇現場表現同合唔合校長眼緣,有offer當然開心,無咪當同小朋友去行夜街。

回覆 ElaineW_Mama 的帖子

引用, 我呢個係最最底設限。可能 1/4 或 1/5 機會。
‹ 上一主題|下一主題