用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有邊間offer 而吾讀SC?
go

有邊間offer 而吾讀SC? [複製鏈接]

大家收到邊間學校的offer 而吾讀SC?

9    0    0    0

回覆:有邊間offer 而吾讀SC

咁如果係TT local am stream 呢?

蘇浙,民生,KV, final choice: 蘇浙!!!

引用:Quote:原帖由+lovebb2+於+13-05-04+發表大

原帖由 ccdenc 於 13-05-05 發表
請問你們户口扣數未?
我指SC

引用:大家都是考入sc+k1,+讀英粵下午班? +

原帖由 lovebb2 於 13-05-04 發表
大家都是考入sc k1, 讀英粵下午班?
請問你們户口扣數未?

回覆:有邊間offer 而吾讀SC

大家都是考入sc k1, 讀英粵下午班?

回覆:小洪寶 的帖子

各人有各人喜好。我囝囝今年考K1,都冇諗住考龍校,因為好多龍校都唔係自己個宗教,而且我都希望活動教學。

引用:大家揀龍校/+半龍校都只不過是為了幾年後唔

原帖由 小洪寶 於 13-05-04 發表
大家揀龍校/ 半龍校都只不過是為了幾年後唔駛再煩嗎? 點解無人講下比較下課程,教學呢? 其實出面有好多好既 ...
我諗法同你完全一樣

引用:大家揀龍校/+半龍校都只不過是為了幾年後唔

原帖由 小洪寶 於 13-05-04 發表
大家揀龍校/ 半龍校都只不過是為了幾年後唔駛再煩嗎? 點解無人講下比較下課程,教學呢? 其實出面有好多好既 ...
我好讚成!我都有半龍offer, 不過都會去SC

大家揀龍校/ 半龍校都只不過是為了幾年後唔駛再煩嗎? 點解無人講下比較下課程,教學呢? 其實出面有好多好既小學中學。我BUY活動教學,覺得龍校/ 半龍校太傳統,這個想法是否太簡單?

回覆:有邊間offer 而吾讀SC?

We'll stick with LH & give up SC

我地揀左LH放棄SC

of course kindergarten w/ 直升小學

回復 lovebb2 的帖子

I live in Kowloon side. This is also why we had such a tough time making the decision. We chose RHS and will move to HK side few months later.  The main reason to choose RHS is that it has primary school back up and it has religious background.

引用:I+chose+RHS+and+gave+up+SC

原帖由 villaslaw 於 13-05-02 發表
I chose RHS and gave up SC
you live in hk island?  thanks.  I just want to see more for final decision, thanks a lot

I chose RHS and gave up SC

回覆:lovebb2 的帖子

我決定SC

回復 LWL1212 的帖子

有邊間offer 而吾讀SC?

It's time (May 2013) for us to finalise the received offers to select the final one for our child.  I want to ask this question again.  
有邊間offer 而吾讀SC?  Thanks.

今年第一年轉無學卷整體上比以前課程較深,兼雙班主任有net全曰係課室,這些改改變都是正面,至於其他學校政策都為持不变。

回覆:JoSon0709 的帖子

不過吾知轉無學卷後,政策合否改變

‹ 上一主題|下一主題